Cz Shadow 2 compact
Sayın blacksea,

Yüzde yüz emin değilim ama 14 lb civarı olmalı orjinal yay.

Evet sadece mke 124 grain kullandık,115 grain de sorun olabilir o mermidende alıp deneyeceğim.

7 lbs olan takılı onda en rahat atış konforu ve grupmanı yakaladık ama düz mantıkla bakınca aslında 6.2 lbs olanla daha rahat atış imkanı bulmamız gerekmezmiydi?

Ama uzunlukları farklı bizim rahat ettiğimiz en kısa olanı.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
(10-03-2025, 23:25)Achilles yazdı: Sayın blacksea,

Yüzde yüz emin değilim ama 14 lb civarı olmalı orjinal yay.

Evet sadece mke 124 grain kullandık,115 grain de sorun olabilir o mermidende alıp deneyeceğim.

7 lbs olan takılı onda en rahat atış konforu ve grupmanı yakaladık ama düz mantıkla bakınca aslında 6.2 lbs olanla daha rahat atış imkanı bulmamız gerekmezmiydi?

Ama uzunlukları farklı bizim rahat ettiğimiz en kısa olanı.

Sisteme yabancı olduğumdan bir şey diyemiyorum Sn Achilles ama teorik olarak irca yayı sertleştikçe hissedilen geri tepmenin azalması lazım.

115 grn de ne yapacak, o kısım önemli.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Osman Ortaç' ın yayların ağırlık ölçümü ile ilgili videosu.

[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Achilles,
Arkadaşınıza güzel günlerde kullanma dileklerimi sunarım.
Geçtiğimiz hafta amcamda aynı silahtan aldı. Yaklaşık 450 kadar fişek atma fırsatı bulduk. Bu fişeklerin ilk 350 adeti (Yeni/siyah kutu MKE), 100 adeti ise ZSR Luger 115gr. oldu. Yaptığımız atışlarda patlamayan 1 adet MKE fişeği dışında bir tutukluk ve ya sorun gözlemlemedik. Silahın şarjörleri yeni olması sebebiyle çok sert geldi. Sanıyorum bunlarda zamanla kendine gelecektir.
Silahın performansına baktığımızda ben açıkcası çok beğendim. Orta ele sahip bir atıcı olarak kavraması benim için çok güzeldi. Şahlanma konusu ise compact bir tabancaya göre bence gayet başarılı. Sanırım bu konuda Sayın Sabri'nin tespitine katılmak durumundayım. Atış yaparken bir video çekme fırsatı bulmuştum.

https://youtube.com/shorts/D1CoS6DuYPA

(Hedef mesafesi yaklaşık 7-8m. Yaklaşık 3 senedir sürekli optik kullanmam sanıyorum mekanik atış melekelerimi biraz söndürmüş. Ek olarak alışık olmadığım bir tetiğinde etkisi olabilir. Bu sebeple hedefi biraz alt vurmuşum. Bu arada Turkish balcony kısmına takılmazsanız çok sevinirim Smile )

Ek olarak silahı diğer CZ'ler ile kıyasladığımda (TS, Shadow 2) biraz hüsran yaşadım. CZ firması Shadow 2'yi küçültürken sadece boyutuyla oynamamış. Maalesef ki tetik diğer serilere göre ağır, tetik yolu uzun, reset mesafesi uzun. Tek hareketten çift harekete geçilmesi bence gayet mantıklı. Lakin çift harekette tetik gerçekten çok çok ağır. Tabi ki bunlar Compact, günlük taşıma silahı için uygun hatta olması gereken şeyler. Lakin yine de insan bir standart Shadow 2'yi aramıyor değil.

Saygılarımla
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için barisss'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın bariss,

Dediğiniz gibi bende boyut olarak olmasada performans olarak Ts2 im ile kıyasladım,şahlanması beklediğimden çok fazlaydı,kabzeside glock 19 gibi kısa olduğundan,destek elimin serçe parmağı boşta kalıyor,çoğu mikro silah bile 17 kapasiteye yükseldi onlarda kabze uzun olduğu için destek eli daha rahat oturuyor,glock 19 a 17 şarjörü takıp,şarjör uzatma aparatı aldım,çok rahat ettim,bundada aynı aparatlar var mı bakacağım,bildiğim kadarı ile shadow 2 şarjörü uyuyor,aynı zamanda sürgüsü shadow 2 den daha kalın,ben dpm yay taktım silah inanılmaz değişti konforlu hale geldi sizede bulabilirseniz tavsiye ederim,ben mfg taktikalden almıştım.

Saygılarımla.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
[Resim: IMG-3180.jpg]
[Resim: IMG-3183.jpg]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi