STOEGER STR-45
Herkese selamlar,

Stoeger firmasının 45 kalibre severler için POLİMER olarak tasarladığı STR-45 modeli MKE mağazalarında satışa çıkarıldı. 2 Nisan 2025 itibariyle fiyatı 22 bin 600 Lira. 
Ülkemizde 45 kalibrede üretilen ve şu an satışta olan polimer bir başka tabanca var mı bilemiyorum.
Stoeger STR serisinde tasarımsal anlamda sanırım klasik bir çizgide gitmeyi yeğliyor. Yani görsel açıdan küçük farklar ile farklı özellikler yüklenmiş modeller sunmayı tercih ediyor. Bu tabanca da o minvalde. Sağ ve sol el kullanıcısının rahatlıkla tercih edebileceği bir model olmuş. 

Firmanın sitesindeki verilerden bazıları:

Toplam Uzunluk: 202 mm. 
Namlu Uzunluğu: 117 mm. 
Toplam Genişlik: 33 mm.
Toplam Yükseklik: 143 mm. 
Arpacık Aralığı: 174,5 mm. 
Şarjör Kapasitesi: 13
Ağırlık Boş Şarjör ile: 855 ±5 gr.
Operasyon

Tetik Yolu: 7,5 mm.
Tetik Reset: 2,5 mm. / 0,1 inc.
Tetik Kuvveti: Max. 2.5kg
Tetik Basma Mesafesi: 73 ±1 mm. 
Özellikler
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
(02-04-2025, 21:59)AliGalip yazdı: Herkese selamlar,

Stoeger firmasının 45 kalibre severler için POLİMER olarak tasarladığı STR-45 modeli MKE mağazalarında satışa çıkarıldı. 2 Nisan 2025 itibariyle fiyatı 22 bin 600 Lira. 
Ülkemizde 45 kalibrede üretilen ve şu an satışta olan polimer bir başka tabanca var mı bilemiyorum.
Stoeger STR serisinde tasarımsal anlamda sanırım klasik bir çizgide gitmeyi yeğliyor. Yani görsel açıdan küçük farklar ile farklı özellikler yüklenmiş modeller sunmayı tercih ediyor. Bu tabanca da o minvalde. Sağ ve sol el kullanıcısının rahatlıkla tercih edebileceği bir model olmuş. 

Firmanın sitesindeki verilerden bazıları:

Toplam Uzunluk: 202 mm. 
Namlu Uzunluğu: 117 mm. 
Toplam Genişlik: 33 mm.
Toplam Yükseklik: 143 mm. 
Arpacık Aralığı: 174,5 mm. 
Şarjör Kapasitesi: 13
Ağırlık Boş Şarjör ile: 855 ±5 gr.
Operasyon

Tetik Yolu: 7,5 mm.
Tetik Reset: 2,5 mm. / 0,1 inc.
Tetik Kuvveti: Max. 2.5kg
Tetik Basma Mesafesi: 73 ±1 mm. 
Özellikler

teşekkürler tanıtım için.yaza inşallah ya bu model yada tisaş haki 1911 colt 45acp alacağim .saygılarımla
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için egenindibi'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün itibarıyla ufak bir düzeltme yapıldı, ürünü alacaktım ve daha düne kadar hem MKE sitesinde hem de markanın kendi sitesinde üründe bir reddot yuvası vardı yani “optic ready” bir model olduğu açıkça görünüyordu. Fakat MKE standında ürünü incelediğimde standart bir üst sürgüye sahip olduğunu gördüm merak edip fabrikayı aradım durumu bildirdim ve optic ready modelinin henüz seri üretime geçilmediği şu anda satışta olan tüm modellerin standart sürgü ile geldiği ve web sitesindeki görsellerin değişeceği bilgisini vermişlerdi. Bugün görüyorum ki görseller her iki sitede de düzeltilmiş ve ürün düz bir sürüyle geliyor optik takılabilen versiyonuna henüz üretime geçmemişler, alacak kişilerin bilgisine.
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz.
Bul
Herkese  çok selamlar. Stoeger STR 45 i haziran 2025 te alan birisi olarak tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Stoeger firmasının STR 9C ve STR9 MC modellerini kullanarak tecrübe ettim. Sonrasında devir ederek envanterimden çıkardım.
Bilindiği ve anlaşıldığı üzere Glock 21 platformu üzerinde tasarlanarak imal edilmiş 13+1 kapasiteli bir tabanca. Bir önceki STR serilerinden farklı olarak dış serakot kaplaması daha dayanıklı hale getirilmiş. MC lerin üzerindeki boya gerçekten kolay aşınır bir vaziyette idi. Kabze tırtıkları son derece rahat, kabze kavrama açısı glock a benzer ancak daha konforlu ve atışlarda 45 acp nin geri tepme hissini azaltarak kullanıcıya sunan, kalın dayanıklı ve uzun yıllar hizmet edecek hissi veren bir sürgüsü, klasik striker fire tetik, muhtemelen 5 lb civarında, gez arpacık kullanımı son derece rahat, mükerrer atışlarda gez arpacığı tekrar nişan hattında kolaylıkla oturtulabilmesi görülen artı özellikler. 200 civarı yapılan atışlarda herhangi bir tutukluk hadisesi görmedim. Firma mühendisleri ile irtibatım var tespit edilen eksiklikleri giderme konusunda son derece destekleyiciler.

Tespit ettiğim aksaklıklardan bahsedecek olursam. Silahın şarjör çıkartma mandal yayı yumuşak ve sertleştirilmeli. Ani silah kavrama esnasında başparmağıınız şarjör çıkartma mandalına çarptığı zaman şarjör kolaylıkla çıkabilmekte. Silahı sıfır aldığım zaman namlu içini temizlerken zorlandım. Muhtemelen serakot boyama esnasında namlu içinde boya kalıntıları kalmış olsa gerek. İlk seri yapılan atış sonrası silah bakımında namluyu temizleyebilmek için neredeyse 1 saat uğraştım. Daha sonraki atışlarda yoğun tel fırça ile temizleme yaparak namlu içini temizlemeyi başarabildim, ki hala namlu ucu setlerinde boya kalıntıları var. Şarjörlere 2. fişeği bastığım esnada bir takılma var. Tutukluğa sebep olmadı, muhtemelen patlama rezonansından dolayı fişek takıldığı noktadan kurtuluyor beslemede sorun çıkartmıyor. Silahın şarjörlerinin yayları aşırı sert. Zaman içerisinde basılabilir hale gelmekte. Ancak silahı sıfır aldığınız zaman 10. fişekten sonrasını şarjör basma aparatı olmaksızın basma şansınız yok. Aşırı güçlü parmaklarınız varsa o başka. Namlusu soğuk dövme ve dayanıklı bir namlu olduğu yıllarca tecrübe ettiğimiz Stoeger ürünlerinden dolayı bilinmekte. Ancak bu 45 acp namlu freebore toleransları neredeyse sıfıra yakın. Sterling in fişekleri namluya yerleştirildiği zaman setlere takılıyor. Sellior Bellott da da bazıları takılıp bazıları takılmıyor. Geco fişeklerde takılma görmedim. Silah üretim esnasında go / nogo gauge ler ile test edilmiştir. Ancak üretilen fişeklerdeki en ufak bir geometrik atipiklik silahın atışa esnasında besleme sorunu vermesi muhtemel. Namluya sürülü fişeği boşaltmak istediğim zaman ufak bir takılma hissedilmekte. Atış esnasında sürgünün sertçe ileriye gidişi fişeğin bir şekilde beslemesini sağlamakta, ancak kirli atım yatağı ve fişek yapısındaki ufak bir hata tutukluk hadisesine sebep olabileceğini düşünüyorum. Fiyat performans açısından polimer gövdeli 45 acp arayışı içerisinde olan kullanıcılar açısından tercih edilebilir bir ürün olduğu kanaatindeyim.
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpyesilay'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın alpyesilay,

Foruma tekrar hoşgeldiniz. Sizi "Dinazorlar Föyü" ne kendinizi hatırlatmaya bekliyoruz.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi