Yorumları: 176
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 135 mesajda 391
Teşekkür Verildi: 462
19-03-2025, 00:55
(Son Düzenleme: 19-03-2025, 00:56, Düzenleyen: Shepherd.)
Eski forumda ilgi gören ve tecrübe aktaran bir konuydu. Bende bu konuyu açmayı uygun gördüm.
Efendim silah almadan önce forumda epeyce vakit geçirsemde benimde ciddi pişmanlıklarım haliyle hayıflanıp iç geçirdiğim silahlar oldu.
Fabarm Xclr 5 ; Bu tüfeğin ikinci elde bulup alacaktım. Babamın ilk tüfeğin acemisin bu kadar para verme diye baskısı ve müdahalesiyle almadım. Başka tüfek aldım ve dar alan bütçe sebebiyle bir kaç tane daha orta kalite tüfek almak zorunda kaldım ne yazık ki pozem hariç istediğim gibi olmadı. Hala aklıma geldikçe hayıflanırım.
Jericho 941 ve Cz 75 ; Jericho 941 orjinal boyalı olmaması sebebiyle fiyatı yüksek gelmişti. Cz 75de siyahtan kroma çevrildiği için aklımda bir acaba kalmıştı. Jericho Kastamonu da olduğu için fırsat bulup gidemedim. Cz 75 boyalı da olsa temiz az atış yapılmış polis memuruna ait bir tabancaydı. Daha sonra da sahibi satmaktan vaz geçti.
Bende o iç burukluğu ile yerli klonunlardan bir tanesini aldım. Beni üzmedi ama Cznin atış hissiyatını ve Jerichonun tetik tadını alamadığımı hissediyordum. Bana göre bu platform tetik tadi ve atış hassasiyeti için alınır.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Yorumları: 70
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 43 mesajda 109
Teşekkür Verildi: 32
Merhabalar ben de aynı şekilde bahsetmek isterim yerli markaları biraz sansürleyerek ne olur ne olmaz hepsi direkt kendi kullanıcı yorumlarımdır…
Glock 17 ve Glock 45: Glock 17’yi aldığımda efsanevi güvenilirliği ve basitliği nedeniyle doğru bir tercih yaptığımı düşünüyordum(Gen4). Ancak zamanla fark ettim ki, tam boy çerçevesi günlük taşıma için pek uygun değil, özellikle de kılıfta belli olması ve uzun namlunun rahatsızlık vermesi can sıkıcıydı. Sonradan Glock 45’i denediğimde, kompakt bir Glock 19 namlusu ile tam boy bir kabzanın mükemmel kombinasyonu olduğunu anladım. Daha dengeli, daha rahat kontrol ediliyor ve kabza tasarımı sayesinde atış sırasında çok daha iyi bir kavrama sunuyor. Aklımda kalmıştı, sonrasında bu sene Glock 17’mi devredip Glock 45 aldım ve mutluyum.
Yerli C….. MC9 Tabanca: Hem ülkemizde hem yurtdışında tabancanın yay sorunları yaşadığını atış sonrası sürgünün geride kalması sorunu çokça sık yaşadığını görerek ama yine de çok beğendiğim için şansımı deneyerek aldığım bir model. Maalesef başta destek de yetersiz kaldı ve ben rodaj yapacak diye sözde bir yarım istihkak fişek harcadıktan sonra hatalı yay olduğunu fabrika incelemesinde söylediler ve değiştirdiler o zamana kadar maalesef soğumuştum artık… Tabanca hala ben de fakat çok nadir poligon atışlarında kullanırım.
Yerli Da……. FD20 Tüfek: Ilk çıktığı zamanlarda aldım, mekanizma güven veren bir haldeydi fakat kullanımda çok fazla fişek seçtiğini, tek bir markayı atabildiğini hatta onların da en az yarısını yatağa sürerken kestiğini gördüm. Tahliye sorunlarıda çok sık yaşattı. Fabrika kontrol için istedi gönderdim geri geldi ama yine verimli çalışmayınca bir kenara kaldırmış bulundum…
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Yorumları: 39
Konuları: 3
Teşekkür Alındı: 37 mesajda 209
19-03-2025, 18:00
(Son Düzenleme: 19-03-2025, 18:01, Düzenleyen: Mando.)
Herhalde 15 sene oldu... O zamanki HK temsilcisi olan çok sevdiğim abim, son kalan yedi-sekiz HK P7nin bir yıldır bir türlü MKE'de satılmadığını söylemişti. Bir süre sonra sayın Evrenay P7 alacaktı, onunla gittim baktım, poligonda ateş ettim, çok beğendim. Artık beş HK P7 kalmıştı, biri arızadan iadeydi. Alayım dedim ama sağlık raporuna gitmeye üşendim, "gelecek aya zaten rapor çıkarmam lazım" dedim. İyi b.k yedim... Ertesi ay MKE'ye gittiğimde bir senedir satılmayan P7'ler tükenmişti. Arızalı olan vardı, ama o sayılmaz.
Üşenme, erteleme, geciktirme!
Aşağıdaki 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Mando'e teşekkür ederiz:5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Mando'e teşekkür ederiz.
• alpago (20-03-2025), blacksea (19-03-2025), jfmrk (20-03-2025), m16a2 (07-04-2025), Shepherd (20-03-2025)
Yorumları: 86
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 70 mesajda 215
Teşekkür Verildi: 372
Ben de bir dönem Hk P7M13 almadığıma pişman olmuştum.
