Yorumları: 70
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 43 mesajda 109
Teşekkür Verildi: 32
Herkese selamlar,
Taşıma için hali hazırda
9mm tabancam var ve gayet memnunum. Ancak elimde bir adet bulundurma amaçlı satın alma belgesi bulunuyor. Poligonda sadece
hobi atışı için kullanabileceğim daha
yüksek kalibreli keyifli bir silah almayı düşünüyorum.
Yerli markalar arasında karar vermeye çalışıyorum.
Gördüğüm kadarıyla iki net alternatifim var:
- .45 ACP 1911 platformunda bir tabanca – Özellikle Tisaş veya Girsan’ın 1911 modellerini düşünüyorum. Ancak burada kararsızım, bu modellerin uzun vadeli performansı ve güvenilirliği konusunda pek fikrim yok.
- Sarsılmaz’ın .357 Magnum revolveri – Revolver düşünmemin sebebi, yüksek kalibreli silahların hobi amaçlı atışlarda keyif vermesi. Ancak revolver kullanımına çok alışkın değilim. Dayanıklılığı ve atış keyfi açısından yorumları merak ediyorum.
Ek olarak, .45 ACP'de
K2-45 modeli
istemiyorum, tercihim mutlaka klasik
1911 platformunda bir tabanca olacak. Daha önce bu modelleri kullanan üyelerin:
- Yerli 1911’lerin memnuniyetleri veya memnuniyetsizlikleri,
- Sarsılmaz .357 Magnum’un detayları hakkında tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Her iki seçeneğin artılarını ve eksilerini belirterek tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.
Aynı durumda olsanız tercihiniz ne olurdu?...
Şimdiden teşekkür ederim.
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz.
• Stç (18-01-2025)
Yorumları: 6
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 4
Teşekkür Verildi: 6
sar 357 magnum için çok bir bilgim yol ama 1911 ler arasında yerli olarak tisaş daha güvenilir geliyor. parça ve çelik konusunda daha başarılı olduğunu söylüyorlar ayrıca ilgi alaka konusunda da tisaş firması daha önde kalıyor. mermi olarak malum mke harici mermi bulması zor tisaş 1911 rahat bir şekilde sıkıntısız atıyor. k2 45 çok yaygın değil sıkıntı yaşayabilirsiniz. kısacası benim önerim atış açısından özel inox modeli ama görsel isterseniz de gold modelini alabilirsiniz.
Bir elimde 14'lü, bir elimde güller
Yorumları: 40
Teşekkür Alındı: 37 mesajda 207
Teşekkür Verildi: 35
(06-01-2025, 14:19)KocaAvcı yazdı: sar 357 magnum için çok bir bilgim yol ama 1911 ler arasında yerli olarak tisaş daha güvenilir geliyor. parça ve çelik konusunda daha başarılı olduğunu söylüyorlar ayrıca ilgi alaka konusunda da tisaş firması daha önde kalıyor. mermi olarak malum mke harici mermi bulması zor tisaş 1911 rahat bir şekilde sıkıntısız atıyor. k2 45 çok yaygın değil sıkıntı yaşayabilirsiniz. kısacası benim önerim atış açısından özel inox modeli ama görsel isterseniz de gold modelini alabilirsiniz.
Umarım yeni dönemde öyle olmuştur. Kendilerine mahkeme kararıyla aynı 1911 tabancayı defaatle yaptıran forumdaşımızı eskiler tanır. Bir türlü standartları tutturan bir tabanca yapamamışken, hatalarını da asla kabul etmemişlerdi. Hatalı çok ürünleri vardı zamanında. Umarım düzelmişlerdir.
Eğer ulaşabilirseniz Balistik Defence firmasının ürünlerini de bir inceleyin derim.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (06-01-2025), KocaAvcı (06-01-2025), nutkey (06-01-2025)
Yorumları: 86
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 70 mesajda 215
Teşekkür Verildi: 372
Tabancaların kaliteleri konusunda pek bir bilgim yok maalesef ancak ben kalibre ve mühimmat bulunabilirliği-fiyatı konusunda 45'liğin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.
Yorumları: 6
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 4
Teşekkür Verildi: 6
(06-01-2025, 15:27)Pinus yazdı: (06-01-2025, 14:19)KocaAvcı yazdı: sar 357 magnum için çok bir bilgim yol ama 1911 ler arasında yerli olarak tisaş daha güvenilir geliyor. parça ve çelik konusunda daha başarılı olduğunu söylüyorlar ayrıca ilgi alaka konusunda da tisaş firması daha önde kalıyor. mermi olarak malum mke harici mermi bulması zor tisaş 1911 rahat bir şekilde sıkıntısız atıyor. k2 45 çok yaygın değil sıkıntı yaşayabilirsiniz. kısacası benim önerim atış açısından özel inox modeli ama görsel isterseniz de gold modelini alabilirsiniz.
