Kaptırmatörler
Kaptırmatör terimini ilk kullanan Lupus'du. Üstadın kimleri kastettiğini anlayınca, hafifçe gülümsediğimi hatırlıyorum. 
Çünkü hemen hemen herkes bir kaptırmatörle tanışmış veya başından onlarla ilgili bir olay geçmiştir.
Bu terimi bilmeyenler için kaptırmatörü tanımlayalım: Karşısındaki insanın silahtan anlamadığını fark edince, silahın
özelliklerini abartılı şekilde anlatıp ya da işlem yaparak/yaptırarak süslediği silahı fahiş fiyatlara satan esnaf ya da esnaf gibi
görünen insanlardır.

Bir kaptırmasyon işlemi için gereken şartlar: Smile

1) Silahtan anlamadığı halde silah almaya gelmiş iyi niyetli, saf ama parası olan bir vatandaş
2) İyi düzenlenmiş, gösterişli bir silah dükkanı
3) Ağzı laf yapan ve saf (salak) insanı hemen tanıyan bir kaptırmatör esnaf
4) Özellikleri abartılan ya da işlemden geçmiş bir silah

Bu koşullar bir araya gelince, kaptırmasyonun gerçekleşmemesi ihtimali çok düşüktür.
Kaptırmatörlerin dükkanında kılıflar, kabza kapakları, çakılar, şarjörler vb bir sürü ürün vardır.
Bunlar kamufle için orada bulunurlar. Onların satışından kazanılan para dükkan masraflarını bile karşılamaz.
Asıl parayı, dükkana tamir edilmek üzere bırakılmış gibi gösterilen silahların satışından elde ederler.(Her birinin
mutlaka tamirci belgesi vardır.Ya da yanlarında bu belgesi olan birini çalıştırırlar.)
Ya tabancanın parasını verip, satılınca vekaleten alıcılara devrederler. Ya da konsiye olarak bırakılan tabancayı satıp,
yine vekaletle devredip aradan para alırlar.
Kar marjı inanılmaz yüksektir ve kaptırmatörler bu satışlar için 5 kuruş vergi ödemezler.
Eski forumda bu şahısların foyaları ortaya çıkartılmıştı. Forumdaki yazıların birazını okuyan bir üyenin, kaptırmatörler
tarafından dolandırılması mümkün değildi. İşte forumun olumlu işlevlerinden birisi daha!

Bu konuda şahit olduğumuz ya da duyduğumuz kaptırmatör olaylarını anlatalım. Birlikte eğleniriz Smile
[+] 15 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Baktım hiç kimse kaptırmatör anısı yazmamış.Ben bir tane yazayım:

Ankara'daki forum üyeleri kendisini tanırlar. Emekli özel harekat polisiydi. Uzun süre Necatibey Caddesi'nde bu işi yaptı.
Allah rahmet eylesin, iyi bir insandı. Asla aldığını inkar etmez,sözünü mutlaka tutardı.Tek kötü tarafı vardı;iyi bir kaptırmatördü.
Benim de bürom aynı caddede olduğu için arada uğrar çayını içer, sohbet ederdik. Bana hukuki bir şeyler sorardı,ben de ondaki
tabancaları incelerdim.4-5 büyük kasa içerisinde onlarca tabanca olurdu.
Bir gün yine dükkana uğradım. Kendisine bir dava dilekçesi ve ekleri gelmişti. İncelemeye başladım. Bu arada 3 müşteri geldi.
Ankara'nın köylerinden oldukları kıyafetlerinden ve konuşmalarından belliydi. Dışarıya çıkmak istedim, gerek olmadığını söyledi.
Köylüler,birinin selamını getirdiklerini söylediler. ..... Bey,hemen çay söyleyip,onlarla ilgilendi. Köylüler iyi birer tabanca aradıklarını söylediler.
Ancak, aralarından birisi tabanca almayacaktı, öylesine yanlarında gelmişti.
.... Bey,"Tam size göre tabancalarım var.Daha yeni geldiler.Çok temizler." deyip kasanın birinden 3 tabanca çıkarttı. İkisi Lama ve 
birisi yanlış hatırlamıyorsam Star marka  eski tabancalardı. Ama,yeni işlemden geçtikleri belliydi.Krom kaplanmışlardı ve pırıl pırıldılar.
.... Bey,tabanca başına 2.500-3.000 dolar fiyat söyledi.İnanılmaz bir beceriyle ikna ettiği gibi,tabanca almaya gelmemiş olana da tabanca sattı.
Sonra,adamların sabıkası olmadığını öğrenince "Alın tabancaları,belinize sokun,hiç bir yere uğramadan köye gidin.Ruhsat işlemlerinize 
yarın başlarız." dedi.Paraları aldı ve tabancaları adamlara verdi.Adamlar mutlu bir şekilde belinde tabancalarla dükkandan çıktılar.
Ben hayretle olanları seyrettim.Sonra ona" Bu nasıl bir cesaret.Ya adamlar tabancayla yakalanırlarsa, başınız belaya girer."dedim.
O bana "Hiç bir şey olmaz.Ben bu şekilde para kazanıyorum. Köyde arsa satanlar tabanca almaya bana gelirler.
Bu şekilde tabancaları hemen vermezsem,başkalarına giderler."dedi.
Bu anıyı hiç unutmadım.Rahmetli tam iki katına tabancaları satmıştı.Gözükara bir adamdı.Büromu başka yere taşıyınca,biraz uzak kaldım.
Zengin adamın biri tabancalara bakmak isteyince,30-40 tabancayı arabasına koyup,yakın bir ile götürmüş.Biri de ihbar etmiş. Yakalanmış.
Nasıl kurtardı,kurtardı mı bilemiyorum.Beş-altı sene önce kalp krizinden vefat etti.Nurlar içerisinde yatsın.
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Efendim bizim Peder bey zamanında yivsiz tufek almak istediginde bir beyefendi elinde ozel seri olan bir tufekten bahsedip allayip pullamış. Fiyatı da o zaman olur fiyatı olarak 4.000 lira demiş. Peder bey de beyfendiden etkilenmiş tav olmuş sonra bana sormak aklına geldi. Bende telefonda beyefendiye görüşüp zorla tüfeğin modelini öğrendim zorla diyorum çünkü tufegi allama pullama peşinde her sormak istediğimde güzelleme yapıyor araya bir şeyler karıştırıyor neyse ben de cetin ceviz çıkıp modelini öğrendim. Tufek Huglunun gaz sistemli ekonomik modeli sıfırı yalnis hatırlamıyorsam 900 1000 tl civarı.
Huglu lafını duyunca biraz sessizleştim beyefendi de anladı ve sonrasında babama tufek hakkında tek bir kelam etmedi.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Ben uzun yıllar mke nin yolunu bilmezdim,uğraşmaya öğrenmeye vaktimde olmazdı.Bundan dolayı malesef çok kaptırmatör anım ve alışverişim var ,tersinden bir hikaye anlatayım,bir silahımı satmak istedim çeşitli sitelere koydum  soran dahi yok,bir tanıdık vasıtasıyla bir kaptırmatöre satmak için kendisinle iletişime geçdim, inanılmaz düşük fiyat verdi ama tamam dedim çünkü hiç arayan soran yokdu uzunca bir süredir,tabi muhabbet vs... bendeki diğer bir iki tabancayı öğrendi onlara çok sulandı, bende satılık değil dedim,gel zaman git zaman bu bana tekrar geldi,benim diğer silahlarında dosyalarını karışdırmış ve çok basit teknik bir hatadan dolayı silah ruhsatlarının iptal olduğunu bulmuş hemen işlemlere başlattırmış,banada dedi ki senin silahlara el koyacaklar bana şu fiyattan sat,verdiği fiyatta komik bir rakkam,satılık değil silahlar dedim,gidecek elinden devlet el koyacak hiç para alamayacaksın dedi,uzatmayayım hikayeyi gerçekden benim silahlara el konuldu ruhsatlar iptal oldu 6 ay süre verdiler devir için yoksa devlete kalacak bizim kaptırmatör alacak başkalarına çakacak,tam 2 veya 3 üncü ayında belli bir para karşılığı benim durumumdakilere af çıkdı paraları yatırdım silahlarımı geri aldım,şükür ki halada bende o silahlar.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Geçmiş olsun. Teknik bir hata dediğiniz durum aşağıdaki maddeyle mi ilgiliydi?

ı) Ruhsatların veriliş nedenleri ortadan kalktığı halde durumu ruhsatı veren makama altı ay içinde bildirmeyen ruhsat sahiplerine.

Önceleri mevcut ruhsatlar iptal edildiği gibi, yeni ruhsat ta verilmiyordu. Bir ihmal için çok ağır bir cezaydı. Çoğu kimse bu maddeyi
bilmiyordu ve bu şekilde binlerce ruhsat iptal edildi. Sonra değişiklik yapıldı. Bir para cezası ödenmesi karşılığında yeniden ruhsat alma
hakkı verildi.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Teşekkür ederim,aynen bu madde birde benim ozaman ruhsat veriliş nedenlerimde imza yetkilisi olma durumum vardı,bir yerde atlanmış unutulmuş imza yetki yenilemesi, kaptırmatör hiç uğraşmasaydı muhtemelen ruhsat yenilemede zaten giderilmiş olacağı için ben dahil kimse farketmeyecekdi,bu kanun hala geçerli diye biliyorumAyrıca ruhsat yenileme süreniz geçsede yine ceza ödeyip ruhsatı yenileyebiliyorsunuz galiba,eskiden ruhsatı iptal edip silahı alıyorlardı sanırım.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Gerçek kaptırmatörlerin en çok söylediği yalan, bu silahtan Türkiye’de sadece 3 tane var, biri mit müsteşarında, biri ünlü bir iş adamındadır, diğeri de kendi sattığıdır…

Ve nedense hiç standart üretim silah satmazlar hepsi özel yapımdır ve Amerikan başkanının korumalarında vardır.

Hiç unutmam İstanbul’da meşhur mağazanın birinde üst kapağı kırıldıktan sonra acemice kaynak yapılmış ve taşlanarak kısmen düzeltildikten sonra bebek kakası renginde uyduruk bir nikel kaplanmış ve üzerine İNOX LİGHT yazılmış bir P228 e 8.000 USD fiyat istemişlerdi, biz silaha birtarafımızla gülerken herifin biri gelip anlaştı ve aldı, ne kadar uğraşsam da adamı ikna edemedim.  Big Grin
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için melihaga'e teşekkür ederiz.
Bul
2013 Yılında yapılmaya çalışılan bir kaptırmatör vakası eski forum ahalisini hayrete düşürmüş,
"Yok artık,bu kadar da olmaz." denilmişti.

Dönemin ünlü bir ikinci el silah alım satım sitesinde aşağıdaki ilan yayınlanmıştı:

3118

İlan Başlığı : Specıal Performance Center
Silah Markası & Modeli : SMITH WESSON 5911
Teknik Bilgi : Specıal Performance Center 9 mm 15+1
Yılı : 2013
Silah Tipi : İkinci El
İlan Tarihi : 11.09.2013
Fiyatı : Usd 10.000-
Bulunduğu İl : ADANA
Diğer Detaylar : Bulundurma Ruhsatlı, 
Sınırlı Üretim Koleksiyon

[Resim: 60m70rs.jpg]

[Resim: 988eixa.jpg]

S&W'nin Performance Center bölümü tarafından üretilen "Model 5911" diye bir modeli yoktu.İlan
foruma konu edildiğinde,tabancanın aslında artık üretimi olmayan SW Model 59 olduğu,işlemden
geçirildiği, çekme kertikleri yapılarak ve ayarlı gez takılarak kaptırmaya çalışıldığı anlaşıldı.
Tabancanın orjinali aşağıdaki resimdeydi:

[Resim: fgwjw9v.jpg]
Forumda konu gündeme gelince, ilgili ilan sitesi sahibi foruma üye olarak cevap vermişti ve kendilerinin
bu olayda sorumluluğu bulunmadığı, ilgili ilanı verenin sorumlu olması gerektiğini yazmıştı.Forumda başta
Sn.Lupus olmak üzere,ilanların site yönetimince incelenmesi gerektiği,dolandırıcılığa alet olunduğu yazılmıştı.
Bu arada söz konusu tabancanın sitenin youtube videosunda  görüntülendiği ortaya çıkınca,hemen ilan ve
video kaldırılmış, site sahibi de forumdan çıkmıştı.

Kaptırmatörlerin sınırı yoktur.Eski bir tabancayı işlemden geçirerek aslında olmayan bir modeli bile yaratabilirler.
Artık,tabancaları her türlü renge boyayabilecek ve üstüne her türlü yazıyı yazabilecek teknolojiye de 
sahipler.Eski Sig P210'ları işlemden geçirerek,orjinaliyle aynı gece mavisi rengi kaplama yaptırarak ve özel kabza 
kapağı ve kutu bularak "Helvetica" diye 20-25.000 Dolara satmaya çalıştıklarını,çoğu zaman da anlamayanlara
sattıklarını biliyor musunuz? Bu işten anlamayan bir şahıs,kendisine kaptırılan tabancanın çok eski olduğunu ancak
akıl edip emniyetteki silahın dosyasındaki menşei belgesini incelerse  anlayabilir. Başka türlü anlayamaz.

[Resim: gnj8bit.jpg]

[Resim: sju47al.jpg]

Arkadaşlar,silahı sıfır olarak MKE'den almıyorsanız,hele "özel" denilen pahalı bir tabanca alıyorsanız,
lütfen kaptırılmadan önce tanıdık,düzgün bir ustaya danışın.Tanıdık usta yoksa forumdaki moderatör
arkadaşlara özel mesaj atın.Ya da forumda başlık açın.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bildiğiniz üzere dünyaca ünlü  CZ tabancaları, Çekya'da Ceska Zbrojovka adlı firma tarafından üretilirler.
Fabrikası 1936 yılından beri Uhersky Brod'dadır. https://www.czub.cz

[Resim: 54464487630_a06797bcf8.jpg] 

CZ Stojirna adlı firma yıılar önce CZ'den isim hakkını satın almış olup, CZ'nin Strakonice'de bulunan eski
fabrikasında CZ-ST ve CZ-TT isimli tabancalar üretmektedir.
Firmanın ünvanı sonradan Luvo Prague olarak değiştirilmiştir.  https://luvo.cz/en/
Firma,  İtalyan Tanfoglia'dan aldığı iç parçaları ve İsrail'den temin ettiği polimer gövdeleri birleştirerek 
Tanfoglio'ya benzeyen polimer gövdeli tabancalar yapmıştır.MKE 2008 yılında bu firmadan aldığı tabancaları
satışa çıkartmıştı.Tabancalar CZ kalitesinin yanına yaklaşamayacak kadar düşük kalitelilerdi.MKE'de CZ-TT 9
ve CZ-TT 45 olarak 2.200 Dolara satışa çıkmış ve uzun süre vitrinde kalmışlardı.Bu tabancalar konusunda
Lupus üstat uyarıda bulunmuştu. 

[Resim: 54464333334_7cd43c3302.jpg][Resim: 54464400328_660575779b.jpg]
CZ-TT9                                                                                                                         CZ-TT45

İşte bu tabancalar 2.200 Dolar bedelle kaptırmatörlerce MKE'den alınmış ve bilmeyen vatandaşlara o dönemde
"Polimer CZ 75" olarak fahiş fiyatlarla kaptırılmaya çalışılmıştı.Bildiğim kadarıyla 2008'de CZ'nin polimer gövdeli
modeli yoktu.Rağbet görmedikleri için CZ-TT'ler bir daha ithal edilmediler.CZ logolu bu tabancalara rastlarsanız,uzak
durun.Gerçek CZ değillerdir.

[Resim: 54464404798_f9effe4ae3.jpg] [Resim: 54464406533_59b7820471.jpg]
[+] 14 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Çok bilinen bir silah ilan sitesinde şöyle bir tabanca eklenmiş.

TURGUT ÖZAL'IN SİLAHI (ÖZEL 14'LÜ)

Resimlere baktım şöyle bir resim eklenmiş

[Resim: 6862659c8d687_large.webp]

Tabanca 245 NW yani 1994'te markalanmış.

Rahmetlik Cumhurbaşkanımızın vefatı 1993 Nisan ayı.

Böyle ilanlara lütfen aldanmayın.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi