(19-09-2025, 12:49)sour yazdı: Merhabalar;
Sanırım şu anda Türkiye'de aktif olan yarı açık poligon Manisa'da bulunan Mnt Atış Poligonu. Ben kendim gitmedim ama dün telefonla aradım 12 kalibre tüfeğim ve kendi fişeğimle atış yapabilir miyim diye sordum evet kulvar yarım saat ücreti 2500 TL dir gelmeden önce arayın dediler. Belki konuya hakim olanlar bilgi verirse yarım saat 2500 TL pahalı mı daha anlaşılır.
Meskun mahal dışı yer kovalamaya devam gibi.
Sn. sour,
Bence Manisa'daki poligon fahiş ücret istiyor. Her ne kadar tabanca için olsa da, İzmir Balçova'daki İşgören poligonda yarım saatlik kulvar kirası 750 TL. :
Kusura bakmasınlar ama Manisadakiler Yivsiz Tüfek açısından; atış yeri sıkıntısı var diye, müşteriyi öpmeye çalışıyorlar.
Meskun mahal işi gerçekten sıkıntılı. Google Earth programında bölgenizdeki alanları inceleyin. Orman alanı dışında (oradada ormancılar sıkıntı çıkarıyor, yangın tehlikesi nedeniyle av sezonu dışında da orman alanlarına girme yasağı var), meskün mahallere ( Bina, anayol, elektrik nakil hatları, trafo vb..) en az 800 metreden daha uzak, sütre gerisi alanları araştırın, daha sonra gidip keşif yapın, uygunsa bölgeye bakan Jandarma'ya gidip o alanda atış yapıp yapamayacağınızı sorun.
Evvelki gün Google haritalarda bulduğumuz alanlardan birinde atış yaparken (meskün mahallere 2,5 km uzak, doğru dürüst yolu bile olmayan, kuş uçmaz kervan geçmez, dağın başı) dron tarafından tesbit edildiğimiz ifade edilerek Jandarma tarafından basıldık. Kimlik, ruhsat kontrolünden sonra, evet bulunduğumuz yerin meskün mahal dışı olduğu, ancak burada atışa gelmeden önce Jandarmaya bildirmemiz gerektiğini söylediler. Aklınızda bulunsun.
Saygılar