Derya XT 400 serisi
Slugun kaval namluya göre en büyük avantaji kboom riskinin olmaması bu sebeple domuz tehlikesine karşi kullanılabilir. Sistemin gereksiz olmadığını belirtmeden geçemeyeceğim. Yakın mesafede domuz tehlikesi için tek kurşun sevrotine de gerek yok. Domuz yaralı değilse burun buruna gelseniz bile kacmayı tercih eder. Yakin mesafede vurmanız gerekti mukerrer 2 numara atısı bile etkili olur. Zaten başka careniz de yok cutoffa basıp tek kursunu kimse yükleyip hayvanı vuramazsınız.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Bul
Bende xt 400 ile LP-101 arasında kaldım acaba tactic maksatlı ve domuza karşı lp101 alınabilirmi sanırım şoklu namlu.
xt 400 slug namlu oluyor galiba daha 5 aylık satın alma sürem var beklesem mi acaba bilemedim.
Bul
Sn. ömer,

Uçar avı veya trap atışı yapmayacaksanız şoka ihtiyacınız olmaz. Domuz avı ve tek kurşun atışı için slug namlu uygundur.

Ama şerit bant ile daha hızlı hedef bulurum diyor ve reddot kullanmayacaksanız LP 101 alabilirsiniz. Taktik, savunma amaçlı kullanayım, domuz avında da kullanayım diyorsanız XT serisi daha uygun.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Slug şerit fark etmez gece avında dot şart, şeritte Nisangahı görmek slugda 3 noktayı ayarlamak sıkıntı olabiliyor. Sıfırlaması iyi yapılmış bir dotu hem av da hem savunma da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Seritte namlu yapısı gereği tek kurşun atamazsınız. Eğer atış yaptığınız yer etrafında insan geçmeyecek şekilde güvenli ise sevrotin kullanabilirsiniz. Mesafenin yakın olması sebebiyle domuzda 9luyu düzgün bir biçimde toplayıp güvenli bir şekilde av yapabilirsiniz.
(Gece domuzlarla komşuluk yapan bir silah meraklısının tavsiyesi)
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
(22-10-2024, 14:55)Sabri yazdı: Ama şerit bant ile daha hızlı hedef bulurum diyor ve reddot kullanmayacaksanız LP 101 alabilirsiniz.

Sn. Sabri bey derya watsapp hattı ile dün görüştüm,
Lp serisine pikatin ray takılabiliyormuş ancak uygun ray şuan ellerinde yokmuş. Geldiginde bana haber vereceklerini söylediler. 
Ayrıca ustundeki şerit namlu aluminyum imiş, 11 mm den 22 mm ye dönüştürücü ile de takılabilir ama üstüne takmak daha hoş durur bence.

Birde site de böyle bir ürün var,

https://www.deryastore.com/magaza/aksesu...ru-sarjor/

Takılınca baya bir taktik tüfek havasına bürünecektir.
Ben barrel clamp aldıktan sonra gördüm bu ürünü,
Yoksa bunu tercih ederdim.

Açıkçası bende arayıştaydım,
Taktik için;
 9+1 olması, ray ile reddot yada reflex sight nişangah takılabilmesi, barrel clamp ile fener red dot, kompansatör gibi aksesuar takarak, magbelt ve shotshell tutucularımla eğlenceli 25-100 mt taktik atışlar yapabileceğim, 

Şerit namlu sayesinde Pedallı trap makinem ile trap atışları yapabileceğim,

61 namlu ve 3 kg aksesuarsız ağırlıgı ile domuz vb avlar için kullanabileceğim, aslında av için süperpozem var, (poze yi tercih ederim tabi)

Belki ilerde ipsc yarışmalarına katılırsam da kullanırım ipsc hakkında çok bir bilgim olmasa da  Smile

Bu sepebler ile dün lp104 model sipariş ettim. 8-10 güne gelirmiş.
Bul
Sn,Shepherd .

Gece avına nerden kanat getirip oraya bağladınız ?
Hadi bağladınız , gece avında kısa namlu avantaj değilmidir ?
Sıfırlaması yapılmış her red dot iyimiidir ?
Uçar avmı kaçar av mı slug veya şeritli namlu ile yapılır ?
Şeritli namluda neden kurşun atılmaz ?
9 lu ne zamandır avda yasal oldu ?

Beni ve arkadaşlarımızı aydınlatırsanız çok sevinirim.

Saygılar .
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Xlll'e teşekkür ederiz.
Bul
Merakımı ve yorumumu mazur görün.
Sanırım ilk kez tüfek alıyorsunuz ve terimler kafanızı biraz karıştırmış. Benimde başıma gelmişti ve benzer soruları bende sormuştum. Bana Sn. Osman Ortaç silah kültürü olan tüfek sahibi dostunuzla bizzat deneyerek tüfek almam konusunda tavsiye de bulunmuştu. O zamanlar hevesime yenik düşüp tavsiyesini uygulamamıştım. 5 adet yivsiz tüfek alarak o zamanlar bir buçuk kaliteli ithal tüfek parasına yakın bir para harcamış ve buna paralel zor yoldan tüfekleri tanımıştım. Hala pismanım kaliteli ithal bir tüfek ve kaliteli bir poze alabilirdim biraz da zorlasam yanına kaliteli yerli y. otomatik daha koyabilirdim. Allahtan mühimmat konusunda akıllı davrandim da hala 6 sene öncesinin mühimmatın atıyorum.

Bahsettiğiniz LP 01 modeli yüksek bantlı uçar av da kullanılan bir tüfek. Domuz avı için ideal değil.
XT serisi taktikal bir model olduğu için ağır dolayısıyla av da pek ağır tüfek insanı yoruyor.(yaş ve kondisyon durumunuzu bilmiyorum) Özellikle domuz avinda yorgun kollar iyi değil isabet oranini oldukca düşürüyor.
Size nacizane tavsiyem şerit ve slug arasında gidip geliyorsanız degistirebilir namlulu tüfeklere bakmanız.
Saygılar.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Anladım . Tavsiyeniz için teşekkürlerSmile.
Bul
Tavsiyem sn.Ömere idi. Sn XII
Uçar avında slug namluyu tavsiye etmedim. Sadece domuz avı için yapılan cut off mandalı üzerine yaptığım bir yorumdu. Uçar avda kullanılan bir tüfek üzerine yorum yaptığım için karışıklık oldu.

Mesafeye ve fisege gore ayarlanmış dot gece avında ışıklı olması sebebiyle 3 nokta ve serite gore daha avantajlı. Gece avında arpacıgı göremediğim için sigara kağıdı kullanıyorum o da zifiri karanlıkta pek işe yaramıyor.

Gece avi domuz bekinde bekleyenler için önemli.
Sevrotinin yasak olduğunu daha yeni öğrendim ne yalan söyleyeyim. Bizim burada Orman ve Jandarma domuz avinda pek hassas değil sanırım sadece gelip belgeyi ve takozu soruyorlar. Havaya ve görmediğim yere Atış yapmamam konusunda uyariyorlar.

Serit namluda tek kurşun atmak konusunda dürüst olmak gerekirse kboom tehlikesi yaşanır diye aklımda yer etmiş. Bende şerit namlu ile tek kurşun atarken korkuyla atıyordum.
Bul
Sn. Shepherd ,

Bir önceki mesajınızı silince benimki havada kaldı .
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi