12 Kalibre Yivsiz Av Tüfeği İçin Reddot/Sight Önerileri
(21-10-2024, 18:42)emreknr yazdı: Sig Sauer Romeo 5 aldım bugün.

sn. emreknr,

Sizin için sevindim, iyi günlerde kullanın. Piyasadakiler içinde, rüştünü ispatlamış bir fiyat/performans ürünü aldınız. 

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Maalesef deneme yanılma ile öğrenenlerdenim .

Yivsiz tüfek üzerinde optik sevdasına yaklaşık on iki on üç yıl önce kapıldım . O günün şartları ilk optiğim optima oldu , belli bir atım adedinden sonra dağıldı Smile. Sonra Truglo red dot aldım o da dağıldı …

Bu iş böyle olmayacak diyerek araştırmaya başladım . Bi arkadaşıma Almanya dan Sightmark açık hologram ( modeli aklımda değil ) onu getirttim . İlk zamanlar gayet başarılıydı , taki bir gün yağmurda kullanana kadar . Yağmurdan yansıtıcıya gelen sudan ekrana bulanık görüntü geldiğini farkedince onuda kaldırdım .

Araştırmaya devam Smile. Yine sightmark ın volvwerine modelini aldım . Kalem pil ile çalışan ,  üzerinde kauçuk kılıfı olan sağlam bir optik . Bir çok atış yaptım ve zorlu doğa koşullarında da test ettim , gayet başarılı bir optik . Fayda fiyat optiği diyebilirim ve yivsiz tüfek için tavsiye ederim.

Optik işi gerçekten bir hastalık . Sonra sırası ile ;

burris fastfire 2
Eotech 512
Eotech exps 3
Eotech 553
Aimpoint comp 2
Aimpoint tl1
Aimpoint h2
Aimpoint t2

Sonuç olarak bir çok optik kullanmam nasip oldu , şu anda Aimpoint t2 kullanıyorum ve çok memnunum .
Aimpoint comp seriside efsane  optikler . Günümüz şartlarında fiyatlar aldı başını gitti haliyle ,nerdeyse iyi bir tüfek parası .

Fayda fiyat performansı olarak Sightmark volverine , vortex,sig sauer gibi optikler de kullanılabilir .

Rüştü’nü ispat etmiş optikleri tercih etmeye çalışın . Bütçeniz yeterli değilse takmak için optik takmayın , mekanik nişangah ile devam edin . Hiç birimizin hayatı ucuz değil , riske girmeye gerek yok . 

Saygılar .
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Xlll'e teşekkür ederiz.
Bul
Şu sıralar reddot alma fikrine kendimi alıştırma aşamasındayım (malum fiyatlardan dolayı ha diyince alınmıyor) daha önce reddotla hiç atış yapmadım sorum saçma ise kusurabakmayın sıfırlama için sıfırlama lazerleri güvenilir mi?
Yoksa fişek yakarak sıfırlamak mı daha mantıklı olur değerli fikirlerinizi bekliyorum
Saygılar.
Bul
(12-11-2024, 00:05)Tej06 yazdı: Şu sıralar reddot alma fikrine kendimi alıştırma aşamasındayım (malum fiyatlardan dolayı ha diyince alınmıyor) daha önce reddotla hiç atış yapmadım sorum saçma ise kusurabakmayın sıfırlama için sıfırlama lazerleri güvenilir mi?
Yoksa fişek yakarak sıfırlamak mı daha mantıklı olur değerli fikirlerinizi bekliyorum
Saygılar.

Estağfurullah, hiç de saçma bir soru değil. 

Bence fişek yakarak. Sıfırlama lazeri çok matah bir şey değil. Ayrıca red dot sıfırlaması zor bir işlem değil.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Tej06,

Boresight, bir silahın optiğini hizalamada ilk adım olarak faydalı olabilir, ancak birkaç nedenden dolayı optiği tam olarak sıfırlamaz:
  1. Doğruluk Sınırlamaları: Boresight, düz olarak seyreden bir lazer ışını saçar Kağıda isabet etmenizi sağlar, ancak merminin farklı mesafelerdeki gerçek yörüngesini hesaba katmaz. Merminin gerçek yolu, mermi düşüşü, rüzgar ve çevresel koşullar gibi faktörlere bağlı olarak değişir ve boresight bu koşulları tam olarak hesaba katmaz.
  2. Geri Tepme Simülasyonu Yoktur: Boresight, geri tepme etkisini simüle etmez ve bu da optik hizalamada hafif kaymalara neden olabilir. Gerçek sıfırlama, geri tepme etkisinin hesaba katıldığı canlı ateşle doğrulama sağlar.
  3. Menzil Doğrulaması: Boresight genellikle belirli bir mesafedeki isabet noktasını doğrulamak ve ince ayar yapmak için bir menzilde ateş etme sürecini içermez. Gerçek sıfırlama, istenen mesafede birkaç atış yapmayı ve optiği doğru mesafede hassasiyet sağlamak için ayarlamayı gerektirir.
  4. Hassasiyet Eksikliği: Lazer boresight gibi araçlar biraz değişken olabilir, atım yatağına hassas bir şekilde oturmayabilir  ve küçük bir yanlış hizalama, uzun mesafelerde daha belirgin hale gelen bir kaymaya yol açabilir. Canlı mermilerle ateş ederek, doğru geri bildirim alırsınız ve optiği gerçek isabet noktasına uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Özetle, boresight başlangıç hizalamasında faydalı olsa da, gerçek sıfırlama, belirli mesafe ve gerçek dünya atış koşullarına göre doğru ayarlama yapmak için canlı atış gerektirir. Sıfırlamada kullanacağınız fişeklerin namlu çıkış hızlarının tutarlı bir fişek olması gerekir. Atış yaptıktan sonra, ne tarafa ve kaç klikte düzeltme yapacağınız genelde Reddot kılavuzunda yazar. Hesaplamayı bilirseniz az mermi atarak sıfırlama yapabiliirsiniz.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Sabri, Sn. Blacksea kıymetli cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
Saygılar.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Tej06'e teşekkür ederiz.
Bul
Selamlar. Geçtiğimiz haftalarda araştırmalarım üzerine domuz avında kullanılmak üzere Ata Neo12 tüfeğime Vortex Crossfire 2Moa aldım. Şuan için bir sorun görmedim.
Bul
(13-11-2024, 18:50)unalaslan3897 yazdı:  Vortex Crossfire 2Moa aldım. Şuan için bir sorun görmedim.

Vortex bir fiyat/performans ürünüdür, uygun fiyata alaınabilecek red-dotlar arasında yukarıda Sn. XIII de ismini saymış.  İyi günlerde güle güle kullanın.

Bir Red-dot'u değerlendirirken belki paralaks sorunu olup olmadığını, ışık şiddeti ayarları uygun mu, hemen görürsünüz de, sıfırlama ayarı kaçıyor mu, oturduğu yerde oynuyor, çıkıyor mu, tekrarlayan atışlar sonrası yapılabilecek bir değerlendirmedir. Şu an sorun görmemeniz bir anlam ifade etmiyor.
 Fortis Fortuna Adiuvat
Bul
Ben de ayni amac icin yaptigim arastirmada Holosun 403B'nin alinabilirler arasinda oldugunu ogrenmistim ( Deneyim ve bilgiye dayali degil ).
Hikmet Gümüş - İzmir
Bul
Merhabalar,
Bende balistik market ten 3e firmasının CRS GEN 1 modelini sipariş ettim. Kullanım ve deneyimlerimi en kısa sürede paylaşmaya çalışacağım.
Bu hafta hem av tüfeği hem de tabanca için ruhsat randevularım var.
Satın alma belgeleri umarım kısa sürede çıkar.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi