AVCI EĞİTİMİ VE AVCILIK BELGESİ Temini
(12-03-2025, 12:11)emre tunca yazdı:
(07-03-2025, 22:26)gumush yazdı: Ben katılmak isterim bir süredir bakınıyordum daha yakın bir yerde de bulamadım. İzmir’den git gel zor ama en azından tek gün olursa giderim diye düşünüyorum.

Ben istanbulda ikamet ediyorum, tüfeğimi aldıktan sonra arazide rahat edebilmek atış yapabilmek için avcılık belgesi almaya karar verdim ama 20 milyonluk şehirde avcılık kursu veren bir halk eğitim merkezi bulamadım. Ne zaman olacağı belli değil, belki hiç olmaz gibi cevaplarla salladılar tabiri caizse. Hatta bana daha küçük şehirlerde kırsaldaki yerlere bakın diye tavsiye verdiler. 1.5 yıllık bekleyişin ardından vazgeçtim. Kaçakçılar gibi kolluktan vs saklanarak dağ bayır gezip atış yapmaya devam ne yazık ki. Buna mecbur bırakan sistem utansın.

Sn emre tunca,

Sn gumush'e de dediğim gibi av dernekleri ile temasa geçtiniz mi, Anadolu yakasında mı ikamet ediyorsunuz? Aktif bir avcı derneği kursları takip eder. 1,5 sene çok uzun zaman.

Sistem konusunda aynı fikirdeyiz.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Emre Tunca;

Bende İstanbul Tuzla da ikamet etmekteyim. Sancılı bir rapor alma sürecinde olup ardından silah ruhsatımı aldıktan sonra avcılık kursuna başvuracağım. Araştırmalarım esnasında aşağıdaki kursu buldum. Aktif olarak avcılık kursu düzenlemekte. Ruhsat ve silahım olmadığı için aramadım ama isterseniz bir arayıp bilgi alabilirsiniz.

Aynı kursa Ankara'da da bu kursu düzenliyor. Oradaki forumdaşlar da ilgilenebilir.

https://www.unvankurslari.com.tr/duyurul...rular.html

Saygılarımla
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhabalar,
Bende İzmir'de ikamet etmekteyim. Avcılık belgesi için geçen aylarda İzmir Domuz Avcıları Derneğinden yardım istedim. Mesleğim gereği herhangi bir derneğe üye olmam mümkün olmuyor ama sağ olsun başkan bana yardımcı oldu ve Manisa'da sınava girdim, diplomamı eve posta yoluyla yolladılar. Geçen haftalarda diğer istenen evraklarımla orman müdürlüğüne başvurumu yapıp belgemi aldım.
Saygılar.
Bul
(12-03-2025, 22:12)blacksea yazdı:
(12-03-2025, 12:11)emre tunca yazdı:
(07-03-2025, 22:26)gumush yazdı: Ben katılmak isterim bir süredir bakınıyordum daha yakın bir yerde de bulamadım. İzmir’den git gel zor ama en azından tek gün olursa giderim diye düşünüyorum.

Ben istanbulda ikamet ediyorum, tüfeğimi aldıktan sonra arazide rahat edebilmek atış yapabilmek için avcılık belgesi almaya karar verdim ama 20 milyonluk şehirde avcılık kursu veren bir halk eğitim merkezi bulamadım. Ne zaman olacağı belli değil, belki hiç olmaz gibi cevaplarla salladılar tabiri caizse. Hatta bana daha küçük şehirlerde kırsaldaki yerlere bakın diye tavsiye verdiler. 1.5 yıllık bekleyişin ardından vazgeçtim. Kaçakçılar gibi kolluktan vs saklanarak dağ bayır gezip atış yapmaya devam ne yazık ki. Buna mecbur bırakan sistem utansın.

Sn emre tunca,

Sn gumush'e de dediğim gibi av dernekleri ile temasa geçtiniz mi, Anadolu yakasında mı ikamet ediyorsunuz? Aktif bir avcı derneği kursları takip eder. 1,5 sene çok uzun zaman.

Sistem konusunda aynı fikirdeyiz.

Sn blacksea; Avrupa yakasında ikamet ediyorum, Sefaköy-Halkalı tarafları. Aramaların sonucunda yakın civarda bulduğum birkaç avcılık kulübüne telefon ve sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalıştım ama ne telefonlara cevap alabildim ne de sosyal medyadaki mesajlara. Avcılar ve K.Çekmece'de bizzat adresine gittiğim iki dernekte kapanmıştı veya taşınmıştı ama büyük ihtimal kapanmıştı.

(13-03-2025, 11:24)Taygunho yazdı: Sn. Emre Tunca;

Bende İstanbul Tuzla da ikamet etmekteyim. Sancılı bir rapor alma sürecinde olup ardından silah ruhsatımı aldıktan sonra avcılık kursuna başvuracağım. Araştırmalarım esnasında aşağıdaki kursu buldum. Aktif olarak avcılık kursu düzenlemekte. Ruhsat ve silahım olmadığı için aramadım ama isterseniz bir arayıp bilgi alabilirsiniz.

Aynı kursa Ankara'da da bu kursu düzenliyor. Oradaki forumdaşlar da ilgilenebilir.

https://www.unvankurslari.com.tr/duyurul...rular.html

Saygılarımla
Sn. Taygunho;

Halk eğitim merkezleri dışında bu tarz kurs düzenleyen birkaç kurum bende buldum ama bu kurumların verdikleri sertifikanın resmi makamlarda geçerliliği konusunda net bir cevap alamadım ne yazık ki. Tarım ve orman bakanlığını bilgi için aradım ve verdikleri cevap "sen gel bakarız" oldu E ya bakmazsanız kurs ücreti boşa gitti ya  Smile
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için emre tunca'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın emre tunca,
Yeşilköy avcılar derneği aktif yardımcı olacaklarını düşünüyorum.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi