Silah Taşıma Ruhsatı
(08-07-2024, 16:40)jfmrk yazdı:
(07-07-2024, 22:38)ceycey yazdı: En altta bulunan genelgeler yukarıdaki yönetmelikler ve kanunlara aykırı olamaz. Konya Valiliği
tarafından yayınlanan bu "Yönerge" isimli metinin hukuk sistemimizde yeri ve karşılığı yoktur.
Bu metin,Genelge bile sayılmaz.Valiliğin belki kurum içinde yapılacak işlemleri standart hale 
getirmek için yayınladığı bir metin. Hukuken hiç bir değeri yok.Bakanlığın belirlediği ciro miktarını
vb.bedelleri-rakamları arttıramazsınız. Bu metin,kanuna ve yönetmeliğe aykırıdır. Yok hükmündedir.
Bu yönergeye dayanılarak bir ruhsat talebi reddedilirse derhal dava açın. Ne günlere kaldık. Angry
Bu arada ilgili valiyi de bakanlığa şikayet edin.

Üstadım çok haklısınız ama neticede imzayı atacak olan vali ve kendi belirlediği rakamların altında olanları imzalamıyor. Ben dosyamı Mayıs ayı içerisinde teslim ettim yani valiliğin yönergesinden daha önce. Yönerge kabul edilse bile, Kanun geriye işlemeyeceği için ben aslında bir kere daha hak sahibiyim. Şu anda benim gibi bekleyen onlarca dosya olmuş. Temennim o ki İnşallah kısa zaman içerisinde sorun çözülür.

Sn.jfmrk,evet kural olarak kanunlar geriye etkili olmaz. Ancak,bu metin kanun değil. İkincisi,bu durum
bir bölgesel yöneticinin "ben yasa ve yönetmelikleri kafama göre uygularım" düşüncesinin ürünü tehlikeli
bir metindir.Kendini yasa koyucunın yerine koyarak,kendi yürüteceği bir metni hazırlaması hukuk devletinde
kabul edilemez.Anayasaya aykırı bir durum.
Talebiniz büyük ihtimalle reddedlir.Red kararının yazılı olarak size tebliğ edilmesini isteyin.Sonra da yürütmenin
durdurulması talepli idari dava açın.Mahkeme derhal yürütmeyi durduracaktır.
Ayrıca,bakanlık bu durumu öğrenirse vali hakkında soruşturma başlatır.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(09-07-2024, 08:12)ceycey yazdı: İkincisi, bu durum bir bölgesel yöneticinin "ben yasa ve yönetmelikleri kafama göre uygularım" düşüncesinin ürünü tehlikeli
bir metindir. Kendini yasa koyucunın yerine koyarak, kendi yürüteceği bir metni hazırlaması hukuk devletinde
kabul edilemez. Anayasaya aykırı bir durum.

Üstadım öyle bir zaman diliminde yaşıyoruz ki, işini düzgün yapanları tenzih ederek söylüyorum Konya'da hangi resmi daire / kamu kuruluşuna giderseniz gidin tepeden tırnağa hepsi "ben ne dersem o olacak" mantığıyla hareket edenlerle dolu. 
Aslında söylemek/yazmak istediğim o kadar çok şey var ki valla korkumdam söyleyemiyorum. Yazdığım her bir kelimeyi aleyhimde delil olarak kullanacak ve beni çok büyük bir suçlu yapacak bir hukuk sistemi içerisindeyiz. Ben öyle görüyorum.

(09-07-2024, 08:12)ceycey yazdı: Talebiniz büyük ihtimalle reddedlir. Red kararının yazılı olarak size tebliğ edilmesini isteyin. Sonra da yürütmenin
durdurulması talepli idari dava açın.

Şu anda dosyalar bekliyor. Eğer red gelme durumu olursa ya bu dediğinizi yapacağız yada devletle uğraşılmaz deyip hakkımızdan vazgeçeceğiz.
Bul
Üstadım konuyla ilgili gelişmeleri aktarmak istesem yazacaklarım aleyhimde kullanılır mı bilmiyorum. Eğer öyle olursa sileyim ki birde bunun için başımız ağrımasın.

Emniyet müdürlüğünden bir polis memuru arayarak, (özet olarak)
Vali beyin kendi yayınladığı yönergeye istinaden evrakımı imzalamadığını,
eğer istersem bulundurmaya çevirebileceklerini veya hakkımdan vazgeçersem ruhsat harcımın iade yazısını yazacaklarını söyledi.

Anladığım kadarıyla kendim vazgeçersem iş bitmiş olacak.
Yok eğer hakkımdan feragat etmezsem ki şu anda bu düşüncedeyim (işin doğrusu en başta vazgeçmeye hazırdım) iş biraz daha uzayacak.
Konya dışında başka bir ilde olsam alabileceğim taşıma ruhsatını, maalesef şartlarım tuttuğu halde alamıyorum. 
Son durum olarak beklemeye devam ediyorum.
Bul
(03-08-2024, 12:39)jfmrk yazdı: Üstadım konuyla ilgili gelişmeleri aktarmak istesem yazacaklarım aleyhimde kullanılır mı bilmiyorum. Eğer öyle olursa sileyim ki birde bunun için başımız ağrımasın.

Emniyet müdürlüğünden bir polis memuru arayarak, (özet olarak)
Vali beyin kendi yayınladığı yönergeye istinaden evrakımı imzalamadığını,
eğer istersem bulundurmaya çevirebileceklerini veya hakkımdan vazgeçersem ruhsat harcımın iade yazısını yazacaklarını söyledi.

Anladığım kadarıyla kendim vazgeçersem iş bitmiş olacak.
Yok eğer hakkımdan feragat etmezsem ki şu anda bu düşüncedeyim (işin doğrusu en başta vazgeçmeye hazırdım) iş biraz daha uzayacak.
Konya dışında başka bir ilde olsam alabileceğim taşıma ruhsatını, maalesef şartlarım tuttuğu halde alamıyorum. 
Son durum olarak beklemeye devam ediyorum.

Sn.jfmrk,karar sizin.Ya "ret yazısını bana tebliğ edip" deyip dava açacaksınız.Ya da vazgeçip harcı geri
alacaksınız.Vazgeçme halinde hukuksuzluk ve başına buyrukluk kazanmış olacak.Takdir sizin.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Üstadım vazgeçmeyeceğim artık. Belki dosyayı bekletip süreyi uzatabilirler ama en sonunda alacağıma inanıyorum.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
(07-07-2024, 21:04)jfmrk yazdı: İşlerin çok yoğun olmasından dolayı ne foruma girmeye nede silah taşıma ruhsatı için verdiğim dosyanın durumunu takip etmeye fırsat bulamamıştım. Geçtiğimiz gün durumun ne olduğunu sorduğumda Valiliğin yönerge çıkarttığını ve birçok hak sahibinin artık taşıma ruhsatı alamayacağını bir nevi mağdur olduğunu öğrendim. Konya Valiliği çıkarmış olduğu yönerge ile meslek mensubu silah taşıma ruhsatında belirtilen şartları iki katı olarak uygulamaya başlamış. Durum böyle olunca normalde benim yeterli olan şartlarım şu anda yetersiz duruma düştü. Bu durumda ne söylenir ne yapılır bilemiyorum. Ne hevesim kaldı ne isteğim. Bence bir insan kendi parasıyla rezil olmak istiyorsa silah taşıma ruhsatına başvursun. Ağzıma gelen çok şey var ama susup yutkunuyorum...

[Resim: 11.png]
[Resim: 12.png]

Başvurunu reddedince derhal idare mahkemesinde dava açın, 

Durumu anlatacak çok güzel küfürler var ama şimdilik bana kalsın.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için melihaga'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Melihağam hürmetlerimi sunuyorum.

Başvuruyu resmi olarak reddetmiyorlar, ama imzalamıyorlar da sadece bekletiyorlar.
Bildiğim kadarıyla bu işlemlerin herhangi bir süresi de yok, şu kadar süre içerisinde kabul yada reddedilecek diye.

Sayın valimiz, bakanlığın açıklamış olduğu bir takvim yılında yapılan 120 milyon ciroyu beğenmiyor herhalde ki kendisi 240 milyona çıkartmış.
Haddimi aşmak istemem ama bu rakam az bi rakam değil. Bu rakamı az bulanlar, bir yılda 120 milyona kadar sayabilirlerse onlara 120 milyon nakit veriyim.
Bul
Photo 
(17-08-2024, 16:06)jfmrk yazdı: Sayın Melihağam hürmetlerimi sunuyorum.

Başvuruyu resmi olarak reddetmiyorlar, ama imzalamıyorlar da sadece bekletiyorlar.
Bildiğim kadarıyla bu işlemlerin herhangi bir süresi de yok, şu kadar süre içerisinde kabul yada reddedilecek diye.

Sayın valimiz, bakanlığın açıklamış olduğu bir takvim yılında yapılan 120 milyon ciroyu beğenmiyor herhalde ki kendisi 240 milyona çıkartmış.
Haddimi aşmak istemem ama bu rakam az bi rakam değil. Bu rakamı az bulanlar, bir yılda 120 milyona kadar sayabilirlerse onlara 120 milyon nakit veriyim.

X'te ɢöᴋʜᴀɴ - sᴀᴠᴀşᴍᴀʏᴀ ʜᴀᴢıʀ: "Mardin'in iki kırsal mahalleleri arasında çıkan kavga sonrası şüpheli adreslerde yapılan aramalarda Jandarma'nın ele geçirdiği silah ve mühimmatlar. 1 Bixi Ağır Makineli Tüfek 1 Aug piyade tüfeği, 8 Kalaşnikof, 2 G1 piyade tüfeği, 2 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 Mavzer https://t.co/jvhROhfgAK" / X

Sıradan vatandaş ruhsat için koştururken o sırada paralel evrende başkaları Smile
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için emre tunca'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-08-2024, 16:06)jfmrk yazdı: Sayın Melihağam hürmetlerimi sunuyorum.

14.07.2021 tarihli Resmi Gazete’de 7331 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Kanun) yayımlanmıştır. İlgili Kanun kapsamında Ceza Muhakemesi Kanunu’nda yapılan değişikliklere ek olarak 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nda (İYUK) da değişiklik gerçekleştirilmiş olup İYUK kapsamında gerçekleştirilen değişiklikler aşağıda bilginize sunulmuştur;

Kanun’un 1. Maddesi ile İYUK madde 10’da düzenlenen, ilgililer tarafından idareye yapılan başvurular karşısında idareye tanınan 60 günlük cevap süresi 30 güne indirilmiştir.

Bilindiği üzere İYUK madde 10 uyarınca ilgililer işlem veya eylemlerin yapılması için idareye başvuru hakkına sahiptir. İdare yine İYUK madde 10 uyarınca bu başvurulara karşı belirli bir süre içerisinde cevap vermek zorundadır. Yeni düzenleme uyarınca Kanun’un yürürlük tarihinden sonra yapılacak başvurular için idarenin cevap süresi 30 gün olarak değiştirilmiştir. İdare bu 30 gün içerisinde cevap vermediği takdirde talep zımnen reddedilmiş sayılacaktır. 30 günlük sürenin dolmasının akabinde ise ilgilinin yetkili ve görevli mahkeme nezdinde dava açma süresi içerisinde dava açma hakkı vardır. Eğer bu 30 günlük süre içerisinde idare tarafından cevap verilir ancak cevabın kesinliği anlaşılmazsa bu durumda ilgili kişi cevabı, istemin reddi kabul ederek dava açabileceği gibi kesin cevabı da bekleyebilecektir. Ancak bekleme süresi yapılan değişiklik ile 6 aydan 4 aya indirilmiştir.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için melihaga'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-09-2024, 16:24)emre tunca yazdı: X'te ɢöᴋʜᴀɴ - sᴀᴠᴀşᴍᴀʏᴀ ʜᴀᴢıʀ: "Mardin'in iki kırsal mahalleleri arasında çıkan kavga sonrası şüpheli adreslerde yapılan aramalarda Jandarma'nın ele geçirdiği silah ve mühimmatlar. 1 Bixi Ağır Makineli Tüfek 1 Aug piyade tüfeği, 8 Kalaşnikof, 2 G1 piyade tüfeği, 2 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 Mavzer https://t.co/jvhROhfgAK" / X

Sıradan vatandaş ruhsat için koştururken o sırada paralel evrende başkaları Smile

Sayın emre tunca, valla bize yaptıkları eziyetin haddi hesabı yok. Bunlar sadece sağlık raporu/doktorların tavrı, harç parası, ruhsat işlemleri, fahiş fiyatla aldığımız tabancalarla sınırlı da değil. Hayatımızın her anında, gittiğimiz her devlet dairesinde bu böyle. Ben daha bir resmi kuruma işi düşüp te işimi çok kolay hallettim diyeni görmedim. Konuyu başka yerlere de çekmek istemiyorum ama kurumlarda mülteciler için tercüman bulundurulurken bize yapılan bu davranışlar benim zoruma gidiyor abi.

(18-09-2024, 14:47)melihaga yazdı: Ancak bekleme süresi yapılan değişiklik ile 6 aydan 4 aya indirilmiştir.

Sayın melihağam bu kıymetli bilgi için çok teşekkür ederim. Ben, dosyamı 13.05.2024 tarihinde teslim ettim. Bahsi geçen bu 4 aylık bekleme süresi, müracaat tarihinde mi başlar, yoksa idarenin cevap vermesi gereken 30 günlük sürenin müteakibinde mi başlar.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi