Canik 1923 Özel Serisi
Yurt Savunma'nın Cumhuriyetimizin 100.kuruluş nedeniyle Canik TP9 Elite Combat için özel bir seri imal ettiğini biliyorsunuz.
1923 Adet üretilen bu tabancanın ismi "1923".
Kırmızı, beyaz ,siyah renklerden ve desenlerden oluşan ilginç bir seri.

[Resim: qzkqbub.png]  [Resim: 4d0ci8g.png]

Kabzanın bir tarafında beyaz renk üzerinde 1923,diğer tarafında 2023 yazıyor. Beyaz rengi, içindeki kırmızı renk kılıfı, şarjörleri ve dolu
içeriğiyle  kutusu da dikkat çekici. Tabancada Atatürk'ün imzası ve siluetinin olması güzel bir ayrıntı.
Belirli sayıda ve özel bir dönem için üretildiğinden, ileride koleksiyon değeri olabilir.Şimdiden silah ilan sitelerinde 40.000,00-60.000,00 TL
arasında satışa konulmuş. Sevgili kaptırmatörlerimizin çok sayıda alıp, ileride kaptırma amacıyla bir köşeye koyduklarından eminim.

[Resim: ki6ur87.jpg]

Poligun Atış Kulübü'nün bir tanıtım vidosunun linki aşağıda: 

Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Ben de sonra fikrimi belirteceğim.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Ben bu silahı çok bekliyordum alabilmek için kağıdımı bile hazırlamışdım,malesef bende inanılmaz bir hayal kırıklığı yarattı,sanki bir gecede karar verilmiş ,zaten yurt dışında satışı olan bir modeli hadi su tabancası/oyuncak lazer tabancası gibi boyayalım piyasaya sürelim demişler hissiyatı uyandırdı bende,size koleksiyon değeri konusunda da katılmıyorum,1923 adet aylardır MKE de satışda  kimse almıyor,silah sitelerine hiç bakmadım bu silahla ilgili ama  MKE de 34.000 tl ye şu an satılan silaha kim 60.000 tl verir bilemiyorum,ben açıkcası tti yı bekliyordum 100 yıl için,ama bana hiç üzerinde çalışmamış aceleyle piyasaya çıkarılmış gibi,100 yıla hiç yakışır gelmedi bana.
Saygılarımla.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Koleksiyonluk bir silah olamayacağı ilk bakışta görülüyor zaten, çok bir söz söylemeye gerek yok. Kullanmalık da kimse almayacağına göre tam bir fiyasko.
Bul
(15-03-2024, 02:47)Achilles yazdı: sanki bir gecede karar verilmiş

Hocam eminim öyle olduğuna. En azından bunu akıl ettiler.

Browning Hi-Power'in 1994 yılında 245 DD seri numaralı "D-Day" hatıra serisi var üstünde Eisenhower işlemesi olan.

Bizde yok böyle şeyler, niye olsun ki?
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Bul
Öncelikle cumhuriyetin 100.yılında sınırlı sayıda ve özel bir tabanca üretme fikri gayet yerinde.
Fikir  iyi ama tasarım çok kötü.Canik tasarım ekibi nasıl böyle berbat bir tasarım yaparlar?
Tabancada beyaz renk kullanılması zaten riskli iken bir de kan kırmızısı rengin kullanılması tam
bir aymazlık.
Kabza üzerine beyaz renk kullanıp üstüne kocaman 1923/2023 yazılması ise tuz biber olmuş.
Yine sürgüde 3 rengin kullanılması da tam bir zevksizlik göstergesi.
Atatürk silüetinin kullanımı iyi bir fikir ama bunun beyaz ve kırmızı renk arasına konulması da
fikrin yerindeliğini ortadan kaldırmış.
Daha önce özel günlerde üretilen ithal tabancaları azıcık inceleseler, bu çirkinlik abidesi ve dikkat
çekmekten başka bir işe yaramayan tasarımı yapmazlardı.
Glock'un TC'nin 100.yılı için özel yaptığı tasarıma bir bakın bir de bu airsoft tabancası gibi duran 
tabancaya bakın!

[Resim: 6lcjkb6.jpg]

Sürgü üstüne lazerle 100.YIL yazılmış ve içinde ay yıldız ve 1923-2023 tarihlerinin yazılı
olduğu bir TR haritası konulmuş.Sade ve anlamlı bir tasarım.
Canik de aynı şekilde sürgü/gövde üzerine 100.YIL,Atatürk silüeti ve 1923-2023 tarihlerini
lazerle yazabilirlerdi. Yazık olmuş!

Plak koleksiyonu yaptığım için şunu söyleyebilirim: eser ne kadar kötü olursa olsun sınırlı
sayıda yapılmışsa, yıllar geçtikçe koleksiyon değeri kazanıyor. Belki 10 sene sonra bu
berbat tasarımlı tabanca da koleksiyon değeri kazanabilir.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Ulkemizde cnc ve cerakode ile silah tasarımı oldukça yaygın. Bu konu da işini iyi yapan zanaatkar ustalarımiz mevcut onlardan destek alarak yada tasarımları incelenerek göze hitap eden ve koleksiyon değeri olan bir tabanca yapılabilirdi. Canik firmasının da benzer tasarımları var ama ne hikmetse boyle alalede bir tasarım yapmışlar. Canik tabancalarini severek takip etsemde kendileri var eden Cunhuriyetimize bu tasarımı bir saygısızlık olarak görüyorum.
https://www.mstasarimofisi.com/canik-tp9...mahsusa-3d
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Sarsılmazın tasarımı daha sade ancak yine de biraz daha özenilerek temsil ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına uygun daha güzel ürünler çıkarabilirlerdi. En azından Sn. Ceycey'in dediği gibi airsoft tabancasına benzememişler. Standart Sar 9'dan daha farklı bir ürün çıkarmışlardı.

Canik TTI Combat'ın ilk 1923 adedi Türkiye Cumhuriyeti'ini simgeleyen imgelerle süsleyebilirlerdi. Ancak ne yazık ki firmaların önceliği ve hedefi burada kendi vatandaşı değil. ABD gibi daha büyük pazarlar bu yüzden oranın geri bildirim ve isteklerini dikkate alıyorlar.

Glock Türkiye Temsilcisi MED savunmayı ayrıca tebrik ediyorum. Sade ve anlamlı bir şekilde ürün getirtebilmişler.

Girsan ve Tisaş gibi firmalar daha eski ve TSK ve EGM'e ürün sattıkları için onlardan da 100. Yıl şerefine özel ürün çıkarmalarını beklerdim. Yeni firmalar daha yolun başında olduklarından dolayı belki ürün çıkaramamalarını anlarım. Ancak bu iki firmadan ürün beklerdim. Sadece "Yerli ve Milli" yiz demekle olmuyor.

Bu sene Kıbrıs Barış Harekâtı'nın (TSK kod adı ile "Atilla Harekâtı") 50. yılı bunun anlam ve önemine yönelik bile firmalardan özel seri çıkarması beklenir.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ombra'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-06-2024, 16:10)ombra yazdı: Sarsılmazın tasarımı daha sade ancak yine de biraz daha özenilerek temsil ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına uygun daha güzel ürünler çıkarabilirlerdi. En azından Sn. Ceycey'in dediği gibi airsoft tabancasına benzememişler. Standart Sar 9'dan daha farklı bir ürün çıkarmışlardı.

Katılıyorum.Sarsılmaz beklendiği kadar olmasa da daha sade bir tasarım yapmış.

[Resim: Sars-lmaz-100.jpg]

[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Canik 1923 özel seri tabancanın siyah kırmızı beyaz olarak tanıtılan renkli modeli değil direk full siyah olan modelini buldum bir yerde fabrikadan özel istenmiş ve yapılmış. Üzerinde Atatürk imzası ve diğer detayları mevcut almalımıyım sizce.
Bul
Merak ettim.Resmi var mı?Bir de fiyatı nedir?
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi