AKSA CROSFIRE EXTREME PRO
Photo 
Güzel tüfek ben de alalı 2 ay oluyor. Siyah versiyon ile baya iyi satış yakalarlar ben de sırf siyahı geldiği için alanlardanım...

Atışları çok keyifli ooldu. Çok az fişekte sorun yaşadık. Mühimmat kaynaklı diye düşünüyoruz. (Fişeğe vurdu ama ateşleme olmadı)

İlk atışınızdan sonra temizleyip yağlamayı unutmayın. Yerli fişekler çok atık bırakıyor.

Konum için biraz keşif yapmanız lazım. Meskun mahalden uzak insanları rahatsız etmeyecek kesimler tabi ki orman vs de olmaması lazım malum orman kolluğu ile sorun yaşamak istemeyiz. Bir de bu silahların çoğu Konya da üretiliyor. Test edilecek yer olmaması çok garip firma acaba kendi sahasında test etme imkanı sunuyor mu? Bir de aldığınız bayinizden sorun benim bayi sıkacak yer bulamazsan bizim yaylada ev var gel sık demişti...

Ben tüfeğe Headshot marka şarjşörlü tüfek dipçik fişekliği aldım. Malum tabanca kabze olunca klasik dipçik fişeklikler gibi namludan geçmiyor. Rahat uyar dedim ama tam uyumlu olmadı çok gergin olduğu ve cırt cırt tam oturmadığı için cırt alıp 8-9 ar cm erkek cırtı uzattım. Şu anki haliyle güzel oldu. Ayrıca Headshot 18 li fişek çantası aldım o da 3 cırt cırt fişeklikli sabit fişek çantası değil. Tüfektekini hızlıca değiştirmek için güzel oldu. Tavsiye ederim.

[Resim: 6fbw5xq.jpg]
[Resim: rjghllb.jpg]
[Resim: lp9y2w5.jpg]
[Resim: kxyhqn3.jpg]
[Resim: 3etnnrv.jpg]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oguzz07'e teşekkür ederiz.
Bul
Bayramda gitmiş olduğum akraba ziyaretinde akrabam yeni almış olduğu Aksa crosfire extreme pro av tüfeğinin tutukluk yaptığını bir türlü 6+1 atış yapamadığını söyledi. Tüfeği firmaya kontrole göndereceğini soyledi. Ben ilk baş sorunun düşük gramaj  fişekler den kaynaklı olabileceğini söyledim. Kullanım kılavuzunu okudum fakat şu gramajlar arası kullanılabilir ifadesi yazmıyordu. Fişekleri incelediğimde 28 Gr. av fişekleri olduğunu gördüm. Arabaya atlayıp müsait bir yere gidip gerekli kontrolleri yaptıktan sonra 7 fişeği seri bir şekilde art arda ateşledim. Tüfek sorunsuz fişekleri ateşleyip boş kovanları tahliye etti. 
Tüfeği tekrar 7 fişek doldurup akrabama verip ateşlemesini söyledim. İlk fişek ateşlendi, ikinci fişek tutukluk yaptı. 3. fişeği ateşledi fakat 4. fişek yine tutukluk yapınca atışı durdurup tüfeği elime alıp kendisine - atış yaparken tüfeği omuzuna tam oturtmuyorsun, bu nedenle tüfek tutukluluk yapıyor dedim ve tekrar tüfeği 7 fişekle doldurup ateş etmesini söyledim. Tüfek sorunsuz 7 fişeği ateşledi. Aynı işlemi 2 defa daha tam kapasite ile atış yaptırarak denettirdim. Tüfek sorunsuz çalıştı. Akrabamın keyfi yerine geldi. Yaklaşık 3 kutu elimizde bulunan 28 gram fişekleri sorunsuz ateşledim. Sorun tüfekte değil sahibindeydi.
Bu olay da güzel bir ders oldu. Bu işlere yeni başlayan gençlere hatırlatmak için forumda paylaşım yapmak ihtiyacı hissettim.
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Hunter12'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi