Stoeger STR9 MC incelemesi
Lightbulb 
Selamlar,
Stoeger STR9 serisine dair bir yazı kaleme almıştım ( LİNKİ BURADA ) ve STR9 MC'nin teknik özelliklerine değinmiştim. Burada biraz da kullanıcı deneyimine yer vermek istedim.

[Resim: Whats-App-Image-2024-02-29-at-15-32-51.jpg]

Öncelikle bu seride her modelin kendine has artı ve eksileri bulunuyor. Hangisinin size daha uygun olduğunu anlamanız için hepsi ile ayrı ayrı atış yapmanız gerekiyor ki bunu da yapmak mümkün değil zira her poligonda zaten Stoeger yok. Olanlarda da en fazla 2 model bulunuyor.
Dürüst olmam gerekirse, Stoeger markasında sadece Cougar 8000 F ile atış yaptım. Diğer markalardan bir çok tabancayı tecrübe ettim tabiki. Polimer ve küçük bir tabancada kararlıydım. Marka olarak da Stoeger'i tercih ettim. Yani hiç deneyimlemediğim tabancayı 5 yıllığına ve değiştiremeyeceğimi bilerek aldımSmile

[Resim: STR-9-MC-REDDOT.jpg]

SADEDE GELEYİM
*Elime bir tık küçük geliyor olsa da, atışta ona göre bir tutuş geliştirdim ve şahlanmasını minimalize ettim diyebilirim. Sağ el kullanıcısı olarak atış sırasında sol elimin işaret parmağı ile tetik korkuluğunun dışını kavradım. Böylece bir nebze de olsa şahlanmada bir frenleme sağlayabildim. 
*Sarsılmaz parabellum mermi attım ve hiç teklemedi.
*Atış hissiyatı kesinlikle çok güzel.
*Güneşli bir havada yaklaşık 10 ila 20 metre atış yaptım ve hedefteki performans gayet güzeldi. Bunu poligondaki diğer tabancalarla atışımla kıyaslayarak söylüyorum.
*Micro Compact olunca temizlemesi de bir tık daha kolay oluyor haliyle.
*Şarjör yayı gerçekten çok sert, full mermi basmak için kuvvetli parmaklarınız olmalı. Hızla doldurma aparatı olmadan zaten tamamen doldurmanız çok çok zor.
*İrca yayı da sert. Buna harcadığınızın yarı kuvvetiyle diğer tabancaları rahatlıkla manipüle edebiliyorsunuz. Bu tabi taşıma sırasındaki güvenlik hususunda bir avantaj da sağlıyor.
*Safe action tetiği var ve Glock gibi oldukça sert bir tetik. Yumuşak tetik seven biri olarak, atışımı bunun daha kolaylaştırdığı kanısındayım.
*Gizli taşımaya mükemmel uyumlu. Göbeksizseniz eğer, appendix taşımada dışarıdan anlaşılması çok çok zor.   
*Hafif olması nedeniyle hiç ağırlık hissetmiyorsunuz.
*Kabza üzerindeki ve özellikle arkadaki desenler iyi bir tutuş sağlattırıyor.
*Reddot için Optic Ready olması güzel bir özellik.

Ez cümle fikrimce fiyat performans açısından tercih edilebilir bir tabanca.

Eksiklerim varsa lütfen yorumda belirtiniz, yazımı güncellerim,,, eklemek istediklerinizi de lütfen yorumda yazınız.
[+] 10 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler,

Safe-action tetikli bir mikro kompakt tabanca almayı düşünseydim yüksek ihtimalle bu str9 mc olurdu.

keyifli günlerde kullanın.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-04-2024, 08:07)sentinel yazdı: Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler,

Safe-action tetikli bir mikro kompakt tabanca almayı düşünseydim yüksek ihtimalle bu str9 mc olurdu.

keyifli günlerde kullanın.

Teşekkür ederim, sağ olun.
Bul
Sn.Ali Galip,öncelikle tabancanız hayırlı olsun.Fiyatını bildirir misiniz?
Günümüzde taşımak için artık sub-compact,micro-compact polimer tabancalar
tercih edilmeye başlandı.Yani "daha küçük-daha hafif" tabancalar moda oldu.
Hayırlı olsun.Keyifli atışlar.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(15-04-2024, 21:45)ceycey yazdı: Sn.Ali Galip,öncelikle tabancanız hayırlı olsun.Fiyatını bildirir misiniz?
Günümüzde taşımak için artık sub-compact,micro-compact polimer tabancalar
tercih edilmeye başlandı.Yani "daha küçük-daha hafif" tabancalar moda oldu.
Hayırlı olsun.Keyifli atışlar.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Bu STR9 MC REDDOT modeli ve 19 bin liraya aldım. Taşıması çok kolay ve atışı da çok keyifli. Sub Compact olan modelinin güncel MKE fiyatı ise 17 bin 500 lira.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
Tabancanız hayırlı olsun.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ERDAL TOKER'e teşekkür ederiz.
Bul
(01-05-2024, 01:30)ERDAL TOKER yazdı: Tabancanız hayırlı olsun.

Teşekkür ederim Erdal bey.
Bul
İyi akşamlar,STR9 MC modeli için önereceğiniz bir fener markası var mı?
Bul
(13-04-2024, 00:47)AliGalip yazdı: Selamlar,
Stoeger STR9 serisine dair bir yazı kaleme almıştım ( LİNKİ BURADA ) ve STR9 MC'nin teknik özelliklerine değinmiştim. Burada biraz da kullanıcı deneyimine yer vermek istedim.

[Resim: Whats-App-Image-2024-02-29-at-15-32-51.jpg]

Öncelikle bu seride her modelin kendine has artı ve eksileri bulunuyor. Hangisinin size daha uygun olduğunuzu anlamanız için hepsi ile ayrı ayrı atış yapmanız gerekiyor ki bunu da yapmak mümkün değil zira her poligonda zaten Stoeger yok. Olanlarda da en fazla 2 model bulunuyor.
Dürüst olmam gerekirse, Stoeger markasında sadece Couger 8000 F ile atış yaptım. Diğer markalardan bir çok tabancayı tecrübe ettim tabiki. Polimer ve küçük bir tabancada kararlıydım. Marka olarak da Stoeger'i tercih ettim. Yani hiç deneyimlemediğim tabancayı 5 yıllığına ve değiştiremeyeceğimi bilerek aldımSmile

[Resim: STR-9-MC-REDDOT.jpg]

SADEDE GELEYİM
*Elime bir tık küçük geliyor olsa da, atışta ona göre bir tutuş geliştirdim ve şahlanmasını minimalize ettim diyebilirim. Sağ el kullanıcısı olarak atış sırasında sol elimin işaret parmağı ile tetik korkuluğunun dışını kavradım. Böylece bir nebze de olsa şahlanmada bir frenleme sağlayabildim. 
*Sarsılmaz parabellum mermi attım ve hiç teklemedi.
*Atış hissiyatı kesinlikle çok güzel.
*Güneşli bir havada yaklaşık 10 ila 20 metre atış yaptım ve hedefteki performans gayet güzeldi. Bunu poligondaki diğer tabancalarla atışımla kıyaslayarak söylüyorum.
*Micro Compact olunca temizlemesi de bir tık daha kolay oluyor haliyle.
*Şarjör yayı gerçekten çok sert, full mermi basmak için kuvvetli parmaklarınız olmalı. Hızla doldurma aparatı olmadan zaten tamamen doldurmanız çok çok zor.
*İrca yayı da sert. Buna harcadığınızın yarı kuvvetiyle diğer tabancaları rahatlıkla manipüle edebiliyorsunuz. Bu tabi taşıma sırasındaki güvenlik hususunda bir avantaj da sağlıyor.
*Safe action tetiği var ve Glock gibi oldukça sert bir tetik. Yumuşak tetik seven biri olarak, atışımı bunun daha kolaylaştırdığı kanısındayım.
*Gizli taşımaya mükemmel uyumlu. Göbeksizseniz eğer, appendix taşımada dışarıdan anlaşılması çok çok zor.   
*Hafif olması nedeniyle hiç ağırlık hissetmiyorsunuz.
*Kabza üzerindeki ve özellikle arkadaki desenler iyi bir tutuş sağlattırıyor.
*Reddot için Optic Ready olması güzel bir özellik.

Ez cümle fikrimce fiyat performans açısından tercih edilebilir bir tabanca.

Eksiklerim varsa lütfen yorumda belirtiniz, yazımı güncellerim,,, eklemek istediklerinizi de lütfen yorumda yazınız.

Silahınızın hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Merakla takip ettiğim bir silah hakkında kıymetli görüşlerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için chief's special'e teşekkür ederiz.
Bul
(18-08-2024, 05:42)chief's special yazdı:
(13-04-2024, 00:47)AliGalip yazdı: Selamlar,
Silahınızın hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Merakla takip ettiğim bir silah hakkında kıymetli görüşlerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim.

İlginize ben teşekkür ederim. 

kullanıcı deneyimlerine biraz ek yapmak isterim.

1: Firmanın verdiği kılıf gayet iyi ancak 'gez'in köşeleri belinize ve karnınıza batabiliyor. Bu kısım için kılıfa ek yaptırmalısınız. Benim 1 tshirtümü deldi hatta.

2: Bugün olsam biraz daha büyük boyut alırım (combat sx veya compact modeli) zira elime gerçekten küçük geliyor ve çok tepiyor. Ama taşıma kolaylığı açısından efsane. Apendix taşımada kimse fark etmiyor bile.

3: Silah özkursan poligonlar hariç her fişeği tekte atıyor. Özkursan'da arada takılıyor fişek. 

4: Tabancayı belinize veya apendix taşımak için göbek altına taktığınızda, kabzedeki motifler ciddi rahatsızlık veriyor, batıyor. Atlet altta kalacak şekilde tabancayı üstte tutarsanız sıkıntı yaşamazsınız. Ki bu diğer birçok markada da aynıdır muhtemelen.

5: İrca yayının sert oluşu ve kurulumunun efor istemesi benim hoşuma gidiyor zira güven duygusunu artırıyor.  

6: Hiç reddot takmadım. 70 metre çelik hedef atışlarında 3 fişekten biri isabet alıyor. Yakın mesafelerde hiç affetmiyor iyi bir grupman çıkarabiliyorum. Alıştıkça bu grupmanlar daha toplu oluyor.

Ez cümle,, kesinlikle stoeger diyorum her türlü,, elim büyük olduğu için sadece biraz daha büyük modeli tercih etmeliydim Smile
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi