Glock Modelleri Hk.
Sn. Forum üyeleri merhaba;

Farklı bir konu açıp konu kalabalığı yapmamak adına ,yeni forum sayfamızda ilk sorum ile sizlerin fikirlerini almak istiyorum. 

Halihazırda bulundurma ruhsatlı Browning MK3 tabancamı satmış ve bulundurma ruhsatlı silah satın alma belgesi için evraklarımı tamamlayıp Emniyet Müdürlüğüne teslim etmiş bulunmaktayım.

Bugüne kadar hep komple çelik tabancalarla haşır neşir olmuş birisi olarak polimer gövdeli bir silah sahibi olmaya karar verdim. MKEK'de satışta bulunan Glock modelleri ile ilgili araştırma yapmaktayım ve çok karasız bir durumda olduğumdan yardımlarınıza ihtiyacım var.

1. Alacağım tabanca bulundurma ruhsatlı olacak ancak mevzuat çerçevesinde imkan bulursam ileride taşıma ruhsatlıya çevirme ihtimalimde var.
2. Bulundurma ruhsatlı olması sebebiyle yılda 3 veya 4 defa atışa gitmekteyim ve ortalama 500 atış olarak düşünüyorum.
3. Ellerim çok büyük olmamakla birlikte normalden biraz büyük ancak parmak boyundan olsa gerek BHP'de CZ75'e göre daha rahat bir kavrama sağlamaktayım.
4. Taşıma olursa IWB tarzı kılıf ile gizli ve konforlu taşıma taraftarıyım.
5. Yüksek kapasiteli olması benim için vazgeçilmez bir sebep değil.

Bu durumları göz önünde bulundurarak Glock 48 ve Glock 19 arasında kaldım. Glock 48 ile hiç karşılaşmadım, Glock 19 ile atış yapmışlığım var ve memnun kaldım.

Kullanan, tecrübe eden, fikir sahibi olan forum arkadaşlarımdan kararsızlığımı gidermem için fikirlerinizi bekliyorum. 

Saygılar.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için erciyes_avsar'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın erciyes_avşar; benim şahsi kanaatime ve bir hayli yabancı kullanıcıya göre, G19, compact sınıf polimer tabancaların altın standartıdır. Her işe koşan bir yük katırı diyebiliriz. Tüm dünyada kabul edilmiş güvenilirlik, kolay kullanım, az parça, gizli taşımaya uygun makul ebatlar, yüksek fişek kapasitesi, görece makul fiyatları (ülkemizde tartışılır bu), değiştirilebilir kabza arkalıkları, istediğiniz gibi sınırsız yan sanayi ve özelleştirmeye uygunluğu, bence ister taşıyın ister evde komodin çekmecesinde tutun G19'u hala üstte tutuyor.

G48 gizli taşıma için daha ince bir profil sunuyor. Ancak bunu sunarken kabza arkalıklarından ve kapasiteden de ödün veriyor. Kendiliğinden bir kunduz kuyruğu da var. Bir kullanıcı şöyle demiş: ''The Glock 48 is a gun that I’ve been waiting to come across for a long time. It took all of the things I loved about the Glock 19 and shoved it into a thinner, more comfortable gun.''

Ben şöyle düşünürdüm, eğer benim için gizli taşıma çok önemliyse ve elime de uyuyorsa az bir incelik için G48 i tercih edebilirdim yoksa G19 aşkına devam Smile
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için nutkey'e teşekkür ederiz.
Bul
(10-10-2024, 12:26)nutkey yazdı: Sayın erciyes_avşar; benim şahsi kanaatime ve bir hayli yabancı kullanıcıya göre, G19, compact sınıf polimer tabancaların altın standartıdır. Her işe koşan bir yük katırı diyebiliriz. Tüm dünyada kabul edilmiş güvenilirlik, kolay kullanım, az parça, gizli taşımaya uygun makul ebatlar, yüksek fişek kapasitesi, görece makul fiyatları (ülkemizde tartışılır bu), değiştirilebilir kabza arkalıkları, istediğiniz gibi sınırsız yan sanayi ve özelleştirmeye uygunluğu, bence ister taşıyın ister evde komodin çekmecesinde tutun G19'u hala üstte tutuyor.

G48 gizli taşıma için daha ince bir profil sunuyor. Ancak bunu sunarken kabza arkalıklarından ve kapasiteden de ödün veriyor. Kendiliğinden bir kunduz kuyruğu da var. Bir kullanıcı şöyle demiş: ''The Glock 48 is a gun that I’ve been waiting to come across for a long time. It took all of the things I loved about the Glock 19 and shoved it into a thinner, more comfortable gun.''

Ben şöyle düşünürdüm, eğer benim için gizli taşıma çok önemliyse ve elime de uyuyorsa az bir incelik için G48 i tercih edebilirdim yoksa G19 aşkına devam Smile

Sn erciyes_avşar,

Ben de Sn nutkey ile aynı fikirdeyim, G19 hususunda. 19 tabiri caizse Glock'un amiral gemisi. Sizin kendi kriterleriniz ve beğeniniz önemli. 

Sizin kriterlerden bağımsız ben bugün bir Glock alacak olsam 19 ile 48 arasında düşünmeden 19'u seçerdim. Hatta ruhsat süresini bulundurma olarak tamamlaması kesin ise 19 ile 17 arasında gider gelirdim.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
22.10.2024 tarihinde ruhsatım çıktı ve Glock 48 modelini aldım. Taşıma konusunda çok memnunum, gerçekten çok ince ve hafif. Ceket, pantolon, mont, eşofman cebine koy çık Smile tek sıkıntım poligonda şarjörün 10 fişek alması nedeniyle çok çabuk doldurmak zorunda kalıyorum Sad
Tüm yorum ve bilgilendirmelerinize teşekkür ederim. Hepimize keyifli forumlar.
Glock 48 & Canik TP 9 SF Mete S
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için saysay'e teşekkür ederiz.
Bul
(06-11-2024, 22:55)saysay yazdı: 22.10.2024 tarihinde ruhsatım çıktı ve Glock 48 modelini aldım. Taşıma konusunda çok memnunum, gerçekten çok ince ve hafif. Ceket, pantolon, mont, eşofman cebine koy çık Smile tek sıkıntım poligonda şarjörün 10 fişek alması nedeniyle çok çabuk doldurmak zorunda kalıyorum Sad 
Tüm yorum ve bilgilendirmelerinize teşekkür ederim. Hepimize keyifli forumlar.

Hayırlı olsun iyi günlerde taşıyın. Shield Arms 15 li şarjör düşünüyor musunuz?
Glock 48 & Beretta 1301 Tactical
Silah Sever Aile Babası
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Bvrak'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhabalar. Polis memuruyum ve Glock 19 almak istiyorum. Sivil de ve görevde kullanmak için sizce standart model mi yoksa mos modelimi alınmalı? Daha sonradan optik yuvası yaptırabilir miyim? Çok teşekkürler şimdedin.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Aslan Polis'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba kıymetli meslektaşım , eğer reddot takmakta kararlı iseniz tabiki Mos modelini seçmeniz daha pratik olur . Standart glock gezinin yuvasına oturacak reddot ayakları mevcut ama çok hoş durmuyorlar.
Eğer reddot takarsanız göreve reddot ile çıkmadan önce reddot ile hatırı sayılır miktarda atış yapmanızı ve alışmanızı tavsiye ederim .
Glock 19  ile yaklaşık 3 sene görev yaptım , değişen disiplin kanunu ile birlikte demirbaş tabancası ile göreve çıkmamanın cezası var ; eğer glock ile göreve çıkarsanız yanınızda demirbaş tabancanzın da olması gerekiyor . Bu dediğim idari konu sorun çıkaracak amir için geçerli , adli olarak ise silah kullanma şartları doğduğunda hangi silahı kullandığınızın bir önemi olmaz .
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Onyedi-Cetinkol'e teşekkür ederiz.
Bul
(20-11-2024, 14:47)Aslan Polis yazdı: Merhabalar. Polis memuruyum ve Glock 19 almak istiyorum. Sivil de ve görevde kullanmak için sizce standart model mi yoksa mos modelimi alınmalı? Daha sonradan optik yuvası yaptırabilir miyim? Çok teşekkürler şimdedin.

Optik kullanma niyetiniz varsa mos modeli almanızı tavsiye ederim. Daha sonradan da optik yuvası yaptırabilirsiniz ama görevde kullanılacak bir silahın sürgüsünde orjinal tasarımında olmayan bir kesim işlemi her ne kadar yapılabilir olsa da işlemden dolayı mikro çatlaklar, yapısal zayıflıklar gibi dayanım zafiyetine sebep olabilecek kusurlar ortaya çıkarabilir. Bu düşük bir ihtimaldir ama orjinalinde optik kuruluma hazır olanı tercih etmek varken gereksiz bir risk olur.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi