16-08-2024, 06:24
Sayın üyeler Tekirdağ/Çorlu'dan bildiriyorum 1 haftadır ruhsat için e-devletten randevu arıyorum maalesef hiç yok.
|
Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi
|
|
16-08-2024, 06:24
Sayın üyeler Tekirdağ/Çorlu'dan bildiriyorum 1 haftadır ruhsat için e-devletten randevu arıyorum maalesef hiç yok.
16-08-2024, 16:53
(16-08-2024, 06:24)Mirzabey yazdı: Sayın üyeler Tekirdağ/Çorlu'dan bildiriyorum 1 haftadır ruhsat için e-devletten randevu arıyorum maalesef hiç yok. Sayın Mirza Bey, Şubat 2024 te Çorlu'dan randevu almadan işlem yaptırmıştım. Tüm evraklarınız tam ise pazartesi sabahtan gidin bir bakın. Bilhan Mutlu
16-08-2024, 17:49
(16-08-2024, 16:53)bilhan yazdı:(16-08-2024, 06:24)Mirzabey yazdı: Sayın üyeler Tekirdağ/Çorlu'dan bildiriyorum 1 haftadır ruhsat için e-devletten randevu arıyorum maalesef hiç yok. Sayın Bilhan bey açıkçası "kardeşim sistemden yapılıyor yazıyor ya görmüyor musunuz!" tarzı bir memur sitemi ile karşılaşmamak adına hiç cüret bile etmedim. Ancak böyle bir uygulama varsa kesinlikle deneyeceğim. İlginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.
19-08-2024, 14:37
(12-06-2024, 22:29)ceycey yazdı: Arkadaşlar,yeni ruhsatname başvurusu,ruhsatname yenileme ve yivsiz tüfek satın alma Arkadaşlar,alıntı yaptığım konuya dikkat edin.Emniyet bu kaydı taşımayan evrağı yeniden getirmenizi istiyor.
23-08-2024, 22:48
Temmuz başında emniyetten gelen ruhsat yenileme yazısı üzerine, yazıda verilen linkte yer alan listeye göre evraklarımı tamamladım (Not: Aile hekimi Psikiyatriste yönlendirdi. Bir önceki direk vermişti.) ve Çankaya İlçe Emniyet Md.lüğünden 5 Ağustos için randevu aldım. Emniyete gittiğimde randevu alamayan bir sürü vatandaşın kendi aralarında sıra yaptıklarını gördüm. (Oradaki bir memur randevuların Cuma sabahı 8.30'da açıldığını ve 10 dakikada 2 haftanın dolduğunu söyledi) Randevulu olduğum için beni içeri aldılar ancak linkte verilen listenin güncel olmadığı ortaya çıktı ve bazı belge ve ödemeleri yenilemek zorunda kaldım. Şansıma aynı gün evrakları tamamladım ve yeni ruhsat başvurum alındı. Halen ruhsatımı bekliyorum. Süreç tam bir ömür törpüsü.
24-08-2024, 14:22
Merhabalar
Yivsiz tüfek ruhsat yenilemesi icin başımdan geçen sureci anlamak isterim. 22.08.2024 tarihinde heyet raporu ile ilgili detaylı anlatım linkini bırakıyorum https://www.tabancatufek.com.tr/showthread.php?tid=489 23.08.2024 tarihinde sabah 10:20 sularında heyet raporunun e devlet sistemine düştüğünü yaptığım kontrolde tespit ettim. Hemen bir kırtasiye den gerekli evrakları tamamladım ve 4 adet biometrik fotoğraf çektirdim. Sonrasında ziraat bankasından 400 TL yivsiz av tüfeği ve 750 TL bulundurma kart ücretini ödedim( sakın bankamatikten ödemeyin benimle beraber sırada bekleyen bir kişi bankacinin düşük meblağı atm den ödeyebilirsiniz diye bir bilgi verdiği için yaptığı ödeme emniyet tarafından kabul edilmemiş tekrar ucret ödemek için bekliyordu) Sonrasında kaymakamlık binası içerisine bulunan vergi dairesine 5 yıllık haraç!!!! Ödemelerini kredi kartı ile yaptım. Yine aynı bina içerisinde bulunan silah ruhsat büro ya gidip beklemeye başladım. E devlet ten randevu alınamadığı için sırayla işlemleri alıyorlar tüm evrakları teslim ettim. Eski yivsiz ruhsatim farklı bir ilcede olduğu icin ruhsat hazirlaninca arayacaklarini belirttiler, bulundurma ruhsati satin alma belgesi icin 2 hafta sonra gelip teslim almamı söylediler. Tüm işlemler bittiğinde saat 16:35 ti Saygılarımla..
28-08-2024, 10:58
Duyduğum kadarıyla süre uzatılacak arkadaşlar kesin bilgi değil tabiki fakat aşırı yığılma var, seneler sonra böyle bir şey çıkmasından dolayı. Ruhsattan bir arkadaş böyle bir şey beklediğini söyledi.
30-08-2024, 01:49
Dün yani 29 Ağustos'da Maltepe emniyetin önünden geçiyordum saat 1-2 gibi. Giriş binasının önünde kuyruk vardı 10-12 kişi. Yolda giderken ellerinde tüfek iki kişi daha emniyete doğru gidiyordu.
05-09-2024, 16:21
(28-08-2024, 10:58)Mehmet06 yazdı: Duyduğum kadarıyla süre uzatılacak arkadaşlar kesin bilgi değil tabi ki fakat aşırı yığılma var, seneler sonra böyle bir şey çıkmasından dolayı. Ruhsattan bir arkadaş böyle bir şey beklediğini söyledi. Arkadaşlar, ruhsat yenileme süresi 31.12.2024 günü sonuna kadar uzatıldı. Aynı sıkışıklığın yaşanmaması için bir an önce randevu alıp gitmenizi tavsiye ederim.
12-09-2024, 11:40
(16-06-2024, 15:09)EnginD yazdı:(29-05-2024, 01:26)Sabri yazdı: Şimdi tüfek başına işlem yapıldığı için prosedür farklı işliyor diye biliyorum. Zaten tek hekim (Aile hekimi) sağlık raporu en fazla 6 ay geçerli. Sayın EnginD, sizin yazınızın üzerinden hayli zaman geçmiş ama genel bir bilgilendirme olabilir diye de yazmak istedim. Geçen yıl sonu güzel bir indirim yakalayınca yivsiz tüfek alma niyetine girdim, malum silah alırken en büyük handikap sağlık raporu çünkü artık aile hekimleri de çoğu yerde bu raporu vermiyorlar dolayısı ile devlet hastanesinden kurul raporu gerekiyor. Bende ilk başta aile hekimine gidip olumsuz yanıt alınca vazgeçecektim ama aklıma tabanca alırken kullandığım sağlık raporunu kullanabilir miyim sorusu geldi. Açtım baktım E-devletten raporda 2 yıl geçerlidir ibaresi yazıyor. Bunun üzerine emniyet ruhsat büroyu aradım ve durumu anlattım olur tabi niye olmasınlar cevabını alınca aynı gün bütün resmi işlemlerimi hallettim. Yani demek istediğim eğer raporun üzerinde 2 yıl diyorsa 2 yıldır, 1 yıl diyorsa 1 yıldır geçerlidir. Öyle kurumlar ya da şahıslar ben bunu şu kadar sayarım diye bir uygulamaya gidemezler. |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|