Ateşli Silahlar ve Beyazperde
Sinema ve silahlar denilince,”İyi,Kötü ve Çirkin”den bahsetmemek olmaz.

[Resim: 95m4pz9.JPG]

İtalyanca  ismi,"Il buono, il brutto, il cattivo" olan  filim,1966 yapımı olup yönetmeni Sergio Leone'dir.
Baş rollerde Clint Eastwood, Lee Van Cleef ve Eli Wallach oynamıştır.
Filmin müzikleri Ennio Morricone tarafından bestelenmiş olup,ıslıkla beraber çalınan ana parça
dünyaca meşhurdur. Film Türkiye'de Ocak 1969'da gösterime girmiş ve büyük ilgi görmüş.
Filmin konusu 3 kelle avcısının birbirleriyle olan mücadelesidir.

[Resim: 6afjl2w.webp]

Film,”Spagetti Western” denilen İtalyan türü western filmlerinin en ünlüsüdür.
Spagetti Western’ler,1960 - 1975 yılları arasında Avrupa'da çoğunlukla İtalyan yapımcı ve 
yönetmenler tarafından çevrilmiş Western filmleri türüne (Kovboy filmleri) verilen addır.
İtalyan Westerni veya Avrupa Westerni de denilmektedir. Sayıları 600 civarında olan bu 
filmlerin ortak özelliklerini gözden geçirirsek: (Kaynak Wikipedi)
1)Amerikan western filmlerine göre çok düşük bütçe ile çekilmişlerdir.
2)Genelde tanınmamış İtalyan artistler rol alır.İstisna olarak Ameriken,Fransız ve İspanyol 
oyuncular da rol almıştır.
3)Çekimler genelde İspanya’nın güneyinde yapılmıştır.(Vahşi batıya benzerliği nedeniyle)
4) İtalyan yönetmenler Spagetti Westernlerde Amerikan filmlerinde fazlaca rastlanmayan 
çarpıcı çekim tekniklerine sıklıkla başvururlar. Bunlar arasında, detaylara yoğunlaşan çok 
yakın çekimler, panoramik çekimler, baş döndüren hızlı zoomlar (optik yaklaştırma), hızlı 
kurgu, abartılı ses efektleri sayılabilir.
5)Tamamına yakınının dili İtalyancadır.Bir çok dilde dublaj  yapılmıştır.
6) Bu türün müzikleri de çok farklıdır. Başta Ennio Morricone olmak üzere Spagetti 
Westernlerin müziklerini yapan besteciler insan sesi, ıslık, ağız armonikası, elektrogitar ve org
gibi elektronik müzik aletlerini de kullanarak çok farklı psychedelic bir müzik türü elde etmişlerdir.
7) Bu filmlerde bilinen anlamda iyi ve idealist karakterlere pek rastlanmaz. Filmin baş oyuncuları
zaafları olan anti-kahramanlardır. Genelde intikam, soygun, ödül avcılığı, çete kurarak suç işleme
üzerine kurulmuş olan temaları Amerikan filmlerine göre çok daha sert bir şekilde işlenmiştir. 
Acı çeken insanlar, işkence, aşağılama, kan ve şiddet hiç çekinilmeden en ince ayrıntısına kadar 
ekranda gösterilir.

Film, Sergio Leone ve Clint Easwood ikilisinin Bir Avuç Dolar (1964) ve Birkaç Dolar İçin (1965) 
filmleriyle başlayan üçlemenin sonuncusudur. Üçlemeler arasında konu bağlantısı yoktur.Clint 
Eastwood bu filmde 1968 yılındaki Golden Laurel ödüllerinde en iyi aksiyon performansı dalında 
ikinciliğe layık görülmüştür ve dünya çapında tanınan bir aktör haline gelmiştir.Film IMDb'de 
dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 250 filmi arasında 10. sırada yer almaktadır.

Sürükleyici hikayesi, ikonik karakterleri ve unutulmaz müzikleriyle sinemaseverler tarafından
 hala büyük bir beğeniyle karşılanan bu filmde kullanılan üç silah ise ayrı bir ilgi odağı olmuştur.

Clint Eastwood filmde 1851 Colt Navy revolveri kullanmıştır.
[Resim: s37orlr.png]
Yine Remington 1858 New Arms, Lee Van Cleef tarafından kullanıldı.
[Resim: 3gg31en.png]
Eli Vallach’ın silahı ise bir Uberti single action
[Resim: jy97r5j.png]
Bence İtalyan tipi kovboy filmlerinin çatışma sahneleri abartılıdır. Filmde de bazı sahneler abartılı
olsa da konusu, oyuncuları,müziği ile kült olmuş unutulmayacak bir film.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Eski forumda Y.G. adlı şahsın kullandığı silahın modeli hakkında tahminde bulunmaya çalışmış ve modelini Tokarev olmak üzere benzer modeller olabileceğini yazmıştık ama tam bir sonuç alamamıştık.
Tesadüf eseri malum şahsın silahının yapı tabanca olduğunu öğrendim. Biz doğal olarak böyle bir şeyi sinema da tahmin edememiştik.

[Resim: c1ya4c1.jpg]

[Resim: 3b67a0l.jpg]

[Resim: 6ku5jio.jpg]

[Resim: jyeqemm.jpg]
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Silahlar konusunda bana göre en dikkat çekici film (serisi) John Wick'tir. Filmde kullanılan silahları aşağıya listeledim.
Tabancalar:
Heckler & Koch P30L
Glock 26 - 9x19mm Parabellum
Browning Hi-Power - 9x19mm Parabellum
Walther P99 - 9x19mm Parabellum
Salient Arms International Glock 17 Tier 1 Model - 9x19 Parabellum
Glock 17 (Generation 3) - 9x19mm Parabellum
Glock 19 (3rd Generation) - 9x19mm Parabellum
Beretta 92FS - 9x19mm Parabellum
Colt Python with 4" Barrel and factory wood grips - .357 Magnum

Makinalı Tabancalar:
Coharie MP-10 with UMP stock and weaponlight - 9x19mm Parabellum
Heckler & Koch MP5K - 9x19mm Parabellum

Yivsiz Tüfekler (ya da Sn. Sabri'nin deyişiyle saçma tüfekleri):
Benelli M2 Super 90 - 12 Gauge
TTI Benelli M4 Super 90 - 12 Gauge
Kel-Tec KSG with EOTech sight and angled foregrip - 12 Gauge
Namlusu kesilmiş çifte - 12 gauge

Tüfekler:
Coharie Arms CA-415 - 5.56x45mm NATO
Ruger M77 Mark II with synthetic "Zytel" stock - .30-06 Springfield
DTA Stealth Recon Scout - .338 Lapua Magnum.
Savage 10 BA - .308 Winchester
DPMS Recon - 7.62x51mm NATO
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için axoy68'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün sinemada bir aksiyon filmi izledim.İsmi The Order (Düzen):

[Resim: 62mg2n9.jpg]

[Resim: 2t0epfd.jpg]

1983-84 Yıllarında Amerika'da silahlı ırkçı bir gurubun tehlikeli yükselişini
önlemeye çalışan bir gurup FBI ajanının mücadelesi anlatılıyor.Film gerçek
olaylara dayanıyor.Çatışma ve soygun sahnelerini gerçekçi buldum.Başrolde
Jude Law var.O dönemdeki revolver ve pompalı tüfekleri bol bol görüyoruz.
Fırsat bulursanız izleyin derim.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn ceycey Üstadım öneri sizden gelince tahmin ettiğim gibi oldu. Saçma sapan aşk meşk mevzularına girmeyen, aksiyon sahnelerinde uçma kaçma olmayan güzel bir film. 

36. dakikada bir kaç saniyeliğine görünen klübedeki suikastçinin Remington 700 ün üstündeki dürbünü gözüne 1 cm tutması dışında göze batan bir şey görmedim. Aksiyon sahneleri abartıya kaçmamış.

Yaşanmış olayları anlatması filmi daha da izlenilir yapıyor.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Epeydir yerli aksiyon filmine seyretmemiştim.Bugün vaktim vardı."Doğulu" diye yeni vizyona
giren filmi seyretmek için sinemaya gittim. Oyuncular arasında "Memati" Gürkan Uygun da vardı.

[Resim: f3sn2aa.jpg]

Keşke gitmez olaydım. Hem param hem vaktim gitti.Berbat bir film.Senaryo saçma,
kurgu kötü,1-2 oyuncu dışında acemi oyuncular oynamış.En önemlisi çatışma sahneleri 
inanılmaz abartılı ve saçma.Bu filmin aksiyon danışmanı kimse tebrik etmek lazım!
Düşünün,hiç bir silah tecrübesi olmayan  ve 10 yıl hapishanede yatmış iki kişi,
istanbul'un en güçlü baronunu ve onlarca adamını temizliyor.Çatışma sahneleri
"Kurtlar Vadisi" dizi ve filmlerinden çok daha abartılı.Sakın gitmeyin.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(01-01-2025, 17:56)ceycey yazdı: Epeydir yerli aksiyon filmine seyretmemiştim.Bugün vaktim vardı."Doğulu" diye yeni vizyona
giren filmi seyretmek için sinemaya gittim. Oyuncular arasında "Memati" Gürkan Uygun da vardı.

[Resim: f3sn2aa.jpg]

Keşke gitmez olaydım. Hem param hem vaktim gitti.Berbat bir film.Senaryo saçma,
kurgu kötü,1-2 oyuncu dışında acemi oyuncular oynamış.En önemlisi çatışma sahneleri 
inanılmaz abartılı ve saçma.Bu filmin aksiyon danışmanı kimse tebrik etmek lazım!
Düşünün,hiç bir silah tecrübesi olmayan  ve 10 yıl hapishanede yatmış iki kişi,
istanbul'un en güçlü baronunu ve onlarca adamını temizliyor.Çatışma sahneleri
"Kurtlar Vadisi" dizi ve filmlerinden çok daha abartılı.Sakın gitmeyin.
Teşekkür ederim gidecek olsam memati için giderim ama bizim yerli yapım şirketleri çatışma sahnelerini beceremiyorlar bilgisayar oyunlarında daha gerçekçi sahneler yapılıyor.
Bul
Son zamanlarda keyifle izlediğim silahlı sahnelerin bol kullanıldığı The day of the jackal dizisini tavsiye ederim.

Dizi The Day of the Jackal (1973) ve başrollerini Bruce Willis (Çakal) ve Richard Gere'in paylaştığı The Jackal (1997) filmleri gibi Frederick Forsyth'in 1971 yılında yayımlanan "The Day of the Jackal" romanından, uyarlanmıştır.

[Resim: Screenshot-20250101-204126-Samsung-Internet.jpg]

imbd linki
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
70lerin Yeşilcamında silahlarla ilgili bu kadar kaliteli diyalogların olduğunu bilmiyordum. Şimdinin mafyatik çetecik dizi filmlerinden ziyade Breaking Bad gibi kaliteli dizi filmlerle karşılaştırılabilecek diyologlar.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
(30-07-2026, 13:40)Shepherd yazdı: 70lerin Yeşilcamında silahlarla ilgili bu kadar kaliteli diyalogların olduğunu bilmiyordum. Şimdinin mafyatik çetecik dizi filmlerinden ziyade Breaking Bad gibi kaliteli dizi filmlerle karşılaştırılabilecek diyologlar.

Şöyle bir arkadaşımız olmadı  Smile
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ihtiyar'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi