Adalet Bakanlığı Silah Kampanyası
(06-09-2024, 01:21)nebukadnazar yazdı:
(28-08-2024, 22:18)rMehmet06 yazdı: Adalet Bakanlığı hakim ve savcılar için ithal silah kampanyası başlattı. Bildiğim kadarıyla en son 2014 senesinde EGM operasyonel birimler için böyle bir alım yapmıştı. Sonra yerli silah firmalarının baskısıyla bu ithal alımlar rafa kalkmıştı. Şimdi yeniden çıkmasına şaşırdım. Adalet bakanlığına özel fiyatlarla MKE fiyatları arasında ki farkta korkunç görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Grupta alabilecek var mı ?Ben alamıyorum ama alsam CZ SHADOW 2 alırdım kullanmak için.
[Resim: IMG-9829.jpg]

(02-09-2024, 14:28)alpSaral yazdı: Sn.nebukadnazar verilmiş bir “ayrıcalık” olarak kabul edelim bence.
Kendisini, ailesini korumak gibi gerekçelendirme daha yaralayıcı zira.

Sayın alpSaral "kendisini, ailesini korumak" cümlesinin neresi sizi nedene yaraladı bir anlam veremedim. Amacım burada polemik yapmak değil. Sizin "ayrıcalık" !!! olarak adlandırdığınız farklı uygulamalar ne ilk ne son ne de yalnızca hakim savcılara yapılıyor farklı farklı meslek gruplarına devlet tarafından farklı uygulamalar yapılıyor ki bunları saymakla bitiremeyiz. 
Mesajımda bu ülkede her bireyin kolayca yasal bir şekilde silah edinmesi taraftarayım ancak buna karşı çıkanlara yönetilmesi gereken tepkiyi hak etmeyen bir meslek grubuna göstermeniz daha da yaralıyıcı

Sn. nebukadnazar niyetim sizinle veya bir başkasıyla polemik değil.

Siz haklısınız.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Bul
Bireysel hak ve özgürlükler kapsamında değerlendirilebilecek olan "kendini ve ailesini savunabilmek için silah sahibi olma hakkı" memleketimizde belirtilen yasal koşulları sağlayan herkese veriliyor.

Görev icabı polis, asker, hakim, savcı gibi meslekleri icra eden vatandaşlarımızdan vergilerden muaf tutularak silah sahibi olmalarına imkan verilmesi son derece doğru. Hatta bu silahların (en azından iki adet) devlet tarafından ücretsiz sağlanması gerektiğine (satılmaması koşulu ile) inanıyorum.

Burada sağlıklı bir zihne sahip olan bir vatandaş olarak bakınca 3 büyük yanlış görebiliyoruz.

İlki yukarıda bahsettiğim gibi, tehlikeli görev icra eden memurların silahlara ücret karşılığında sahip olması (örneğin 2 silaha kadar ücretsiz olarak devlet istenilen silahları sağlayabilmeliydi; 2 den fazlası -vergilerden muaf olacak şekilde- ve -satılamaması koşulu- ile bu tür kampanyalar ile bedeli karşılığında alınabilirdi) zorunluluğudur.

İkincisi halkın genelinin (aynı hakka ulaşmasındaki zorluklar) aşırı yüksek vergiler altında ezilerek 4-5 katı bedel ile silah sahibi olabilmesi. Üstelik daha da rezaleti 5 yıllığına aslında sadece 5 yıllığına kiralayabiliyor olması gerçeği..

Üçüncüsü uygun fiyatla edinilen bu silahların amacı dışında rant elde etmek için alınıp satılabiliyor olması. Satışa izin verilmemeli sadece aynı meslek grubundan başka bir meslektaşa satılabiliyor veya devlete geri hibe edilebiliyor olmalı idi.

Ne yazık ki daha şimdiden iki arkadaşım bana ulaşıp hangi silahı alayım diye danıştı bile. Hakim tanıdıkları vasıtası ile silah almaya niyetliler. Wilson combat istiyor biri, 10-12000 dolar civarına anlaşıldı diye biliyorum, çok irdelemedim bu durum beni de rahatsız ettiği için.

Yine de silah sever olarak hakim ve savcılara düzenlenen kampanyanın sığlığından rahatsızım. Zira sürekli teknoloji, bireysel tercihler, bireysel fiziki şartlar değişiyor. Tek silah seçme şartı olmamalı idi. Veya gidip mkek den vergisiz olarak her zaman modeller alınabiliyor olmalı idi. Neden derseniz diyelim ki çelik silaha alternatif bir küçük silah edinmek de isteyeceğim. En azından 2 silah edinme hakkı olmalı idi.

Saygılarımla
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
Bul
(09-09-2024, 15:20)turkmenoglu yazdı: Bireysel hak ve özgürlükler kapsamında değerlendirilebilecek olan "kendini ve ailesini savunabilmek için silah sahibi olma hakkı" memleketimizde belirtilen yasal koşulları sağlayan herkese veriliyor.

Görev icabı polis, asker, hakim, savcı gibi meslekleri icra eden vatandaşlarımızdan vergilerden muaf tutularak silah sahibi olmalarına imkan verilmesi son derece doğru. Hatta bu silahların (en azından iki adet) devlet tarafından ücretsiz sağlanması gerektiğine (satılmaması koşulu ile) inanıyorum.

Burada sağlıklı bir zihne sahip olan bir vatandaş olarak bakınca 3 büyük yanlış görebiliyoruz.

İlki yukarıda bahsettiğim gibi, tehlikeli görev icra eden memurların silahlara ücret karşılığında sahip olması (örneğin 2 silaha kadar ücretsiz olarak devlet istenilen silahları sağlayabilmeliydi; 2 den fazlası -vergilerden muaf olacak şekilde- ve -satılamaması koşulu- ile bu tür kampanyalar ile bedeli karşılığında alınabilirdi) zorunluluğudur.

İkincisi halkın genelinin (aynı hakka ulaşmasındaki zorluklar) aşırı yüksek vergiler altında ezilerek 4-5 katı bedel ile silah sahibi olabilmesi. Üstelik daha da rezaleti 5 yıllığına aslında sadece 5 yıllığına kiralayabiliyor olması gerçeği..

Üçüncüsü uygun fiyatla edinilen bu silahların amacı dışında rant elde etmek için alınıp satılabiliyor olması. Satışa izin verilmemeli sadece aynı meslek grubundan başka bir meslektaşa satılabiliyor veya devlete geri hibe edilebiliyor olmalı idi. 

Ne yazık ki daha şimdiden iki arkadaşım bana ulaşıp hangi silahı alayım diye danıştı bile. Hakim tanıdıkları vasıtası ile silah almaya niyetliler. Wilson combat istiyor biri, 10-12000 dolar civarına anlaşıldı diye biliyorum, çok irdelemedim bu durum beni de rahatsız ettiği için.

Yine de silah sever olarak hakim ve savcılara düzenlenen kampanyanın sığlığından rahatsızım. Zira sürekli teknoloji, bireysel tercihler, bireysel fiziki şartlar değişiyor. Tek silah seçme şartı olmamalı idi. Veya gidip mkek den vergisiz olarak her zaman modeller alınabiliyor olmalı idi. Neden derseniz diyelim ki çelik silaha alternatif bir küçük silah edinmek de isteyeceğim. En azından 2 silah edinme hakkı olmalı idi.

Saygılarımla

Sn turkmenoglu, 4-5 kat olan fiyat son yıllarda 7-8 kat olarak güncellendi. Yeni oranlar üç dört sene biraz kanıksansın, ben 10-12 kat fiyatları göreceğimizi tahmin ediyorum. İnşallah yanılırım, yazık bu ülkenin genç silahsever vatandaşına.

Diğer konuda bence olması gereken (ve tabii ki asla olmayacak olan); asker polis savcı hakim dahil tüm ilgili kamu çalışanlarına devletin 1 adet tabancayı ücretsiz vermesi, ikinci bir tabancayı MKE bedelinden harçsız alma hakkı tanıması ve bu iki tabancanın hibe dahil elden çıkartılmasının yasak olması. Üçüncü ve sonraki tabancalardan sivil vatandaş ile birebir aynı harçların alınmasıdır.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
İmtiyazlar bir kere söz konusu olunca kimse geri kalmak istemez.

Şimdi de avukatlar ayaklanmış niye biz bundan faydalanamıyoruz diye.

Yarında mübaşirleri görürüz, onlarında ailelerini korumak hakları vardır.

Mülkün (idarenin) temeli "adalet" idi.

[Resim: GXGbDgZWcAAAElA?format=jpg&name=large]
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Bul
(09-09-2024, 23:04)blacksea yazdı: Sn turkmenoglu, 4-5 kat olan fiyat son yıllarda 7-8 kat olarak güncellendi. Yeni oranlar üç dört sene biraz kanıksansın, ben 10-12 kat fiyatları göreceğimizi tahmin ediyorum. İnşallah yanılırım, yazık bu ülkenin genç silahsever vatandaşına.

Diğer konuda bence olması gereken (ve tabii ki asla olmayacak olan); asker polis savcı hakim dahil tüm ilgili kamu çalışanlarına devletin 1 adet tabancayı ücretsiz vermesi, ikinci bir tabancayı MKE bedelinden harçsız alma hakkı tanıması ve bu iki tabancanın hibe dahil elden çıkartılmasının yasak olması. Üçüncü ve sonraki tabancalardan sivil vatandaş ile birebir aynı harçların alınmasıdır.

Polis askerin harçsız silah alabilmesinin genç silahsever arkadaşlara nasıl yazık ettiğini anlamadım. Gençlerin silaha ulaşamamasının nedeni bu değildir diye düşünüyorum. Burada talep etmeniz gereken polis askere harçsız silahın yasaklanması değil normal vatandaşa uygulanan şartların hafifletilmesidir.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Ali Avcı'e teşekkür ederiz.
Bul
(10-09-2024, 15:42)Ali Avcı yazdı: Polis askerin harçsız silah alabilmesinin genç silahsever arkadaşlara nasıl yazık ettiğini anlamadım. Gençlerin silaha ulaşamamasının nedeni bu değildir diye düşünüyorum. Burada talep etmeniz gereken polis askere harçsız silahın yasaklanması değil normal vatandaşa uygulanan şartların hafifletilmesidir.

Düşünceyi yazılı anlatmak bazen zor olabiliyor. Açıklamaya çalışayım. 

Bugün bir ruhsat harcı 17 veya 55 bin küsür. Yılbaşında muhtemelen 100 binli rakamlar civarında olacak. Biz belli yaşa gelmiş insanlar bir şekilde bu silahları aldık, sattık, kullandık. Bugünkü ve yarınki şartlarda genç ve hevesli bir vatan evladı nasıl bu paraları ödeyecek. Gene bizler 500 dolarlık tabancayı 2500 dolara alabildik. Genç kardeşimiz bugün 4000 dolara alıyor yarın belki 6000 dolara alacak. Bana ne, ben nasıl olsa hobimin hakkını verdim gençler kendi dertlerine yansınlar diyemiyorum, bu yüzden yazık oluyor onlara diyorum. Yoksa kolluğun harçsız silah alması buna sebep demiyorum ki.

Ama şunu diyorum; dünyanın bir tane gelişmiş demokrasisinde böyle bir ayrımcılık var mıdır, belli zümreler bu şekilde bir konuda kayırılır mı? Kayırıldıkça daha fazla kayırılır mı? Toplumun geneli aynı konuda ezildikçe ezilir mi? 

Asker polise veya konu kamu görevlilerine harçsız silah yasaklansın demedim. Biri bedelsiz 2 adet tabancayı harçsız alma hakları olsun dedim. 

Saygılar.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn Ali Avcı;

Çok değil 10-12 sene önce maaşımdan arttırdığım para ile tek atım yapılmamış ikinci el cz75b, bhp mk3 alabiliyordum. İki ay maaş biriktirince (artanları biriktirince) sıfır browning mk3 alabiliyordum. Harç, sağlık raporu vb masraflar dahil olarak.

Sn Blacksea'nın belirttiği husus bu. Şu koşullarda maaştan para artırabilsek değil silaha harca bile yetişemeyiz. Biz bir şekilde sahip olabildik iyi silahlara. Şimdiki gençler neye nasıl ulaşabilecek bu hayat koşullarında..

Saygılarımla
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
Bul
(10-09-2024, 17:15)blacksea yazdı:
(10-09-2024, 15:42)Ali Avcı yazdı: Polis askerin harçsız silah alabilmesinin genç silahsever arkadaşlara nasıl yazık ettiğini anlamadım. Gençlerin silaha ulaşamamasının nedeni bu değildir diye düşünüyorum. Burada talep etmeniz gereken polis askere harçsız silahın yasaklanması değil normal vatandaşa uygulanan şartların hafifletilmesidir.

Düşünceyi yazılı anlatmak bazen zor olabiliyor. Açıklamaya çalışayım. 

Bugün bir ruhsat harcı 17 veya 55 bin küsür. Yılbaşında muhtemelen 100 binli rakamlar civarında olacak. Biz belli yaşa gelmiş insanlar bir şekilde bu silahları aldık, sattık, kullandık. Bugünkü ve yarınki şartlarda genç ve hevesli bir vatan evladı nasıl bu paraları ödeyecek. Gene bizler 500 dolarlık tabancayı 2500 dolara alabildik. Genç kardeşimiz bugün 4000 dolara alıyor yarın belki 6000 dolara alacak. Bana ne, ben nasıl olsa hobimin hakkını verdim gençler kendi dertlerine yansınlar diyemiyorum, bu yüzden yazık oluyor onlara diyorum. Yoksa kolluğun harçsız silah alması buna sebep demiyorum ki.

