Glock. Kullanıcı için ipuçları.
(13-06-2025, 01:15)musti267 yazdı: ABD kaynaklı polis göğüs kameralı    Youtube videolarında dikkatimi çekti. Şarjör değiştikten sonra kullanıcılar  sol elle sürgüyü manüple ediyor . Yani baş parmakla sürgü kilidine basmıyorlar.

Glock kullanmadığım için bilmiyorum. Sürgü mandalı küçük mü geliyor bilemiyorum.

Birde bir teknik daha var. Çatışmada şarjör tam bitmeden şarjör değiştiriyorlar.  Çatışma sürüyor arada fırsatı yakalarsa  hemen şarjör değiştiriyor. . İyi bir teknik. Türk polislerinde böyle bir eğitim varmı acaba ?

Kişiden kişiye görüş değişir ama bence sürgü mandalı küçük. G19 da çok hissedilmese de G21'de mandalı kullanmak sol elle bile zorlayıcı olabiliyor. Glock'ta kullanıcının yapacağı nadir müdahalelerden biri sürgü stop mandalını orijinal uzatılmış olanı değiştirmek. Konu parça takıldıktan sonra sıkıntı kalmıyor. Üretici neden bu parçayı stok olarak sunmuyor, orası enteresan. Aslen en mantıklısı, Sn nutkey'in dediği gibi, sürgüyü elle düşürme yöntemini kas hafızasına almak.

Küffarın tactical reload dediği taktik doldurma; çatışma esnasında fırsat olduğunda kullanılmış şarjörü tam dolu ile değiştirmek, kullanılanı speed reload dedikleri boşalmış şarjörü hızlı değiştirmedeki gibi atmayıp, muhafaza etmek. 
Aksiyon esnasında kaç tane mermi sarf edildiğinin takibini yapmak zor olduğundan çok mantıklı. Özellikle USA polisi için. Bir kez ateş etmeye başladılar mı veryansın ediyorlar.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi