Selamlar Vectör Optic ürünleri hakkında araştırma yapan varsa katkım olsun.
Vectör Optic Distribtörü İşgören Av Market (Tabi Benim Bir Sponsorluğum Yok Paramızla Aldık Objektif Bakacağım)
Tüfek ; Aksa Arms Crossfire S4 Xtreme Pro
İnceleyeceğim ürünler ;
1-) Red Dot ; Vectör Optic Scrapper 1X29 Red Dot SCRD47
2-) Magnifier ; Vectör Optics Paragon 3x18 Magnifier SCMF33
1-) Red Dot ; Kurulumu yaptıktan sonra 32-34gram fişekler ile atışlar yaptık. Bazıları tek tek atış sıfırlama sonrası isabetlilik ve ayarı bozulacak mı vs bir kısmı da stres testi seri atış düşecek mi?
Red Dot işini iyi yaptı. Düşmedi vidaları gevşemedi oynamadı. Malzeme kalitesi gayet iyi montaj için verilen ayaklar güven veriyor.
Hedefleme notkanun sabit kalması kusursuz işliyor. Ürünün genel çalışmasında ve 12ga tüfeğe dayanmasına dair hiç bir sözüm yok. Vaat ettiğini veriyor. Her şey mükemmel mi malesef...
Red Dot ile sorunumuz tuşlarda 3 gün bile geçmeden parlaklık kısma tuşumuz basmama bassa da komutu iletmene gibi bir sorun yaşattı. Üreticinin ömür boyu garanti verdiği bir ürün için komik bir sorun diyebilirim. Basarken bile zaten burada bir sorun var diyorsunuz. Rahat bir şekilde tuşa basılmıyor tuş biraz daha aşşağıda kalmış halde bunu da acımasızca eleştiririm. Sonuçta firmanın en üste konumlandırdığı bir ürün neyse bir ara distribitöre göstereceğim ama çözüm olacağını sanmıyorum.
2-) Magnifier ; Elimizde 250 gram kadar olan hafif görünüşte işlevsel ve dayanıklı bir ürün var. Ama iş uygulamaya gelince magnifier başarısız oldu. Yani recoil e dayanamadı.
Magnifier flip to side mekanizmaya sahip bir tuş aracılığı ile hızlıca sağa veya sola atıp red dot ile magnifier arasında geçiş yapmanızı sağlıyor. Aparat havalı gözüküyor ama sorunlar yaratıyor.
Sağa veya sola attığımız zaman ağırlık merkezi kaydığı için atışın geri tepmesi magnifier in 1-2 tek tek atışta bile düşmesine neden oluyor. 25 küsür atışta 4 kez düştü. Düşmeye dayanıklı olduğunu görmüş olduk. Kozmetik hasarlı ama çalışıyor. Teslere hep red dot magnifier ile birlikte başladık ama düşünce kalanda red dot ile devam ettik.
Magnifier aktif kullanılır iken yani sağ veya solda değilken tam red dot ile hizalı ve ağırlık merkexi ideal iken ne oluyor. Vidalar gevşiyor ve gene düşüyor bir kaç atış farkediyor yani 3 kez seri atışlara da dayanamayıp kendini bıraktı. Üründe 750g shock resistance ama mount kit 200g recoil kaldıramıyor.
Hal böyle olunca bizde mi hata var dedik. Bütün mount kitini sıktık. Flip to side mekanizmasını sağdan sola aldık. (Çıkan fişek yatak basıncı mı düşürdü diye düşündük) Video çektik yavaşlatıp izledik. 4. Düşüş ile birlikte bu ürünün 12ga bir tüfeği kaldıramayacağını değerlendirdik.
GENEL DEĞERLENDİRME ; Bu ürünler üreticiye sorularak ve 12ga tüfek ile kullanılabileceği teyit alınarak alındı. Magnifieri 36ga tüfek alırsam kullanmak üzere kaldırdım. Red dotu da bozulana kadar kullanırım. Katalog inceleyerek ve alınabilecek en üst seri aldığımı da göz önünde tutuyorum. (bu ürünler internette incelemesi olan maverick vs den daha üst kalite olarak geçer) Bu haliyle iki ürünü de tavsiye etmeyi doğru bulmuyorum. Evet 20-25 bin TL lik ürünleri incelemiyoruz. Ama şu an için scrd47 8 bin TL scmf33 ile 9 bin TL çok ucuz bir ürün değilken çok ucuz ürünlerde olabilecek sorunlar olması bundan sonra vectör optic alır mısın sorusunu hayır dememe sebep oluyor. Aldıklarımı gittiği kadar kullanırım. Red dot en azından güven verdi stabil çalışıyor.
PUANLAMA
Red Dot ; 7/10
Magnifier 3/10
RESİMLER