Tüfek tetik ağırlıkları
Arkadaşlarımın ve benim tüfekleri bir araya getirmeye çalıştım,malesef bir kaç eksik var,tekrar vakit bulabilirsem onlarıda ölçmeye çalışacağım.

Tabancalarda olduğu gibi internette çok düzgün bilgiler bulamadım,tabancalara kıyasla benim gördüğüm fark şuydu, tüfeklerde ölçümler arası tabancadaki gibi farklılıklar yok genelde her ölçüm aynı çıkıyor.

Mossberg 500 410             ortalamam  2.7 kg   internet    2.54 kg

Mossberg 410 Hs               ortalamam  3.1 kg   internet    2.3 kg

Haniç                                ortalamam  2.2 kg  internet    3 kg

Cz 527                              ortalamam  2.1 kg hassas tetik ayarına getirince 700 gr
                               (Tetik ağırlığı ayarlanabiliyor)

Rossi puma 357 magnum     ortalamam   2.2 kg   internet  2.08 kg

Rossi puma triple black 44 magnum ortalamam  1.6 kg

Saygılar.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Rossi circuit judge ortalamam 2.8 kg internet 2.58 kg
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
(11-04-2025, 14:16)Achilles yazdı: Rossi circuit judge    ortalamam      2.8 kg      internet  2.58 kg

Elinize sağlık.

CJ'da fabrika verisi SA: 1,5 kg, DA: 5,44 kg diye biliyorum.

SA da 2,8 kg değeri şaşırtıcı. Ben fabrika verisi olan 1,5 kg nin de altında çıkar, diye tahmin etmiştim. Acaba Türkiye ve Brezilya pazarları için üretilen yivsiz CJ ların tetik mekanizması farklı olabilir mi gibi bir soru geliyor akla. Bilindiği üzere bu model USA'da yivli namlulu satılmakta.

Müsait bir zamanınızda DA ölçmeniz mümkün müdür?
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(11-04-2025, 16:20)blacksea yazdı:
(11-04-2025, 14:16)Achilles yazdı: Rossi circuit judge    ortalamam      2.8 kg      internet  2.58 kg

Elinize sağlık.

CJ'da fabrika verisi SA: 1,5 kg, DA: 5,44 kg diye biliyorum.

SA da 2,8 kg değeri şaşırtıcı. Ben fabrika verisi olan 1,5 kg nin de altında çıkar, diye tahmin etmiştim. Acaba Türkiye ve Brezilya pazarları için üretilen yivsiz CJ ların tetik mekanizması farklı olabilir mi gibi bir soru geliyor akla. Bilindiği üzere bu model USA'da yivli namlulu satılmakta.

Müsait bir zamanınızda DA ölçmeniz mümkün müdür?

Sn blacksea,

Tekrar ölçüm yapacağım,DA ölçmeye çalıştım ama çok yüksek değerler çıktı paylaşmadım,hatta bir ikisinde ölçemedim dahi cihazın sınırlarını aştı,tetik mekanizması farklı olabileceğini çok düşünmüyorum yivli olanda 410 mermileri patlatabiliyor ama belkide öyledir araştıracağım,benim tüfek  5 seneden fazladır hiç kullanılmıyor ondan alakalı olabilir mi acaba bilemiyorum.
Bul
Sn blacksea,

Ölçümleri tekrar yaptım sonuçlar aşağı yukarı aynı,DA ya gelince şunu söyleyebilirim,5 kg mın üzerinde, bendeki cihaz 5-5,5 kg ma kadar ölçüm yapabiliyor,bu değerleri geçtiği için ölçüm yapamıyorum.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi