Silah Satın Alma Yetki Belgenizi Ne Kadar Beklediniz?
(24-12-2024, 10:45)ceycey yazdı:
(22-12-2024, 21:21)jfmrk yazdı:
(22-12-2024, 00:35)Yamtar yazdı: Merhaba arkadaşlar, ruhsat başvurusu bir sonra ki yıla kaldığında değişen vergi tutarı farkını ödüyor muyuz? Yaklaşık 10 gün önce başvuru yapıldı işlemler devam ediyor.
Teşekkürler

Aynen, hem ruhsat harcı farkını, hem de kart ücret farkını ödüyorsunuz.

Başvuru tarihindeki harç neyse onun almaları gerekiyor. Çünkü yeni tarife yıl başından itibaren
geçerli hale geliyor. Ancak,bazı illerde başvuru tarihindeki harç kabul edilirken,bazı illerde de
makamca onay tarihi geçerli kabul ediliyor. Yani,siz aralık ayında başvurmuş olsanız bile,vali
tarafından yeni yılda onaylanmışsa, ek harç isteniyor. Yanlış ve yasaya aykırı bir uygulama.
Önemli olan başvuru tarihi.Onayın gecikmesi vatandaşın suçu değil ki. Dava açıldığı takdirde, 
büyük ihtimalle mahkemeler harç farkını iptal edecektir.Fakat kimse dava açıp uğraşmak istemiyor.

Değerli üstadım, evraklarımız geldi. Bir arkadaşımın güvenlik soruşturması devam ediyor, ilgili birimler fark alınacaktır eğer yılbaşından sonraya kalırsa diye konuşmuş.
Bul
(24-12-2024, 10:45)ceycey yazdı: Başvuru tarihindeki harç neyse onun almaları gerekiyor. Çünkü yeni tarife yıl başından itibaren
geçerli hale geliyor. Ancak,bazı illerde başvuru tarihindeki harç kabul edilirken,bazı illerde de
makamca onay tarihi geçerli kabul ediliyor. Yani,siz aralık ayında başvurmuş olsanız bile,vali
tarafından yeni yılda onaylanmışsa, ek harç isteniyor. Yanlış ve yasaya aykırı bir uygulama.
Önemli olan başvuru tarihi.Onayın gecikmesi vatandaşın suçu değil ki. Dava açıldığı takdirde, 
büyük ihtimalle mahkemeler harç farkını iptal edecektir.Fakat kimse dava açıp uğraşmak istemiyor.

Üstadım yüzde yüz haklısınız. Bu konuyla ilgili ben baya uğraştığım için epey bir bilgi sahibi oldum. Üç kere evrak hazırladım.
Eksik evrağınız varsa zaten dosyayı kabul etmiyorlar,  dosyanız kabul edilmişse sizin açınızdan bütün yükümlülükler yerine getirilmiş demektir.
Dediğiniz gibi müracaatların çok olması işlerin yoğun olması onayın gecikmesi bizle alakası olmayan işler.
Ancak gel gelelim uygulama tamamen farklı. Müsebbibi kim olursa olsun eğer yılbaşına kadar onay çıkmazsa dosyanızı size iade ediyorlar. Yılbaşından sonra sanki ilk defa müracaat ediyormuş gibi bütün evrakları yeniden hazırlayıp tekrar müracaat ediyorsunuz.
Bul
(11-11-2024, 20:18)thearoperator yazdı: Merhaba değerli forumdaşlar,
En son satın alma yetki belgenizi tüm evraklarınızı müdürlüğe teslim edip başvuru yaptıktan kaç gün sonra aldınız?
Bulundurma veya taşımada bu süre fark ediyor mu?
E-devletten de takip edilemiyor ve bir süredir evrak bekliyoruz, sistem burada ortalama kaç gün bekletiyor?
Teşekkürler…

Bulundurma ve taşıma fark eder ;
Bulundurma ortalama 10 gün içinde (2 hafta olarak ta düşünülebilir yoğunluğa bağlı)
Taşıma 3 aya kadar uzayabilir ama ortalama 1-2 ay içerisinde çıkıyor.
Ben bulundurma alırken 12 güne çıkmıştı taşımaya çevirirken 2 ay civarı bekledim.
(Kart gelene kadar e-devlette taşıma ve bulundurma ile alakalı her hangi bir şey gözükmüyor)
Bir elimde 14'lü, bir elimde güller
Bul
Bir küçük detay var:

"bazı illerde başvuru tarihindeki harç kabul edilirken, bazı illerde de makamca onay tarihi geçerli kabul ediliyor."

Burada şöyle bir detay da var. Ruhsat kart tarihiniz de ödenilen harca göre çıkıyor. Yani diyelim ki 2024 yılı bedeli ile harcı ödediniz dosya 2025 e sarktı ve sizden bu fark talep edildi. Bu durumda ruhsat kart tarihiniz 2024 değil 2025 olarak çıkıyor.

Saygılarımla
Bul
Arkadaşlar,forumun açılmasından sonra bir konu açmış ve ülkenin her yerinde silah ruhsat vd 
işlemlerin aynı şekilde uygulanması, uygulamada standardın sağlanması amacıyla, belirli
dönemlerde Emniyet Genel Müdürlüğü "Silah İşlemleri Genelgesi "yayınladığını belirtmiş ve
en son yayınlanan 2023 tarihli genelgenin linkini vermiştim:

https://www.tabancatufek.com.tr/showthread.php?tid=204

Bu genelgenin 91.sayfasında harçlarla ilgili uygulamanın nasıl olacağı anlatılmış.Buna göre:

1)Ruhsat yenileme işleminde, ruhsat geçerlilik süresinin bittiği tarihteki harç istenir.Yenileme
onayı yeni yıldan sonra olsa bile, ek harç istenemez.
2)Yeni silah başvurusu ve devir işlemlerinde, yılın son günlerinde ruhsat başvurusu yapan ve 
evrakları tam olanların mülki idare onayı  idareden kaynaklanan sebeplerle yeni yıla sarkan
kişilerden yeni yıl için belirlenen harç istenemez.(Bu durum üçe ayrılmış.)
a)Aralık ayının 1.günü dahil ve bugünden önce yapılan başvurularda,mülki idare amirinin onayının
gecikmesi,idarenin araştırma ve diğer birimlerden istenilen bilgi ve belgelerin gönderilme süresinin
30 günü aşması veya onayın yeni yıla sarkması halinde,yeni yıl için belirlenen harç istenemez.
b)Ruhsat düzenlenirken mülki amir onayının müracaat sahibinden kaynaklı olarak yeni yıla sarkması
halinde,yeni yıl için belirlenen harç miktarı istenir.
c)Aralık ayının 2.günü dahil ve bugünden sonra yapılan başvurularda,idarece gerekli araştırmaları 
yapmak veya diğer birimlerden bilgi ve belgelerin istenmesi nedenleriyle mülki amir onayının yeni
yıla sarkması halinde, yeni yıl için belirlenen harç miktarı istenir.

Genelgeye göre uygulamanın bu şekilde yapılması gerekir.Kısacası,yenileme yapılıyorsa geçerlilik
süresinin bittiği tarihteki harç isteniyor.Devir veya yeni başvurularda  gecikme idareden kaynaklanan
sebeplerden oluyorsa,(evraklar tamsa) yeni harç istenemez.
Bir de 1 ve 2 Aralık meselesi var.Sıkıntı olmaması için 2 Aralıktan önce başvurmak gerekiyor.(Bence bu
uygulama yasaya ters)
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(25-12-2024, 15:42)ceycey yazdı: Arkadaşlar,forumun açılmasından sonra bir konu açmış ve ülkenin her yerinde silah ruhsat vd 
işlemlerin aynı şekilde uygulanması, uygulamada standardın sağlanması amacıyla, belirli
dönemlerde Emniyet Genel Müdürlüğü "Silah İşlemleri Genelgesi "yayınladığını belirtmiş ve
en son yayınlanan 2023 tarihli genelgenin linkini vermiştim:

https://www.tabancatufek.com.tr/showthread.php?tid=204

Bu genelgenin 91.sayfasında harçlarla ilgili uygulamanın nasıl olacağı anlatılmış.Buna göre:

1)Ruhsat yenileme işleminde, ruhsat geçerlilik süresinin bittiği tarihteki harç istenir.Yenileme
onayı yeni yıldan sonra olsa bile, ek harç istenemez.
2)Yeni silah başvurusu ve devir işlemlerinde, yılın son günlerinde ruhsat başvurusu yapan ve 
evrakları tam olanların mülki idare onayı  idareden kaynaklanan sebeplerle yeni yıla sarkan
kişilerden yeni yıl için belirlenen harç istenemez.(Bu durum üçe ayrılmış.)
a)Aralık ayının 1.günü dahil ve bugünden önce yapılan başvurularda,mülki idare amirinin onayının
gecikmesi,idarenin araştırma ve diğer birimlerden istenilen bilgi ve belgelerin gönderilme süresinin
30 günü aşması veya onayın yeni yıla sarkması halinde,yeni yıl için belirlenen harç istenemez.
b)Ruhsat düzenlenirken mülki amir onayının müracaat sahibinden kaynaklı olarak yeni yıla sarkması
halinde,yeni yıl için belirlenen harç miktarı istenir.
c)Aralık ayının 2.günü dahil ve bugünden sonra yapılan başvurularda,idarece gerekli araştırmaları 
yapmak veya diğer birimlerden bilgi ve belgelerin istenmesi nedenleriyle mülki amir onayının yeni
yıla sarkması halinde, yeni yıl için belirlenen harç miktarı istenir.

Genelgeye göre uygulamanın bu şekilde yapılması gerekir.Kısacası,yenileme yapılıyorsa geçerlilik
süresinin bittiği tarihteki harç isteniyor.Devir veya yeni başvurularda  gecikme idareden kaynaklanan
sebeplerden oluyorsa,(evraklar tamsa) yeni harç istenemez.
Bir de 1 ve 2 Aralık meselesi var.Sıkıntı olmaması için 2 Aralıktan önce başvurmak gerekiyor.(Bence bu
uygulama yasaya ters)

Taşımam üç günde çıktı dün noterden devir aldım
Bul
Merhaba,
02 Aralık 2024 (Ptesi günü) bulundurma maksatlı evraklarımı teslim ettim. Teslimat esnasında görevli memur acele etmeseydin yığılma var evreklar imzadan geç çıkar, 2025 e sarkar sizden ruhsat harcı için fark alabilirler dedi. '' olsun sen al, gerisi kısmet artık '' diyerek teslim ettim . 24 Aralıkta telefonla arayıp evrak hazır bir fotoğrafla gel al dediler , 30 Aralık p tesine de MKE den randevu aldım. yani herşey sınırda, ucu ucuna bakalım nasıl bir süreçle karşılaşacağım.

Saygılar
CE
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Cemery1964'e teşekkür ederiz.
Bul
(27-12-2024, 10:12)Cemery1964 yazdı: Merhaba,
02 Aralık 2024 (Ptesi günü) bulundurma maksatlı evraklarımı teslim ettim. Teslimat esnasında görevli memur acele etmeseydin yığılma var evreklar imzadan geç çıkar, 2025 e sarkar sizden ruhsat harcı için fark alabilirler dedi. '' olsun sen al, gerisi kısmet artık ''  diyerek teslim ettim . 24 Aralıkta telefonla arayıp evrak hazır bir fotoğrafla gel al dediler , 30 Aralık p tesine de MKE den randevu aldım. yani herşey sınırda,  ucu ucuna  bakalım nasıl bir süreçle karşılaşacağım.

Saygılar
CE

Sizin dosya imzalanmış yani onaylanmış, satın alma kağıdınızı almışsınız. 24 Aralık'ta dosyanızın imzalandığını varsayalım, bu tarih sizin 5 yıllık ruhsatınızın başlangıç tarihi. Tabancayı Ocak ayında alsanız veya 30 Aralık'ta alıp Ocak 2025'te seri no tespitini yaptırsanız da 2025 harcına tabi olmazsınız.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi