Anket Taşımak için hangi tür bir tabanca tercih edersiniz?
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
REVOLVER
25.00%
9 25.00%
YARI OTOMATİK
75.00%
27 75.00%
Toplam: 36 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Taşımada REVOLVER mi? YARI OTOMATİK mi?
(22-04-2024, 13:38)Sabri yazdı: Değerli Forumdaşlarımız,

Eğer bir silah taşıyorsanız, hangisini, neden taşıyorsunuz? Çalışma sistemleri çok farklı iki türü ele almak istedik. REVOLVER mi? Yoksa YARI OTOMATİK bir tabanca mı?

Önce her ikisinin avantaj ve dezavantajlarını bir özetleyelim:

REVOLVER

Avantajları

·      Güvenilir bir silahtır (Ateş almazsa, hemen tetik çekilip yeni mermi ateşlenebilir)
·      Her zaman dolu taşınır, her zaman atışa hazırdır
·      Cepten, çantadan arıza, tutukluk yapmadan ateş edilebilir
·      Kullanımı basittir (Üzerinde kafa karıştırıcı kontrollar yoktur) acemiler bile rahatça kullanabilir
·      Gizli taşıma kısa namlulular için gayet başarılıdır
·      Güçlü ve daha çeşitli mühimmat türleri kullanır (9 mm, 357, .38,  .40, .44,  .45, bunların magnum türleri vs..)
·      Fişeğin silahı kurma gibi bir sorunu yoktur

Dezavantajları

·      Düşük mermi kapasitesi
·      Yeniden yükleme acil durumlarda zor
·      Kılıftan acil çıkarmada horoz giysilere takılabilir
·      Geri tepmesi fazladır
·      Namlu aksı yüksek olduğundan, namlu şahlanması fazladır ( Ardışık atışlarda hedefe dönmesi geç)
·      Tetikleri serttir, çift hareketlide tetik çekme mesafesi uzundur, tek hareketlide istem dışı tetik düşürme olabilir
·      Namlu boyu kısalıp, mesafe uzadıkça isabet oranı düşer
·      Ele oturması yarı otomatikler kadar konforlu değildir
·      Mermileri daha pahalıdır
·      Tutukluğunu, tambur sıkışmasını çözmek çok zordur
·      Kişiselleştirme, optik gibi aparatlar takılması zordur.

YARI OTOMATİKLER

Avantajları

·      Nispeten Güvenilir bir silahtır (Ateş almazsa, Vur-çek-at manevrası ile tekrar atışa hazır hale getirilebilir, çift besleme sorununu çözmek biraz zaman alır)
·      Yüksek Şarjör kapasitesi sunar
·      Her zaman dolu taşınmayabilir ama namlu dolu taşınıyorsa emniyet manivelası ile güvene alınabilir
·      İnce yapıya sahip olduklarından kompakt, SC, MC nodelleri gizli taşımaya son derece elverişlidir.
·      Şarjör değiştirerek yeniden yükleme revolverlerden kolaydır
·      Kişiselleştirmeye çok müsaittir, üzerlerine ışık kaynağı, optikler kolayca monte edilebilir.
·      Metal nişangahları revolverlere göre daha belirgin, nişan hattı daha düzdür, daha kolay nişan alınır
·      Namlu şahlanması revolverlerden azdır, müteakip atışları kolaydır
·      Ele oturmaları daha ergonomiktir, kabza kişileştirilebilir
·      Tetik çekme ve reset mesafeleri revolverler göre kısadır
·      Mühimmatları revolverlerinkinde ucuzdur

Dezavantajları

·      Silahı çalıştırmak için kurmak gerekir. Kurulu tutulduğunda, tam kurulu tetik sisteminde güvenlik sorunları yaşanabilir
·      Çoğunun üzerlerinde tecrübesizler için kafa karıştırıcı mandallar vardır. (Profesyoneller de bile, stres ortamında emniyet mandalını unutma sorunu yaratmaktadır)
·      Sistemin çalışması mermi ile bağlantılıdır. Ateşleme, tahliye, yükleme sorunlarına neden olabilir. Müteakip atış için vur-çek-at manevrası gerektirebilir. Hedefe dayalı atışta ya da sürgü engellenirse, tahliye ve yükleme yapılamaz
·      Uygunsuz kavrama silahın tutukluğuna, tahliye ve yükleme hatalarına sebep olabilir

Lütfen siz de anketi cevapladıktan sonra kendi görüşünüzü, seçme sebeplerini, yukarıdaki listeden gözden kaçırdığımız avantaj ve dezavantajları yazın.
Yazılan yorumların tamamını okudum. Hepsi de birbirinden kıymetli ve bilgilendirici yazılar olmuş. Naçizane ben de fikrimi belirtmek isterim. Öncelikle revolver diye tabir edilen tabancaları ben de çok seviyorum. Hatta yarı otomatik mi toplu tabancaya mı ikileminde kaldığım bir dönem de yaşadım. Burada toplu tabancanın 6 fişek güncel olarak 7 ve 8 kapasiteye kadar çıkan modelleri de sayarsak düşük kapasiteli olduğu ifade edilmiş genelde. Hızlı dolum aparatlarını da hesaba katarsak aslında toplu tabancaya taşıyan birinin 6 fişek tamburda iki adet hızlı dolum aparatı da yanında olsa minimum toplam 18 fişek taşıması söz konusu. Toplu tabanca penceresinde güçlü fişekleri de düşünürsek bu bir avantaj haline gelebiliyor. Fakat yarı otomatik bir tabanca bu adete tek bir şarjör içinde ulaşabiliyor kalibre farkı olsa bile. Bu konunun mutlak bir doğrusu elbette yok ama bir gerçeklik var ki “ Çağın gerekliliği “ meselesi. 
Eski dönemlerde olsaydık toplu tabancalar ya da tek sıra 1911 platform 7 fişek atan tabancalar yeterli sayılabilirdi ve herkes tarafından gündelik taşınabilir tek tabanca olarak kabul edilebilirdi. Ancak çağımızda ihtiyaçlar ve teknolojik gelişmelerle sektör ciddi anlamda değişti. Dolayısıyla toplu tabancalar günümüzde ekseriyetle keyif atıcılığı veya yardımcı silah olarak kullanılıyor. Ben de toplu tabancaları çok sevmeme rağmen hayatımı sadece toplu tabancaya bu çağ diliminde teslim etmem. Mutlaka bir yarı otomatik tabancam olur ve olacaksa yardımcı silah olarak toplu tabanca tercihinde bulunabilirim. 
Tabancalar konusunda hala araştırmalar içindeyim. Kısmet olursa 2025 yılında iki adet tabanca almayı planlıyorum. Bunlardan biri Canik MC9 Tac modeli diğeri de Stoeger Couger 8000 FT modeli. Deneyimlerim ve araştırmalarım bana elimde mutlaka bir çelik ve horozlu tabancanın olması gerektiğini söylüyor. Konuyu çok dağıtmayayım. Özetle yarı otomatik tabancalar çağımızın bir gerçeği ve zamanın ihtiyaçları kişisel zevklerimizden önce geliyor çünkü söz konusu hayatlarımız.
Bul
Ekonomik şartlar sebebiyle bir çoğunuz gibi tek bir tabancaya sahip olma gerçeğiyle yaşadığımız hayatta özellikle tabancada tek bir kriterin oldu ÇALIŞAN SORUNSUZ TABANCA!!! forumunda katkılarıyla her yazılan kelimesini bile okuduğum Stoeger cougar 800 fl modelini tercih ettim ve can derdine düştüğümde tabancanın nasıl davranacağından eminin tek derdim güveneceğim bir yarı otomatik tabancaydi ve konu cougar ile tas tamam oldu
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Köstenceli35'e teşekkür ederiz.
Bul
(21-08-2024, 22:57)Köstenceli35 yazdı: Ekonomik şartlar sebebiyle bir çoğunuz gibi tek bir tabancaya sahip olma gerçeğiyle yaşadığımız hayatta özellikle tabancada tek bir kriterin oldu ÇALIŞAN SORUNSUZ TABANCA!!!  forumunda katkılarıyla her yazılan kelimesini bile okuduğum Stoeger cougar 800 fl modelini tercih ettim ve can derdine düştüğümde tabancanın nasıl davranacağından eminin tek derdim güveneceğim bir yarı otomatik tabancaydi ve konu cougar ile tas tamam oldu

Bugüne kadar hep yarı otomatik tabanca derdim. Lakin bir kaç ay önce taşıma ruhsatı ile aldığım smith wesson lady (mod36-9) dan sonra kesinlikle revolverden yanayım. Tutukluluk sorunu olmaması, gayet küçük olması ve tek elle kullanabilecek olmam başlıca sebeplerimden biridir.
Bul
Soru çok izafi bu nedenle ankete oy vermedim.

Ama şahsi görüşümü paylaşmak isterim, bir 686 sahibi olarak;

357 magnum atan, gizli horozlu, 5 mermi alan, 2-2/5 inç namlulu bir tabancaya hayır demem taşırım.

Açıkçası titanyum alaşımlı silindire sahip (toplam ağırlığı 330 gram, tam dolu olarak 450 gram civarında) yeni model şu silah kesinlikle taşımak isteyeceğim bir revolverdir, g43 mü bu mu deseniz s&w'yi seçerim
https://www.smith-wesson.com/product/j-frame-103061

.38 sw special atış için harika ancak savunma için çok zayıf bu nedenle benzer gövdeli 38'liklerden asla taşımak istemem.

--

Bu yorumlarım şu andaki durumuma göredir. Hasım sahibi veya hedef olmayı gerektiren bir konumum yok. Karşılaşacağım güvenlik riskleri bir çatışma ortamını asla işaret etmiyor. Öyle olsaydı bu revolveri bir "secondary" olarak düşünebilirdim.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Öncelikle herkese selam ederim.
Güzel bir soru.(Kendi düşüncem ) Genelde ,çevremde silah sahipleri önyargılı. Şöyle bir örnek vermek isterim .Çoğu sürücüler SW araçları sever ama kimse almaya cesaret etmez , derdi Fuat SÜSLÜ. Bende Sw aracı severim , bir tane aldım .Şimdi çekme belgeli bir kenarda yatıyor. Elime bir kaç Revoller geçti .Şu an smith wesson victory 38 cal. var , taşımıyorum . Onun yerine daha ergonomik ve taşıması daha rahat olduğuna inandığım ,Sarsılmaz SC 'i taşıyorum. Revoller hakkındaki bir diğer önyargı ise mermi kapasitesi (Bende öyle bir önyargı yok).
Saygılarımla.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için LazoliBeşBeş'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi