Bu Forum Niye Açıldı?
Forumun eski üyelerinden birisi olarak naçizane bu başlığa yorum yapmak gerekirse

Eski forumdaki imla kuralları hassasiyetinden üyeler gerilse de temel ve oldukça basit ama gerekli imla kurallarıydı ve kişinin yaptığı yoruma göre ufak tefek hatalar hoş görülüp duzeltiliyordu.

Üyelere sayın hitap tarzı zorunluluğu olmasa da ben gene sayın üyelerden öğrendiğim bilgiler neticesinde sayın demeye devam edeceğim. Hocam da demek isterim ama samimiyetsiz anlaşılabilir.

Forumda üye olarak devam edip bu sayede saygın insanlarla silahlar ile kısıtlı olması dahilinde pek dışarı çıkmadan tanışma ve muhatap olma şansına eristim.
Eski forumla alakalı bir kaç yorum yapmak isterim ama şu an beni aşar.

Son olarak forumu yeniden açıp insanları bir araya getirdiği için sayın ceyceye teşekkür ederim.

Saygilar.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Forum içeriğini oluşturan yazarlardi. Ilksurfer bey siteyi tekrardan ticari bir faaliyet için açmış. Kendisiyle iletişime geçip Forum içeriğini talep etme hakkımız ve şansımız yok mu?
Kendisinin bu konuya yaklaşımı nasıl olur acaba.

Belki hatırlayanlar olur. Forum içeriğini birisi izinsiz kopyalayıp kendi forumuna aktarmıştı. Hukukcu üyelerimizde yorum yapmıştı. Kopyalayan şahsın profilinde askeri rütbe benzeri bir takım şeyler vardı. Belki o şahısa ulaşabilirsek bir şansımız olur.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
(04-03-2024, 22:00)Shepherd yazdı: Forum içeriğini oluşturan yazarlardi. Ilksurfer bey siteyi tekrardan ticari bir faaliyet için açmış. Kendisiyle iletişime geçip Forum içeriğini talep etme hakkımız ve şansımız yok mu?
Kendisinin bu konuya yaklaşımı nasıl olur acaba.

Belki hatırlayanlar olur. Forum içeriğini birisi izinsiz kopyalayıp kendi forumuna aktarmıştı. Hukukcu üyelerimizde yorum yapmıştı. Kopyalayan şahsın profilinde askeri rütbe benzeri bir takım şeyler vardı. Belki o şahısa ulaşabilirsek bir şansımız olur.

Sn.Shepherd aktarma olayını bilmiyorum ancak forumda eski konuların resimleriyle birlikte yedeğini alan birisine denk geldiğimi hatırladım. Web.archive'den kontrol ettim ve buldum. Belki kendisi ile irtibata geçilebilir muhtemelen onda forumun belirli bir dönemine ait oldukça veri var.

Aşağıdaki adresten "ombra" kullanıcısının mesajlarına bakılırsa demek istediğim anlaşılacaktır.

https://web.archive.org/web/201709162138...245&page=4
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Ben eski forumun ciddiyetini kaybetmesini, vip salonu gibi üyelerden ayrı bir oluşumun oluşması neticesinde, bundan haberdar olan üyelerin verdiği sert tepkiden dolayı olduğunu hatırlıyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen..
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Gökbörü'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-04-2024, 01:59)Gökbörü yazdı: Ben eski forumun ciddiyetini kaybetmesini, vip salonu gibi üyelerden ayrı bir oluşumun oluşması neticesinde, bundan haberdar olan üyelerin verdiği sert tepkiden dolayı olduğunu hatırlıyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen..

Sn. Gökbörü,

Forumun amacı bilgi paylaşmak, bilgiyi tartışmak, soru ve sorunlara cevap aramak ve bunları yaparken forum kuralları, saygı, nezaket çerçevesinde kalmaktır. 

Geçmişte olan; bilgi sahibi olanların yerini fikir sahibi olanların alması ve çoğalması, bir silah forumundan ziyade herhangi bir sosyal medya aracı gibi kullanılmaya çalışılması, bilgi sahibi olanların bezip yazmamaya başlaması, laf kalabalığı içinde değerli paylaşımların eriyip gitmesiydi.
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Öncelikle herkese selam,

Forumun eski bir üyesiyim. Forumda onlarca yıl boyunca oluşan bilgi, deneyim, görüş, öneri vs emeğin kaybolması çok üzücü.
Ama belkide bu arşiv kaybı forum için bir kazanıma dönüştürülebilir. Eski ve yeni bilgi birikimlerin daha iyi değerlendirilerek safralarından arındırılmış daha sentez bilgiler şeklinde paylaşılabilir.

Birçok eski üye bana katılacaktır, forumda bahsi geçen onlarca yıllık bilgi birikim oluşurken bir o kadarda kaos, atışma, yanlış anlaşılma, vs. birikimi var. Zaten forum dediğimiz şey, alanında uzman kişilerin katılımcılarla yapılan ve katılımcıların tartışmalarının sonucunda üyelerinde bu tartışmaya katılmasıyla oluşan bir bilgilendirme türü değil midir. Bırakalım yeni makalelerimiz de eskilerin ışığında güncel yaşama göre oluşsun.

Forumlardaki amaç bir konuya birden çok açıdan bakmaktır. Çok açıdan bakılacak bilgiler" i insanların bilgi ve algı seviyelerine bakmaksızın hoşgörü ve sabırla kırmadan, ayıplamadan, kategorize etmeden bir soru yada bilgi paylaştığımda dalga geçilirmi düşüncesine sokmadan saygı çerçevesinde öğrenilmesini sağlamak olmalı. Bu bilgiyi paylaşan ve bilgiyi alan içinde geçerlidir.

Teknik bir insan olduğum halde birkaç kez okuyarak dahi anlamakta zorlandığım onlarca teknik paylaşım hatırlıyorum. Bizler, eğitim ve bilgi/deneyim seviyeleri farklı seviyelerde olan aynı forumda buluşan silah sevdalılarıyız. Konulara farklı algı ve yaklaşım göstermemiz son derece doğaldır.

Saygılı ve hoşgörülü çok açıdan bakılacak bilgilerin çok olması dileğimle.
Saygılar.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için uguryurtseven'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi