(13-04-2024, 00:47)AliGalip yazdı: Selamlar,
Stoeger STR9 serisine dair bir yazı kaleme almıştım ( LİNKİ BURADA ) ve STR9 MC'nin teknik özelliklerine değinmiştim. Burada biraz da kullanıcı deneyimine yer vermek istedim.
![[Resim: Whats-App-Image-2024-02-29-at-15-32-51.jpg]](https://i.ibb.co/jHKdzXv/Whats-App-Image-2024-02-29-at-15-32-51.jpg)
Öncelikle bu seride her modelin kendine has artı ve eksileri bulunuyor. Hangisinin size daha uygun olduğunu anlamanız için hepsi ile ayrı ayrı atış yapmanız gerekiyor ki bunu da yapmak mümkün değil zira her poligonda zaten Stoeger yok. Olanlarda da en fazla 2 model bulunuyor.
Dürüst olmam gerekirse, Stoeger markasında sadece Cougar 8000 F ile atış yaptım. Diğer markalardan bir çok tabancayı tecrübe ettim tabiki. Polimer ve küçük bir tabancada kararlıydım. Marka olarak da Stoeger'i tercih ettim. Yani hiç deneyimlemediğim tabancayı 5 yıllığına ve değiştiremeyeceğimi bilerek aldım
![[Resim: STR-9-MC-REDDOT.jpg]](https://i.ibb.co/ySRpNG0/STR-9-MC-REDDOT.jpg)
SADEDE GELEYİM
*Elime bir tık küçük geliyor olsa da, atışta ona göre bir tutuş geliştirdim ve şahlanmasını minimalize ettim diyebilirim. Sağ el kullanıcısı olarak atış sırasında sol elimin işaret parmağı ile tetik korkuluğunun dışını kavradım. Böylece bir nebze de olsa şahlanmada bir frenleme sağlayabildim.
*Sarsılmaz parabellum mermi attım ve hiç teklemedi.
*Atış hissiyatı kesinlikle çok güzel.
*Güneşli bir havada yaklaşık 10 ila 20 metre atış yaptım ve hedefteki performans gayet güzeldi. Bunu poligondaki diğer tabancalarla atışımla kıyaslayarak söylüyorum.
*Micro Compact olunca temizlemesi de bir tık daha kolay oluyor haliyle.
*Şarjör yayı gerçekten çok sert, full mermi basmak için kuvvetli parmaklarınız olmalı. Hızla doldurma aparatı olmadan zaten tamamen doldurmanız çok çok zor.
*İrca yayı da sert. Buna harcadığınızın yarı kuvvetiyle diğer tabancaları rahatlıkla manipüle edebiliyorsunuz. Bu tabi taşıma sırasındaki güvenlik hususunda bir avantaj da sağlıyor.
*Safe action tetiği var ve Glock gibi oldukça sert bir tetik. Yumuşak tetik seven biri olarak, atışımı bunun daha kolaylaştırdığı kanısındayım.
*Gizli taşımaya mükemmel uyumlu. Göbeksizseniz eğer, appendix taşımada dışarıdan anlaşılması çok çok zor.
*Hafif olması nedeniyle hiç ağırlık hissetmiyorsunuz.
*Kabza üzerindeki ve özellikle arkadaki desenler iyi bir tutuş sağlattırıyor.
*Reddot için Optic Ready olması güzel bir özellik.
Ez cümle fikrimce fiyat performans açısından tercih edilebilir bir tabanca.
Eksiklerim varsa lütfen yorumda belirtiniz, yazımı güncellerim,,, eklemek istediklerinizi de lütfen yorumda yazınız.
Bir Str 9mc or sahibi olarak tespitlerinize aynen katılıyorum.
Silah Glock 43 klasmanında diyebiliriz.Sarjör kapasitesi artısı.11 mermi alması artı bir özellik uzatmalı şarjör ile 13 mermi oluyor.Yanlız 11. mermiyi yüklemeniz için mutlaka şarjör doldurma aparatı kullanmanız gerekiyor.Micro kompact tabanca olduğundan şahlanma olayı var.Buda isabetili atış yapmanızı zorlaştrıyor.
Öncesinde STR 9 SC sahibiydim.O da Glock 26 muadli bir silahtı.Onun tutuşu ve atışı daha isabetliydi.Sarjörleri zamanla yumusadığından doldurma aparatı olmadan tam doldurabiliyordum.Ebat olarak MC den daha kalın ve iri bir silahtı.Her ikisinde de herhangi bir tutukluk vs.yaşamadım.
Hatta Özkursan poligon mermilerini dahi gayet güzel ateşledi.Bir yada iki mermi de kapsül sorunu oldu.Onu da ikincide attı.Sarsılmaz,Turan,Sterling,MKE mermilerini de sorunsuz ateşledi.
STR 9sc taşıma açısından biraz iri ve fener takılan picatiny ray ağresif olduğundan kılıfa kazağa,pantolon kemerine takılabiliyor.Str 9 MC de ise Glock tarzı bir ray ağzı tercih edildiğinden bu tür takılma ve örselenme durumu yok. STR 9 MC taşıma kolaylığı,sarjör kapasitesi ve safe action tetik olması nedeniyle emsali yerli hatta yabancı micro compact tabancalara göre artı özelliklere sahip.Yanılnıyorsam namlu boyu olarakta sınıfının en uzun namlu boyuna sahip tabancalardan.(tek tek ölçme imkanım yok)
Tabanca kabzesi elinize göre ayarlanamıyor.Gerek sırt gerekse yanaklardan özel aparatlarla elinize göre ayarlama imkanı olsa iyi olurdu.
Standart üç noktadan refanslı gez ve arpacık nişan alma imkanını atışı kolaylaştırıyor.Sanırım Stoeger mağazasında fiber optik ve fosforlu gez arpacık setleri var.Gece loş ışıklı ortamlarda nişan alma kolaylığı açısından bu tip gez ve arpacıklar tercih edilebir.Red dot kulanmayı terch eden kullanıcılar için zaten bu tür bir sorun yok.Gece gündüz görüş imkanı olduğu sürece nişan alabilirler.
Şimdilik bu kadar.
Saygılar.