Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,894
Teşekkür Verildi: 1,305
(25-04-2025, 16:27)mustafaondeer yazdı: (25-04-2025, 12:55)ceycey yazdı: (25-04-2025, 12:29)mustafaondeer yazdı: Arkadaşlar merhaba, devlet hastanesinden alacağım bulundurma ruhsatı için sağlık raporunu yivsiz tüfek ruhsatı için de kullanabilir miyim ? Yoksa her ikisine de ayrı ayrı rapor mu almam gerekiyor?
Sn.mustafaönder,bu soru daha önce cevaplanmıştı.Ama,yine cevap vereyim.(Lütfen daha önceki konuları
inceledikten sonra konu açınız.)
Yivsiz tüfek için aile hekimi raporu yeterli.Tabanca-yivli tüfek ruhsatı için heyet raporu gerekiyor.Heyet raporu
daha kapsamlı bir rapor olduğu için,süresi geçmediyse yivsiz tüfek ruhsatı için de geçerlidir.
Hocam merhaba, sağlık ocağı vermemekte ısrarcı, o yüzden sormak istedim.
Rapor vermek görevi.Vermemekte ısrar ediyorsa,İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet edin.
Yorumları: 48
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 30 mesajda 86
Teşekkür Verildi: 246
Sayın ceycey;
Konuyla ilgili yakın zamanda başıma gelen bir durumu bahsetmek isterim; İstanbul Tuzla ilinde ikamet etmekteyim. 2 ay önce aile hekimim rutin kontrollere gelmem için beni aradı bende yivsiz av tüfeği almak istediğimi ve bunun raporunu da alıp alamayacağımı sordum. Bana "ben vermiyorum hastaneye git" cevabını verdi. Tuzla devlet hastanesini aradım ateşli silahlar için sadece heyet raporu verdiklerini (yivli yivsiz fark etmez) dediler.
Bende dediğinizi yaptım ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne aile hekimim ile ilgili şikayet oluşturdum. İl sağlık müdürlüğü arayıp " aile hekimlerini rapor vermeye zorlayamayız sizi Tuzla Devlet hastanesine yönlendiriyoruz" dediler.
Tuzla Devlet Hastanesi'nde mecbur heyet raporuna başvurdum. Diğer branş muayeneleri ile beraber Psikiyatride MMPİ testi ,idrar testi ve rorshach testi yapıldı ve Psikiyatrın olumsuz bir bulgu bulamamasına rağmen (kendi onay kısmını uygundur deyip imzaladı) heyet 6 ay gözetim kararı verip (gerekçe göstermeden) raporumu askıya aldı. Haftaya cuma psikiyatra gidip görüşeceğim bakalım gözetim neymiş ne değilmiş öğreneceğim.
Yani eğer il veya ilçe sağlığa şikayet ederseniz sen misin şikayet eden deyip askıya alıyorlar. İşi daha da zora sokuyorlar.
O yüzden tavsiyem eğer aile hekiminiz vermiyor ise özellikle bu raporu zora sokmadan veren hastane bulup oraya başvurmanız. Şikayet edip hakkınızı ararsanız sebepsiz yere daha da işlem uzatılıp hakkınızda olumsuz rapor veriliyor.
Saygılarımla
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz.
• Achilles (28-04-2025), blacksea (28-04-2025), jfmrk (29-04-2025)
Yorumları: 360
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 331 mesajda 1,328
Teşekkür Verildi: 1,158
Sn Taygunho,
Öncelikle geçmiş olsun ve Allah sabır versin.
Aile hekimi sorulduğunda (tabi soruluyorsa) 'ben rapor vermiyorum, bana ne vatandaşın yivsiz tüfek ruhsatından, ne halleri varsa görsünler, nereden alırlarsa alsınlar' demiyordur. 'Kişiyi değerlendirdim (örneğin) aktif psikopatoloji şüphesiyle rapor vermedim' falan diyordur. Yani kılıfına uyduruyordur. Keşke aile hekimini değiştirme yolundan gitseydiniz.
