Biber Gazı, Şok Tabancası, Taktik Kalem ve Cop
Aslında ben bunları EDC kapsamında ele alıyorum ama heryere (özellikle dedektör taraması yapılan yerlere) ateşli silahla ya da çakı/bıçak ile girilemediği için taktik kalem, biber gazı ve şok tabancası taşınmasını faydalı buluyorum. Sn. Ceycey başta olmak üzere hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir ama trafikte veya başka bir yerde agresif insan bolluğu yaşanan ülkemizde ateşli silah ya da kesici alet kullanmanın sonradan yaratacağı hukuki sorunlar düşünüldüğünde ilk etapta biber gazı veya şok tabancası kullanmak daha mantıklı görünüyor. Özellikle kadınlar açısından daha da gerekli diye düşünüyorum.
Diğer yandan el çantamda taktik kalem ve aracımda çelikten imal teleskopik cop bulunduruyorum. Copun kapalı uzunluğu 23 cm, açıldığında 63 cm oluyor. Taktik kalem gibi hem yer kaplamıyor hem de etkili bir savunma aracı. İnternette her ikisinin de nasıl kullanılacağına ilişkin bolca video var.
Bul
Paintball tabancası sahipliği yasal mı ? Nette biraz kafam karıştı. Ev güvenliği için düşünüyorum. Yasalsa marka tavsiyeside rica ederim.
Bul
(04-09-2024, 11:17)axoy68 yazdı: Aslında ben bunları EDC kapsamında ele alıyorum ama heryere (özellikle dedektör taraması yapılan yerlere) ateşli silahla ya da çakı/bıçak ile girilemediği için taktik kalem, biber gazı ve şok tabancası taşınmasını faydalı buluyorum. Sn. Ceycey başta olmak üzere hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir ama trafikte veya başka bir yerde agresif insan bolluğu yaşanan ülkemizde ateşli silah ya da kesici alet kullanmanın sonradan yaratacağı hukuki sorunlar düşünüldüğünde ilk etapta biber gazı veya şok tabancası kullanmak daha mantıklı görünüyor. Özellikle kadınlar açısından daha da gerekli diye düşünüyorum.
Diğer yandan el çantamda taktik kalem ve aracımda çelikten imal teleskopik cop bulunduruyorum. Copun kapalı uzunluğu 23 cm, açıldığında 63 cm oluyor. Taktik kalem gibi hem yer kaplamıyor hem de etkili bir savunma aracı. İnternette her ikisinin de nasıl kullanılacağına ilişkin bolca video var.

Sn. axoy68 direkt size hitaben değil ama sizin de vesilenizle bir hatırlatma yapmak isterim. Sahip olduğunuz araç ve donanımlarla en azından temel seviyede bir savunma eğitimi/antrenmanı yapmadığınız sürece düşündüğünüz kadar etkili olamazsınız. Bunlara etkili kullanmayı bilmeden sadece sahip olmuş olmak hali yanıltıcı bir güven duygusu yaşatabilir ve bu psikolojik etki sizi tehlikeli bir duruma sürükleyebilir. Bireysel savunmacı sorunları oluştuktan sonra çözmeye çalışmaktan daha çok o sorunlarla karşılaşmamaya kafa yormalı. Sayın sağlık bakanımızın covit ile ilgili dediği gibi ''elimizde büyük bir koz var; yakalanmamak''  Smile

Saydığınız araçlardan bazıları ile ilgili eğitim aldım ve kullandım. 

Taktik kalem: Aslında kalem süsü verilmiş kubotan benzeri bir savunma aracıdır. Amacı doğru tekniklerle uygulandığında dikkat dağıtmak ve kaçmaya fırsat yaratmaktır. 
 Biber gazı: Tehdidi durdurmaktan daha çok etkinliğini sınırlamak için kullanılır. Bunların gaz formunda olanları kullanması kolay ama kullanıcı ile beraber çevredeki herkesi etkileyebilir, solüsyon formunda olanları kullanması daha zordur ama sadece saldırganı etkiler ve saldırganın kurtulması daha zordur, hareket ettikçe uygulanan alana daha çok bulaşır. 
 teleskopik cop: Hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkili bir araç ama bunu kullanmanın tatlı sıkı bir derecesi vardır. Az şiddette kullanıldığında etkisiz kalabilir ve karşı tarafın eline geçebilir fazla şiddetle yanlış bölgelere uygulandığında ağır sakatlık ve ölüm gibi durumlara sebebiyet verebilir. 

(09-11-2025, 01:29)musti267 yazdı: Paintball tabancası sahipliği yasal mı ? Nette biraz kafam karıştı. Ev güvenliği için düşünüyorum. Yasalsa marka tavsiyeside rica ederim.

Sn. musti267, sanırım bu konuda bilgi ve tecrübesi olan kişilerin çoğunluğu bunun yanlış bir düşünce olduğu konusunda hemfikirdir. Kısaca etkili bir savunma aracı değil.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi