MKE'den silah alırken fiyatlara dikkat! Kimine ucuz, kimine liste fiyattan satılıyor
Selamlar,
Bu başlığı özellikle attım zira ruhsatlı bir silah almak için kanuni adımlara riayet eden insanların, silah tercih aşamasında google aramalarında bu sayfaya gelerek, olayın bu yüzünü de bilmelerini istedim.

Marka vermeyeceğim burada zira anladığım kadarıyla hemen hemen tüm silah firmaları yapıyor şimdi anlatacaklarımı.

Ruhsat izni çıkmış sivil bir kullanıcı, belgesiyle birlikte MKE'ye gidip beğendiği silahı almak istiyor. Satışı yapan kişi KEYFİ İSTERSE silahı normal fiyat (misal 20 bin lira) yerine, kolluk kuvvetlerine satılacak olan fiyattan (misal 12 bin lira) verebiliyor.

Bir silah alırken bile bu kadar lakayt bir ortama denk geleceğinizi düşünemezsiniz değil mi? Ama oluyor.

Benim 19 küsür'den aldığımı,, aylar sonra bir başka sivil 13 küsürden alabiliyor. NEDEN? Çünkü satıcının canı öyle istemiş, müşteri başka dükkana!!! kaçsın istememiş,, miş miş,,, miş miş.

Bu markaların çoğu ABD'de de satış yapıyor. Şimdi soruyorum, elinizi vicdanınıza koyun. Bu firma ABD'deki bir alıcıya bu çifte standardı uygulayabilir mi?

Markasını tercih ettik diye bizi kaz yerine koyan bu gibi firmalara ne söylemek istersiniz?
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
Geçen hafta ismi lazım değil tabancaları hızla satılan firmanın iki temsilcisini bir iki saat arayla aradık, birisi kamu fiyatına veririz, diğeri veremeyiz dedi.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Yamtar'e teşekkür ederiz.
Bul
Uzun zamandır MKE’ye uğramıyorum, eskiden bahçede yan yana küçük kulübeler vardı, satın alınmak istenen yerli model burada incelenip fikir edinilebiliniyordı. Muhtemelen bu veya benzeri ortamda alıcı ve firma temsilcileri karşılıklı bir “al gülüm, ver gülüm” içerisine giriyorlar. Kamu personeli olduğunu ibraz etmeden mke nasıl tahsilatı firma temsilcisinin kestiği rakamdan yapıyor bu da ayrı bir muamma.
Bul
(02-01-2025, 02:53)AliGalip yazdı: Bu markaların çoğu ABD'de de satış yapıyor. Şimdi soruyorum, elinizi vicdanınıza koyun. Bu firma ABD'deki bir alıcıya bu çifte standardı uygulayabilir mi?

Markasını tercih ettik diye bizi kaz yerine koyan bu gibi firmalara ne söylemek istersiniz?

Çok önemli, herkesin farkında olması gereken bir konu. Daha önce 2 farklı başlıkta ben de dile getirmiştim. Yapılan şeye ayıp diyoruz ama ayıbın çok ötesinde. Yazmaya kelimeler kifayetsiz kalır.

(02-01-2025, 07:23)Yamtar yazdı: Geçen hafta ismi lazım değil tabancaları hızla satılan firmanın iki temsilcisini bir iki saat arayla aradık, birisi kamu fiyatına veririz, diğeri veremeyiz dedi.

Efendim işte o veririz diyen her kimse ondan alsaydınız. Ben öyle yaptım ve o tarihte çifte standardı uygulamayan başka bir firmadan aldırdım tabancayı arkadaşıma (sonradan o firma da tenezzül etmeye başlamış, o ayrı).
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Kamu personelinden kasıtları polis ve askerler mi? Yoksa normal devlet memurları mı? Ama sizlerden anladığım kadarıyla herkese şifte standart uyguluyorlar. Maalesef çok üzücü bir durum.
Bul
Bu konu daha önce forumda tartışılmıştı zannedersem MKE en düşük fiyattan satmak zorunda oldugunu itiraz edip şikayetçi olacagini söyleyen birkaç forum uyemizin tabancalarini kamu personeli fiyatına satın aldığı aklimda kalmış yanlış hatırlıyorum duzeltiniz
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Köstenceli35'e teşekkür ederiz.
Bul
Ben bu konunun gayet önemli olduğunu düşünüyorum. Bir defa ülkemizde kamu vb diye bir ayrım kesinlikle olmamalı. Firmaların standart satış fiyatları neyse ya da kampanya dönemleri içinde belirledikleri rakam neyse istisnasız her alıcıya aynı tarife üzerinden satış gerçekleşmelidir. Çünkü biz de ne polis , ne asker , ne hakim , ne savcı , ne adliye memuru o su bu su bitmez. herkes bunu bir statü aracı olarak kullanmak ister. Hayır kardeşim Ülkenin Başbakanı dahi olsan her vatandaş gibi aynı şartlara tabi olmak zorundasın. Bizim önce bunu sağlamamız , hiç değilse insanları bu bilince ulaştırmamız lazım. İkinci önemli nokta kamu personeline şu fiyattan diye yapılan satıştan para kazanıp , bizler gibi vatandaşlara "ama devler %40 vergi kesiyor " bahanesiyle daha fazla rakam çekemezler ! Evet Devlet yani MKE kurumu da vergi almak yerine haraç kesmeyi bırakmak zorunda. Böyle vergi alınmaz. Bunun adı vergi değil haraç kesmektir. Aslına bakılırsa bu mesele balık baştan kokar misali yukarıdan başlıyor. Biz yukarıyı düzeltirsek aşağıda düzelir. Sistem içinde gücü elinde tutanlar bozuk olunca çürümüşlük aşağı doğru sirayet ediyor.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Actionman,
Yorumumu devlet sırrı ifşası sayıp, başıma bir şey gelmeyecekse.
Kampanyaları mke yapmıyor. Mkeye aynı modeli farklı bir isimle uygun fiyata satıyorlar. Temsilcilikler bu modelin satış kodunu da keyfi olarak istediklerine veriyorlar. Olay bundan ibaret.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
(05-08-2025, 17:57)Shepherd yazdı: Sn. Actionman,
Kampanyaları mke yapmıyor. Mkeye aynı modeli farklı bir isimle uygun fiyata satıyorlar. Temsilcilikler bu modelin satış kodunu da keyfi olarak istediklerine veriyorlar. Olay bundan ibaret.

Sn. Shepherd, mke'de satılan silahların hepsi fiyatları ile beraber web sitelerinde listelenmiş halde. Temsilciye uğramadan gişedeki görevliye ben sitenizdeki bu silahı ilan edilen fiyatını ödeyerek satın almak istiyorum dersek ne olur? Satış kodunu görevlinin bilmeme ihtimali yok, firma temsilcilerine zorla yönlendirme yapması da mantığıma uymuyor...
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
(06-08-2025, 07:58)sentinel yazdı:
(05-08-2025, 17:57)Shepherd yazdı: Sn. Actionman,

Sn. Shepherd, mke'de satılan silahların hepsi fiyatları ile beraber web sitelerinde listelenmiş halde. Temsilciye uğramadan gişedeki görevliye ben sitenizdeki bu silahı ilan edilen fiyatını ödeyerek satın almak istiyorum dersek ne olur? Satış kodunu görevlinin bilmeme ihtimali yok, firma temsilcilerine zorla yönlendirme yapması da mantığıma uymuyor...

Cevabı ben vereyim;

Aynı kodla MKE ambarına giriş yapan ucuz fiyatlı tabanca stokta olmayacağından, satın alamıyorsunuz.
“Korkmadık, savaştık.”
Bilge Vezir Tonyukuk
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için cos30'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi