Yorumları: 36
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 27 mesajda 70
Teşekkür Verildi: 117
Yeni tip ruhsat için 5 Ağustos 2024'te başvurmuştum. Ruhsattan haber çıkmayınca Çankaya İlçe Emniyet Md.lüğünü defalarca aradım, açan olmadı. E-posta gönderdim, dönen olmadı. En son bugün bizzat gidip sorayım dedim. Ruhsat şubeye durumu anlatınca orada çalışan memur hanım: "Çok yoğunluk var, daha kartların basımına bile geçemedik. Elinize geçmesi 7-8 ayı bulur dedi."
Bilginize sunarım.
Yorumları: 89
Konuları: 20
Teşekkür Alındı: 69 mesajda 264
Teşekkür Verildi: 681
Kadıköy ruhsat şubede işlemlerimin tamamlanmasının ardından posta ile elime ulaşması 2 ay sürdü. Geçen hafta geldi. ( İstanbul )
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz.
• Sabri (08-10-2024)
Yorumları: 15
Teşekkür Alındı: 4 mesajda 5
Teşekkür Verildi: 9
Merhaba değerli arkadaşlar. 5 Kasım tarihinde yivsiz av tüfeklerimin ruhsatlarını yenilemek üzere emniyetten randevu alarak başvurdum. Başvuru esnasında bir sorun çıkmadan başvurumu tamamladım fakat aradan geçen neredeyse yirmi güne rağmen henüz ruhsat elime ulaşmadı ve basımla alakalı bir mesaj gelmedi.
Süreç neden bu kadar uzun sürdü bu sıralar ruhsat yenilemesi yaptıran üyeler kaç günde ruhsatlarını aldılar bilgi verebilirler mi?
Not: Lokasyon Ankara
Saygılar.
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,361
Teşekkür Verildi: 1,074
(23-11-2024, 00:13)Tej06 yazdı: Süreç neden bu kadar uzun sürdü bu sıralar ruhsat yenilemesi yaptıran üyeler kaç günde ruhsatlarını aldılar bilgi verebilirler mi?
Sn.Tej06,
Şu sıralar Silah ruhsatlarının geç gelmesi ile ilgili epeyce yakınma var. Ben biraz da şube ile ilgisi olabileceğini düşünüyorum. 2023 de iki, 2024 Nisan ve Mayıs ayında da iki ruhsat yenilemem vardı, İzmir'de hiç bir ruhsatın elime geçmesi 15 günü geçmedi. Sizin başvurunuzdan bu yana ancak 2 hafta geçmiş, biraz daha bekleyip bağlı olduğunuz şubeye gecikme nedenini sormanız uygun olur.
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Yorumları: 15
Teşekkür Alındı: 4 mesajda 5
Yanıt için teşekkürler Sn. Sabri hafta içi şubeye uğrayıp sorayım.
Saygılar.
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
2 yıl önce aşağı yukarı bu aylardaki bir işlemde ruhsat kartının gelmesi 40 - 45 gün zaman almıştı.
Dün yivsiz için gittiğim şubede memurun masasında dağ gibi dosya vardı. Eski sarı ruhsattan karta dönüş süresinin sonları olduğundan çok yoğunluk olduğunu söyledi. Bu kaçıncı uzatma hatırlamıyorum ama yıllardır uzata uzata bu işte ehliyet yenileme sürecine dönebilir.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• Sabri (23-11-2024), Tej06 (24-11-2024)
Yorumları: 2
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 0 mesajda 0
Merhabalar, ayrı konu açarak konu kirliliği yaratmak istemediğim için ana konudan sormak istedim.
Mevcutta 1.5 yıl süresi kalmış bir adet yivsiz tüfeğin kayıtlı olduğu ruhsatım var.
İki tane daha tüfek beğendim ve almayı düşünüyorum. Yakın tarihte silah alımı için kullandığım sağlık heyet raporum olduğu için sağlık raporu konusunda sorun yaşamayacağım.
Mevcut ruhsatımı erken yenileme yaparak yeni alacaklarımla birlikte 3 tüfeği tek ruhsatta birleştirmek istediğimi söyledim fakat emniyet, mevcut ruhsatımın süresinin dolmasına bir ay kalmadan yenileyemeceğimi iletti. Bu durumda yeni alacağım iki tüfek için 5 yıllık harç ve kart bedeli ödeyerek bu karta ekletirsem 1.5 sene sonra tekrar tüm süreçleri baştan yapmam gerekecek. Bu yeni tüfekler için ayrı bir ruhsat kartı alarak, diğer tüfeğin de yenilemesi geldiğinde bu karta ekletebilir miyim?
Bir de artık her tüfek için harç ödenmesi gerektiğini biliyorum ama aynı kartta olmalarını istesem de ikisi için ayrı kart ücreti yatırmalı mıyım?
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
5 Yıllık sürenin bitmesine 1 ay kala yapılan yenileme başvuruları kabul ediliyor. Ondan önce yapılan
başvurular" süresi gelmedi" denilerek reddediliyor. Yeni alacağınız tüfekler için ayrı ayrı kart ücreti
ödeyeceksiniz. Ancak,aynı anda işlem yaptırırsanız tek kartta iki tüfek görünür. Eski tüfek yeni kartta
görünmez.Eski tüfek için yenileme yaptığınızda, Ankara'da bu tüfek için tek tüfeklik kart veriliyor.
Diğer illeri bilemiyorum.Bütün tüfekleri tek kartta toplamak istiyorsanız;ya bu talebi içerir dilekçe
vereceksiniz.(Kabul ederler mi bilemiyorum.)Ya da "ruhsatlarım kayboldu" diyerek başvuracaksınız,
tek kart ücreti alıp her üç tüfeğin bulunduğu tek kart verecekler.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• tugay (26-11-2024)
Yorumları: 36
Teşekkür Alındı: 27 mesajda 70
Teşekkür Verildi: 117
Ben Ankara'da iki tüfeğim için tek kart aldım.