Umarım yeni dönemde öyle olmuştur. Kendilerine mahkeme kararıyla aynı 1911 tabancayı defaatle yaptıran forumdaşımızı eskiler tanır. Bir türlü standartları tutturan bir tabanca yapamamışken, hatalarını da asla kabul etmemişlerdi. Hatalı çok ürünleri vardı zamanında. Umarım düzelmişlerdir.
Eğer ulaşabilirseniz Balistik Defence firmasının ürünlerini de bir inceleyin derim.
Son dönemde tisaş bu konularda kendini çok geliştirdi. mühendislik olsun iletişim olsun tisaş kullanıcıları başlarda dediğiniz gibi şiket ediyorlardı ama dediğim gibi son dönemlerde (yaklaşık 1 yıldır) büyük bir sorunla karşılaştıklarını görmedim. genelde mermi seçiyor diye çok şikayet geliyordu bunu aştıklarını düşünüyorum çoğu silahlarında.
Bir elimde 14'lü, bir elimde güller
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için KocaAvcı'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için KocaAvcı'e teşekkür ederiz.
• thearoperator (06-01-2025)
Yorumları: 86
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 56 mesajda 175
Teşekkür Verildi: 346
Egerki 1911 konusunda israriniz yoksa neredeyse 30 yıldır üretimde ve sorunsuz bir model olan STOEGER COUGAR 8045 modelinede bir göz atın.
(06-01-2025, 15:27)Pinus yazdı: (06-01-2025, 14:19)KocaAvcı yazdı: sar 357 magnum için çok bir bilgim yol ama 1911 ler arasında yerli olarak tisaş daha güvenilir geliyor. parça ve çelik konusunda daha başarılı olduğunu söylüyorlar ayrıca ilgi alaka konusunda da tisaş firması daha önde kalıyor. mermi olarak malum mke harici mermi bulması zor tisaş 1911 rahat bir şekilde sıkıntısız atıyor. k2 45 çok yaygın değil sıkıntı yaşayabilirsiniz. kısacası benim önerim atış açısından özel inox modeli ama görsel isterseniz de gold modelini alabilirsiniz.
Balistik Defence ürünleri görsel anlamda çok iyi duruyor ama deneyimleyen kullanan oldu mu yorum yapabilecek olan olursa çok sevinirim gerçekten.
Ayrıca evet Tisaş ile ilgili benim silahlara dair hobim bu kadar yüksek olmadığı bir dönemde gerçekten sanırım büyük olaylar olmuş bunu Forum‘da veya farklı platformlarda görmek mümkün ama firma sanırım o zamandan bu zamana kendini bayağı değiştirmiş ve kanıtlamış gibi duruyor en azından yurt dışında o yüzden çok arada kalıyorum Tisaş’la ilgili nedense bir şey diyemiyorum..
Yorumları: 8
Teşekkür Alındı: 7 mesajda 13
Teşekkür Verildi: 37
Merhaba,
ZİG M1 özel inox 9 mm taşıyorum. 1.000 atımı geçtim. MKEK mermi dışında mermi seçtiği doğrudur. Atım yatağında kovan kalabiliyor, mermi patlatmamak gibi bir sorun olmadı. MKEK mermi ile yok denecek kadar az sorun çıkardı. bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadım.
Barış istiyorsan savaşa hazır ol...
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için corvette'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için corvette'e teşekkür ederiz.
• thearoperator (07-01-2025)
Yorumları: 26
Teşekkür Alındı: 21 mesajda 41
Teşekkür Verildi: 23
Naçizane kendi önerim şahsi envanterimde K2 45C sahibi olarak , yerli silahların önceki problemlerini çözdüklerini ve sorunsuza yakın çalışmakta olduklarını gözlemlemekteyim.Bundan gayrı olanı zevk ile alakalı bir husus diye düşünmek ile beraber , şahsen şarjör kapasitesine önem veren biri olarak K2 45C den yana tercih ederek taşıma ruhsatı olmasına rağmen arada bir taşımaktayım ve yaklaşık 2 yıldır sorunsuzca kullanmaktayım.Gerisi satın alacak olan şahsın zevki ve keyfine kalmıştır.
Güncelleme:
Bugün itibariyle MKE'de tüm marka ve modelleri inceleyerek sonucunda Tisaş .45 ACP M1911 Titanyum modelini aldım 100 Sterling mühimmat ile sorunsuz çalışan bir performans gösterdi şimdilik oldukça memnunum.
Sarsılmaz standında ise şuan MKE'de Revolver kalmadığı söylendi.
Teşekkürler tüm yorumlar için...