Ancak şu an bir P7’im olsaydı bu daha büyük bir pişmanlık olurdu iyiki almamışım.
si vis pacem, para bellum
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
• Mahoni07 (03-04-2025)
Yorumları: 7
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 6 mesajda 9
Teşekkür Verildi: 25
(19-03-2025, 18:00)Mando yazdı: Herhalde 15 sene oldu... O zamanki HK temsilcisi olan çok sevdiğim abim, son kalan yedi-sekiz HK P7nin bir yıldır bir türlü MKE'de satılmadığını söylemişti. Bir süre sonra sayın Evrenay P7 alacaktı, onunla gittim baktım, poligonda ateş ettim, çok beğendim. Artık beş HK P7 kalmıştı, biri arızadan iadeydi. Alayım dedim ama sağlık raporuna gitmeye üşendim, "gelecek aya zaten rapor çıkarmam lazım" dedim. İyi b.k yedim... Ertesi ay MKE'ye gittiğimde bir senedir satılmayan P7'ler tükenmişti. Arızalı olan vardı, ama o sayılmaz.
Üşenme, erteleme, geciktirme! Sn Mando
hiç üzülmeyin. Bu cahil vatandaş MKE' deki memur arkadasın ısrarlarına ragmen ,500 dolar daha fazla para vermemek için SW 5906 TSW almıştı.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Mahoni07'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Mahoni07'e teşekkür ederiz.
• Cotyora (04-04-2025)
Yorumları: 86
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 56 mesajda 175
Teşekkür Verildi: 346
Beş yıl önce Hisar önünde 10.500 TL den 10 bine düşmeyen esnafa kızıp FABARM SAT 8 i bırakıp Stoeger m3000 ile eve dönmüştüm yaptığım en yanlış tercihlerden biriydi
Yorumları: 25
Teşekkür Alındı: 15 mesajda 35
Yavuz 13 defender 7,65 aldım ama pek memnun kalmadım hem mühimmat açısından, hem horozun el ısırmasından hemde şarjör kapasitesinden dolayı. Onun yerine yavuz 14 defender lw almış olsaydım daha iyidi. Küçük elli insanlar için fena değil ama ben atış yapınca horoz el ısırması yapıyor
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Umut'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Umut'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (10-12-2025), Actionman (06-04-2025), jfmrk (04-04-2025)
Yorumları: 5
Teşekkür Alındı: 4 mesajda 14
Teşekkür Verildi: 20
İlk göz ağrım Beretta 92FS.
ABD de her birimde kullanıldığı için P226 yerine onu almıştım. Yarışmayı da kazanmıştı.
Bütün bunlar onun benim için doğru olmasını gerektirmiyordu.
Bunu anlayıncaya dek birçok yedek parçasını da yurt dışından tedarik etmiştim. Ayrılık kaçınılmazdı.
Nihayet tüm yedek parçalar eski forumdan Ege bölgesinden bir üyeye nasip oldu.
Yanlışımız bir başkasının doğrusu olabilir.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için xhmyt'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için xhmyt'e teşekkür ederiz.
• Actionman (06-04-2025)
Yorumları: 8
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 8
Teşekkür Verildi: 20
İlk ve tek silah pişmanlığım envanterimde 2 tane kendini kanıtlamış her daim çalışan güvenilir tüfeğim varken sırf tipini beğendiğim için şarjörlü bir yivsiz almamdır. Almamdaki amacım hobi atışlarında zevk için kullanmaktı. YouTube videolarında tüfeğin çok güzel çalıştığı anlatılıyordu ama maalesef benim tüfek defalarca servise gitmesine rağmen bir türlü problemleri bitmedi. Tüfeğin değişmedik parçası kalmadı. Son servise gittiğinde namludaki gaz deliklerinin olduğu yere 3 küçük gaz deliğini birleştirecek şekilde kocaman bir delik açmışlardı. Hemde rezalet bir işçilikle. Sonuç olarak bende şarjörlü yivsiz tüfeklere tövbe ederek tüfeği elden çıkardım. Aradan yıllar geçti. Şimdi daha sıhhatli çalışan modeller varmıdır bilmiyorum ama benim için konu açılmamak üzere kapandı.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için EczAtes'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için EczAtes'e teşekkür ederiz.
• Actionman (06-04-2025), Sabri (05-04-2025)
Yorumları: 12
Teşekkür Alındı: 12 mesajda 69
Teşekkür Verildi: 5
Yıl 2007 henüz bu forumu bilmiyorum hoş o tarihte bu forumda yok başka bir forum var. Silah alacağım ama silah konusunda hiç bir bilgim yok. Her kes bir şey söylüyor o zaman gidip büyük tabanca iyidir deyip Zigana Sport aldım. O vakitten bu vakte kadar ne kadar atış yaptığımın hesabını yapmadım ama sayı binlerle ifade edilebilir. Hakkını teslim edeyim bir kez atmam demedi ne verdimse patlattı. Sökümü son derece kolay biraz namlu ucundaki deliklerden çıkan barut nedeniyle temizliği yorucu ama en büyük pişmanlığım silahın büyük olması taşımak gerçekten zor gidip keyfe atış yapılırken (belki buradaki çoğu kullanıcı katılmayacak ama ) çok keyifli kendime göre ayarladığım gezi sayesinde atışları isabetli ama gel gör ki iş taşımaya gelince bana pişmanlık yaşatıyor.
|