Tüm hekimlerin uygundur onayına rağmen 6 ay gözetime tabi tutulma uygulamasını daha önce görmedim, duymadım. Psikiyatri viziti sonrası gelişmeleri buradan paylaşmanızı rica ederim. Acaba diyorum, yeni bir uygulama, yeni bir zorluğun ayak sesi mi bu durum?
Konu dışı bir düşüncemi paylaşmak isterim.
Bizdeki sağlık raporu uygulamasının çok eleştirilecek tarafı var. Misal askeri okula girecek ve ileride jet pilotu olacak 18 yaşındaki genç ile bulundurma ruhsatı alacak 80 yaşındaki insan aynı şekilde 2,5 metreden fısıltıyı duymak zorunda. Bu absürdlükler saymakla bitmez.
Lakin uyuşturucu testinin doğru olduğunu düşünüyorum. Test olmalı ama insanları sabıkalılar arasında ayna önünde kaba işetmek yoluyla insan onuruna aykırı şekilde değil de bir kan testi ile yapılmalı.
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• Achilles (28-04-2025), jfmrk (29-04-2025), Sabri (28-04-2025), Taygunho (29-04-2025)
Yorumları: 3
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 3 mesajda 9
Teşekkür Verildi: 3
28-04-2025, 20:08
(Son Düzenleme: 28-04-2025, 20:09, Düzenleyen: ferdalerdem.)
merhaba herkese, bugün tabanca taşıma ruhsatı için sağlık kurulu raporu aldım. tecrübelerim aşağıdadır:
raporu şehir hastanesinden aldım. önceden bir yeri aramanıza, randevu almanıza gerek yok, direkt kurulun oldugu yere gidip tabanca alacağım diyerek kayıt açtırıyorsunuz. sonrasında sizi
1- ortopedi
2- nöroloji
3- dahiliye
4-genel cerrahi
5-kbb
6- göz
7- psikiyatri kliniklerine sevk ediyorlar.
dahiliye, kbb ve genel cerrahide hiçbir şey yapmıyorlar, bir sorunun var mı ameliyat oldun mu diyip geçiyorlar.
ortopedi, nöroloji biraz elinizi kolunu kaldırmanızı, kafanızı sağa sola çevirmenizi istiyor.
göz size kısa bi test yapıyor. ben gözlük kullanıyorum, kendi gözlügümü çıkarmadan her göz için üçer harf okuttu, tamam dedi gönderdi.
psikiyatri en çok uğraştıranı. hem psikoloğa sevkediyor sci90 denilen bir testi psikolog yapıyor hem idrar tahlili istiyor. ilk muayeneye gittiğinizde de üstünüzü çıkarıp kolunuza, omzunuza vs. bakıyor kendinize faça atıp atmadığınızı görmek için.
ayrıca psikiyatri ziyaretlerinizi, geçmişte kullandıgınız ilaçları ve sebeplerini soruyor.
sabah erkenden giderseniz öğleden sonra biter.
2025 nisan ayında ücretler 1.500 tl kurula çıkmak için ücret + 760 tl psikiyatrinin istediği test, tahlil ücreti olmak üzere toplam 2260 tl.
Yorumları: 41
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 32 mesajda 52
Teşekkür Verildi: 82
07-05-2025, 00:51
(Son Düzenleme: 07-05-2025, 02:36, Düzenleyen: barış06.)
Bugün Ankarada Sağlık kurulu raporu için Devlet Demiryolları hastanesine gittim.Keşke gölbaşına gitseymişim.Rapor için 1500 tl ödemeyi ister nakit ister kart ile ödeyebiliyorsunuz.Tüm bölümlerden kolaylıkla geçtim.Yardımcı oldular sağolsunlar.Sadece psikiyatriden geçemedim.Mevcutta ruhsatımın olduğunu söylememe rağmen teste tabi tutmak için yönlerdirdi.Birde adli sicil kaydı istedi doktor hanım sağolsun.3 saati geçkin süreceği için yarın sabaha kaldı.
Yorumları: 246
Konuları: 35
Teşekkür Alındı: 211 mesajda 868
Teşekkür Verildi: 461
(28-04-2025, 20:08)ferdalerdem yazdı: merhaba herkese, bugün tabanca taşıma ruhsatı için sağlık kurulu raporu aldım. tecrübelerim aşağıdadır:
raporu şehir hastanesinden aldım. önceden bir yeri aramanıza, randevu almanıza gerek yok, direkt kurulun oldugu yere gidip tabanca alacağım diyerek kayıt açtırıyorsunuz. sonrasında sizi
1- ortopedi
2- nöroloji
3- dahiliye
4-genel cerrahi
5-kbb
6- göz
7- psikiyatri kliniklerine sevk ediyorlar.
dahiliye, kbb ve genel cerrahide hiçbir şey yapmıyorlar, bir sorunun var mı ameliyat oldun mu diyip geçiyorlar.
ortopedi, nöroloji biraz elinizi kolunu kaldırmanızı, kafanızı sağa sola çevirmenizi istiyor.
göz size kısa bi test yapıyor. ben gözlük kullanıyorum, kendi gözlügümü çıkarmadan her göz için üçer harf okuttu, tamam dedi gönderdi.
psikiyatri en çok uğraştıranı. hem psikoloğa sevkediyor sci90 denilen bir testi psikolog yapıyor hem idrar tahlili istiyor. ilk muayeneye gittiğinizde de üstünüzü çıkarıp kolunuza, omzunuza vs. bakıyor kendinize faça atıp atmadığınızı görmek için.
ayrıca psikiyatri ziyaretlerinizi, geçmişte kullandıgınız ilaçları ve sebeplerini soruyor.
sabah erkenden giderseniz öğleden sonra biter.
2025 nisan ayında ücretler 1.500 tl kurula çıkmak için ücret + 760 tl psikiyatrinin istediği test, tahlil ücreti olmak üzere toplam 2260 tl.
Sn.ferdalerdem keşke hangi şehir hastanesi olduğunu da yazsaydınız.
Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
(28-04-2025, 15:08)blacksea yazdı: Sn Taygunho,
Öncelikle geçmiş olsun ve Allah sabır versin.
Aile hekimi sorulduğunda (tabi soruluyorsa) 'ben rapor vermiyorum, bana ne vatandaşın yivsiz tüfek ruhsatından, ne halleri varsa görsünler, nereden alırlarsa alsınlar' demiyordur. 'Kişiyi değerlendirdim (örneğin) aktif psikopatoloji şüphesiyle rapor vermedim' falan diyordur. Yani kılıfına uyduruyordur. Keşke aile hekimini değiştirme yolundan gitseydiniz.
Tüm hekimlerin uygundur onayına rağmen 6 ay gözetime tabi tutulma uygulamasını daha önce görmedim, duymadım. Psikiyatri viziti sonrası gelişmeleri buradan paylaşmanızı rica ederim. Acaba diyorum, yeni bir uygulama, yeni bir zorluğun ayak sesi mi bu durum?
Konu dışı bir düşüncemi paylaşmak isterim.
Bizdeki sağlık raporu uygulamasının çok eleştirilecek tarafı var. Misal askeri okula girecek ve ileride jet pilotu olacak 18 yaşındaki genç ile bulundurma ruhsatı alacak 80 yaşındaki insan aynı şekilde 2,5 metreden fısıltıyı duymak zorunda. Bu absürdlükler saymakla bitmez.
Lakin uyuşturucu testinin doğru olduğunu düşünüyorum. Test olmalı ama insanları sabıkalılar arasında ayna önünde kaba işetmek yoluyla insan onuruna aykırı şekilde değil de bir kan testi ile yapılmalı.
Sn. Blacksea;
Bugün 1. gözetim muayenem gerçekleşti. Doktora heyet raporomu, test sonuçları mı ve bu gözetimin ne olduğunu sorduğumda sadece bu heyetin takdirinde olan bir şey dedi ve yapılam MMPİ ve rorschah test sonuçlarımı vermeyi veya söylemeyi red etti.
7 yıl önce aynı hastanede mide rahatsızlığım esnasında gece yatarken mide üstündeki kapağın gevşekliği ve artan asit sebebiyle gene aynı hastanede yapılan holter testi sonrası ritim bozukluğu teşhisi konulmuş ve geceleri rahat uyuyabilmem için bir ilaç başlatılmıştı. 3 ay sonra mide için yapılan tedavinin işe yaraması sonrası önce dozajı azaltılmış ve 6.ayda durdurulmuştu. Doktor bugün bunları sorunca sanırım heyetin şüphe edip gözetim kararı vermesinin sebebi bu olabilir diye düşünmeye başladım.
Gözetimde ise sadece "evli misiniz, çocuğunuz var mı, çalışıyor musunuz, son işinizde ne kadardır çalışıyorsunuz, sosyal alanda sorunlarınız oldu mu?" dedi ve 2 dk da muayeneyi sonlandırıp 1 ay sonra görüşürüz" dedi.
5 kere daha gözetim muayenesi olduktan sonra tekrar heyete başvuracakmışım.
Açıkçası gözetim dedikleri şeyin bu kadar basit olması ve zaten kendi hastanelerinde yapılan ve kayıtlarda olan tedavileri sormasından olayı biraz yokuşa sürüp tüfek kullanabilir raporu vermemek için biraz zorluyormuş gibime geliyor.
İlerleyen zamanlardaki gelişmeleri de paylaşacağım.
Saygılarımla
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz.
• blacksea (08-05-2025), jfmrk (08-05-2025)
Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 534
Teşekkür Verildi: 353
Hergün yeni yeni değişik bilgiler geliyor sağlık raporunla ilgili,İstanbuldaki bilindik hastanelerde son durum nedir acaba?
Sayın Taygunho öncelikle geçmiş olsun,sabırlar dilerim,bende ilk defa duydum 6 aylık denetimi ama 7 sene önce kullandığınız ilaçla ilgili olabileceğini sanmıyorum,hala o ilacı kullanıyor olsaydınız ilaç kullanım süresi bitene kadar askıya alıyorlar işlemleri sonrasında tekrar değerlendirme yapıyorlar,şu anda düzenli kullandığınız bir ilaç bulunuyor ise onla alakalı olabilir diye düşünüyorum.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (08-05-2025), Taygunho (09-05-2025)
(08-05-2025, 15:46)Achilles yazdı: Hergün yeni yeni değişik bilgiler geliyor sağlık raporunla ilgili,İstanbuldaki bilindik hastanelerde son durum nedir acaba?
Sayın Taygunho öncelikle geçmiş olsun,sabırlar dilerim,bende ilk defa duydum 6 aylık denetimi ama 7 sene önce kullandığınız ilaçla ilgili olabileceğini sanmıyorum,hala o ilacı kullanıyor olsaydınız ilaç kullanım süresi bitene kadar askıya alıyorlar işlemleri sonrasında tekrar değerlendirme yapıyorlar,şu anda düzenli kullandığınız bir ilaç bulunuyor ise onla alakalı olabilir diye düşünüyorum.
Sn. Achilles;
Şu anda kullandığım tek ilaç mevsimsel alerji için Desmont ki o da KBB doktoru tarafından raporla verilen bir ilaç. Açıkçası benim aklıma medikal anlamda başka hiçbir sebep gelmiyor gözetim için. Eski bir sağlık çalışanı olarak yönetmeliğe de oldukça hakimim ve doktor tanıdıklarıma sorduğumda "6 sene önceki ilaca gözetim kararı vermemeleri lazım ama bazen gerekisz yere gözünün üstünde kaşın avr diyerek uzatıyorlar sırf vazgeçsinler diye" dedi. Başka bir doktor ise "heyet raporunda imzası olanlar olası bir suç işlemede kendisine dava açılmaması için tüm süreçleri deneyip yarın olası bir mahkeme sürecinden yırtmak için her türlü çareyi deniyor belki ondan uzatmış olabilirler" demişti.
Kısacası kendilerini sağlama almak adına bahane bulup onun üzerinden süreci bu şekilde ruhsata başvuran kişi için biraz zorluyorlar diye düşünüyorum.
Saygılarımla
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz.
• Achilles (09-05-2025)
Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 534
Teşekkür Verildi: 353
Sayın Taygunho,
İlk kez duyduğum bir uygulama olduğu için bende anlamaya çalışıyorum ama bazen nedensizde sevebiliyorlar bizi .
Saygılar.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• Taygunho (09-05-2025)
|