Ama şunu diyorum; dünyanın bir tane gelişmiş demokrasisinde böyle bir ayrımcılık var mıdır, belli zümreler bu şekilde bir konuda kayırılır mı? Kayırıldıkça daha fazla kayırılır mı? Toplumun geneli aynı konuda ezildikçe ezilir mi? 

Asker polise veya konu kamu görevlilerine harçsız silah yasaklansın demedim. Biri bedelsiz 2 adet tabancayı harçsız alma hakları olsun dedim. 

Saygılar.
Ben de bu şekilde bir sınırlamanın neden olması gerektiğini anlamıyorum. Mesleği gereği silahla diğer vatandaşlardan daha çok haşır neşir olan polis ve askerler arasında silaha ilgi duyan birini neden satıp hibe edemeyeceği yalnızca iki silaha mecbur edelim? Bunun kime ne faydası var efendim. Silahlar konusunda kendini geliştirebilmiş bir kolluk görevlisini her zaman silahtan anlamayan bir diğerine tercih etmeliyiz diye düşünüyorum. Burada bir pozitif ayrımcılık olması bence adaletsizlik olarak düşünülmemeli.

(10-09-2024, 20:48)turkmenoglu yazdı: Sn Ali Avcı;

Çok değil 10-12 sene önce maaşımdan arttırdığım para ile tek atım yapılmamış ikinci el cz75b, bhp mk3 alabiliyordum. İki ay maaş biriktirince (artanları biriktirince) sıfır browning mk3 alabiliyordum. Harç, sağlık raporu vb masraflar dahil olarak.

Sn Blacksea'nın belirttiği husus bu. Şu koşullarda maaştan para artırabilsek değil silaha harca bile yetişemeyiz. Biz bir şekilde sahip olabildik iyi silahlara. Şimdiki gençler neye nasıl ulaşabilecek bu hayat koşullarında..

Saygılarımla

Sn. Türkmenoğlu,
Umarım ileride şu harç olayı çözülür de biz gençler ithaller olmasa bile yerli kaliteli silahlara rahatça ulaşabilip bu hobiyi eskiler gibi olmasa da deneyimleyebiliriz. Yerli üreticiler de hem çoğaldı hem de kaliteyi belli bir standarda taşıdılar gördüğüm kadarıyla.
Bul
(01-09-2024, 17:05)jfmrk alpSaral Öncelikle forumdaki herkese merhaba,  forumdaki ilk mesajım.  Bizim gibi toplumlarda devletin, iktidar erkleri ve hükümetlerin gözünde silah/silah sahipliği direkt güç ve iktidarla ilişkilendirilen bir olgu. "silahı olan insan köle olmaz" sözü de bunu aslında çok güzel ifade ediyor bence. Sivil vatandaşın silahlanmasına karşı bu yüzden kalıplaşmış bir reaksiyon -içgüdüsel devlet tepkisi var bu sebeple. Öne sürülen, silahlanmanın daha kolay/serbest olması halinde yaşanacak olası adli olaylar mevzusu bana göre işin bahanesi. Halk nezdinde bilinçli bir silahlanma  talebi yeterli düzeye ulaşmadığı ve bunun bir oy karşılığı olmadığı müddetçe siyasiler de bu konuya eğilmeyecektir. Umarım sizin süreciniz bir an önce en güzel şekilde sonuçlanır. Saygılarımla. yazdı: [quote pid="1993" dateline="1724871278"]

Bu devletin vatandaşıyla olan sıkıntısını ben anlamadım anlayamadan da öleceğim muhtemelen.

Üstadım, sivil vatandaşın silah sahibi olmasını istemeyen bir kesim var herhalde ki bize bunları reva görüyorlar. Sıkıntıya muhatap olanlardan biri de benim. Bilginiz vardır belki daha önce forumda bahsi geçmişti, bütün şartları yerime getirdiğim, bütün bedelleri fazlasıyla ödediğim halde "Çok Sayın Konya Valimiz" evrakımı imzalamadı ve dosyamı bekletiyor. Resmi olarak reddedilmediği için de hiç bir şey yapamıyorum. Denizi geçtik, derede boğulduk gibi bir durumdayım. İnşallah devletimiz bazı şeyleri anladığında, iş işten geçmiş olmasın. 
Saygılarımla...
[/quote]
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için emre tunca'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-09-2024, 09:37)emre tunca yazdı: Umarım sizin süreciniz bir an önce en güzel şekilde sonuçlanır. Saygılarımla.

Sayın emre tunca,
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. İnşallah yılbaşından önce hallolur da yeniden evrak hazırlamak zorunda kalmam.
Saygılarımla.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi