Glock. Kullanıcı için ipuçları.
(13-06-2025, 01:15)musti267 yazdı: ABD kaynaklı polis göğüs kameralı    Youtube videolarında dikkatimi çekti. Şarjör değiştikten sonra kullanıcılar  sol elle sürgüyü manüple ediyor . Yani baş parmakla sürgü kilidine basmıyorlar.

Glock kullanmadığım için bilmiyorum. Sürgü mandalı küçük mü geliyor bilemiyorum.

Birde bir teknik daha var. Çatışmada şarjör tam bitmeden şarjör değiştiriyorlar.  Çatışma sürüyor arada fırsatı yakalarsa  hemen şarjör değiştiriyor. . İyi bir teknik. Türk polislerinde böyle bir eğitim varmı acaba ?

Kişiden kişiye görüş değişir ama bence sürgü mandalı küçük. G19 da çok hissedilmese de G21'de mandalı kullanmak sol elle bile zorlayıcı olabiliyor. Glock'ta kullanıcının yapacağı nadir müdahalelerden biri sürgü stop mandalını orijinal uzatılmış olanı değiştirmek. Konu parça takıldıktan sonra sıkıntı kalmıyor. Üretici neden bu parçayı stok olarak sunmuyor, orası enteresan. Aslen en mantıklısı, Sn nutkey'in dediği gibi, sürgüyü elle düşürme yöntemini kas hafızasına almak.

Küffarın tactical reload dediği taktik doldurma; çatışma esnasında fırsat olduğunda kullanılmış şarjörü tam dolu ile değiştirmek, kullanılanı speed reload dedikleri boşalmış şarjörü hızlı değiştirmedeki gibi atmayıp, muhafaza etmek. 
Aksiyon esnasında kaç tane mermi sarf edildiğinin takibini yapmak zor olduğundan çok mantıklı. Özellikle USA polisi için. Bir kez ateş etmeye başladılar mı veryansın ediyorlar.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Yeni Glock ''V'' serisi:

https://www.tabancatufek.com.tr/showthre...77#pid5777
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-06-2025, 01:15)musti267 yazdı: ABD kaynaklı polis göğüs kameralı    Youtube videolarında dikkatimi çekti. Şarjör değiştikten sonra kullanıcılar  sol elle sürgüyü manüple ediyor . Yani baş parmakla sürgü kilidine basmıyorlar.

Glock kullanmadığım için bilmiyorum. Sürgü mandalı küçük mü geliyor bilemiyorum.

Birde bir teknik daha var. Çatışmada şarjör tam bitmeden şarjör değiştiriyorlar.  Çatışma sürüyor arada fırsatı yakalarsa  hemen şarjör değiştiriyor. . İyi bir teknik. Türk polislerinde böyle bir eğitim varmı acaba ?

Bu konuda iki önemli husus var;

Birincisi, atım yatağını doldurmak için sürgü manipülasyonu yapan atıcılar zaten kullandıkları temel kas hafızasına (kaba motor hareketi) güvenir, buna ek bir ince motor hareketi olan sürgü tutucuya basma ihtiyacı duymaz. Farklı platformlara da uygun eğitim doktrinleri ve bazı tabancalarda sürgü tutucunun küçük, sert veya erişimi zor olabilmesi vb. sürgü manipülasyonunun eldiven ve ıslak/soğuk el şartlarında daha güvenilir çalışması gibi detaylar da var. 

İkincisi şarjörü değiştirdikten sonra sürgü tutucu ile besleme esnasında zamanlama hatası yaşanma ihtimali. Stres altında şarjör kitlenmeden sürgü tutucuya basılarak kapak takımı kitlenirse atım yatağı boş bir şekilde iğne/tetik grubu kurulmuş olur ve bu durumu ancak atışı yapma kararını verdikten sonra fark edebiliriz. Bu noktada atıcı güvenlik ve hız arasında bir tercihte bulunmak durumunda kalıyor. Genelde emniyet güçleri güvenlik, sportif atıcılar da hız tarafındalar. 

Yine atım yatağı sürgü tutucu kullanılarak beslemekte ısrar edilecekse şarjörü değiştirdikleri yardımcı ellerinin baş parmağı ile sürgü tutucuya basmaları işlerin sırayla gerçekleşmesi sebebi ile zamanlama hatasını önleyecektir.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün ilk kez hem G17 hem de G19 la toplam 30 atış yaptım poligonda.

15 metrede G17 ile atışlarım daha derli toplu oldu. G19 dağılımı biraz daha kötü.

Gerçi parmak ucuyla tetiğe basınca daha iyi sonuç elde ediliyor. Tetik çok iyi. Rahat ateş ediliyor.

Ele oturumları çok güzel . Ama G19 atış sırasında şarjör çıkınıtısı küçük parmağımı ısırdı .

Benim el biraz büyük belki.

2 Fişek markası vardı ama markaya dikkat edemedim ama hepsini takılmadan ateşlediler.

Tepme hissi gayet makul. Ama CZ 75 ler 1 tık daha rahat.

Yalnız sürgü mandalını genede beğenemedim. Kolay düşürüyor ama baş parmağa gelmiyor gibi.

saygılar.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi