Derya XT 400 serisi
Mesajımı silmedim
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Bul
Şöyle toparlasak .

Domuz avı diyeyim ,kısa namlu ( şeritli de o dediğiniz olmaz . Kabommm, şok 2, 3 olmasın tabiki . 4 ve 5 no olmalı ) domuz avlarında avantajdır , red dot ile ( iyi bir red dot ile . Sıfırlama atışı yapılır , fişeğin istikrarlı olması yeterlidir ) .

Savunma amaçlı tercih edilecek tüfekte beklenen , rüştünü ispat etmiş , kısa namlulu , aksesuar takılmaya müsait ( red dot , fener ve vb .. ) gazlı sistem tercih edilen bir tüfek olmalı .

Saygılar.
Bul
(22-10-2024, 22:03)Shepherd yazdı: Bahsettiğiniz LP 01 modeli yüksek bantlı uçar av da kullanılan bir tüfek. Domuz avı için ideal değil.

Sn shepherd  lp nin üstüne pikatin ray takılabiliyormuş, taksılsa üstüne red dot koyulsa yine de kullanılamaz mı ? Sonuçta yüksek bantın bir önemi kalmamış oluyor.
Bul
(22-10-2024, 22:42)Shepherd yazdı: Serit namluda tek kurşun atmak konusunda dürüst olmak gerekirse kboom tehlikesi yaşanır diye aklımda yer etmiş. Bende şerit namlu ile tek kurşun atarken korkuyla atıyordum.

Sn. Shepherd,

Şerit namlu yoktur, şerit bant nişangah vardır. Sn. XIII ün dediği gibi çok dar şoklar ile tek kurşun atmadıkça, squip load olmadıkça kaboom yaşamazsınız. Tek kurşun atışlarında (çok sert olmayan tek kurşunlar) en iyi 3 No. (IM) şoklarla isabet ve grupman sağlar, bu da bir vakıadır.

Gece avında metal nişangahlar pek verimli olmaz, kısa süreli fener kullanırsanız belki. O nedenle Reddot gece avında bir avantajdır, 

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler ben sadece serit namluda tek kurşun atılmaz diye biliyordum. Bunun yaninda dotun gece avinda avantajlı olduğunu biliyorum sanırım burada bir yalnış anlaşılma oldu.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Gün batımını takiben 1 saat sonrası av yasak. Yani gece avı MAK kararları gereği yasak.

Gene MAK kararları gereği şevrotin veya 9'lu dirhem denen mühimmatın domuz avında kullanılması yasak. Zannediyorum 10 - 15 yıldır yasak.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Av için değil de meskeni savunma diyelim biz ona, biraz atik bir hayvan çit engel olmuyor. gece  2 metre dibimize kadar girebiliyorlar hem de sürü halinde. Yatak odamin camina gelmişti. Bunun için bazen balkona bek kurmak gerekebiliyor. Korkutmak amacıyla atış yapıyorum malum ev olunca araziye bırakamıyoruz ve gömmesi dert.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Cevaplarınız için Teşekkürler Sn shepherd ve sn sabri 9+1 slug sanırım yok piyasda sidomav diye bi sitede 30 bin tl civarlarında full çelik 9+1 tactc tüfekler gördüm ondan sonra bunlara yöneliş başladı işin gerçeği 9+1 olması beni çeken bi r detay yoksa derya xt401 alıcam muhtemelen.Anladıgım kadarıyla şerit namlular tek kursun için pek uygun değil her ne kadar atılıyorda olsa birde slug bir namluyla 4 numara mobil şok takılsa faydası olurmu misalen bende 51cm bi 7+1 maestro tactic tüfek var ama 9+1 olsa daha güzel olurdu tabi işin içine boyutlar giriyor.
Bul
(06-08-2024, 10:12)Premios yazdı: İyi günler,
Beretta 1301e benzerliği ve fiyatından dolayı savunma amaçlı Derya XT almayı düşünüyorum.Kullananlar varsa yorum yapabilirlerse sevinirim.

Ben açık konuşayım 1301 ile uzaktan yakından alakası yok bu tüfeğin. Ne çalışma sistemi benzer ne plastik kalitesi ne de elinize aldığınızda o kaliteyi hissedersiniz. Dümdüz kaba ve konforsuz bir tüfek bana göre. Çünkü beretta da blink çalışma sistemi kullanılıyor. Bunda bildiğimiz düz gazlı sistem tüfek. Estetik yok. Çok tepiyor. Omzunuzda sağlam bir imza bırakıyor. Fişek yatağına fişek sürerken çok sert ittirmen gerekiyor. Elini acıtan bir yapısı var. Ama tüfek çalışıyor onu söyleyebilirim. Bu fiyatlara alınabilecek güzel bir tüfek. 

Fakat benim gibi 12 kalibre kullanmak isteyip omzu morarmadan acıtmadan konforlu atış yapacaklara bu tüfeği önermek pek doğru olmaz.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için m4tactic'e teşekkür ederiz.
Bul
(16-11-2024, 22:32)m4tactic yazdı:
(06-08-2024, 10:12)Premios yazdı: İyi günler,
Beretta 1301e benzerliği ve fiyatından dolayı savunma amaçlı Derya XT almayı düşünüyorum.Kullananlar varsa yorum yapabilirlerse sevinirim.

Ben açık konuşayım 1301 ile uzaktan yakından alakası yok bu tüfeğin. Ne çalışma sistemi benzer ne plastik kalitesi ne de elinize aldığınızda o kaliteyi hissedersiniz. Dümdüz kaba ve konforsuz bir tüfek bana göre. Çünkü beretta da blink çalışma sistemi kullanılıyor. Bunda bildiğimiz düz gazlı sistem tüfek. Estetik yok. Çok tepiyor. Omzunuzda sağlam bir imza bırakıyor. Fişek yatağına fişek sürerken çok sert ittirmen gerekiyor. Elini acıtan bir yapısı var. Ama tüfek çalışıyor onu söyleyebilirim. Bu fiyatlara alınabilecek güzel bir tüfek. 

Fakat benim gibi 12 kalibre kullanmak isteyip omzu morarmadan acıtmadan konforlu atış yapacaklara bu tüfeği önermek pek doğru olmaz.
Kesinlikle katılıyorum daha yeni aldık bin pişmanım,fişek yatağında sorun yüzünden sıfır tüfeği dakka bir gol bir servise yolladım bi hafta geçti hala tamirde tutukluluk yapıyor,fişek kaşığa çarpıyor,fişeği iki tane koyuyorsun bazen geri atıyor,yani tutamıyor. Ve öyle bir tepiyor öyle omzumu acıtıyor ki kesinlikle tavsiye etmiyorum resmi belge uğraştırması derken inanın sorun olmasa satıp başka bi tüfek alırım. O kadar nefret ettim tipi güzel sadece. Malzeme kaliteside düşük.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Ömer'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi