Derya XT 400 serisi
Daha önce yazmıştım. Son kullanıcı geri bildirimleri olmadan reklamlara aldanmamak lazım. Aynı şeyi Retay Masai Mara'da yaşamıştım. Randy Wakeman'a reklamı yaptırılan tüfek, bence fos çıkmıştı.

Yalnız şu geri tepme konusundaki şikayetleri anlamıyorum. Yivsiz tüfekler teperler. Geri tepme, Newton kanunlarının 1. ve 3. süne dayalı fiziksel bir olaydır.  Geri tepmeyi azaltmak için ya tüfek ağırlaştırılır ya da kullanılan fişek gramajı düşük tutulur. Yada geri tepmeyi azaltan araçlar kullanılır. Daha önce bu konuyu forumda yazmıştım:

GERİ TEPME

Bir de hissedilen tepme var, bu da kişiden kişiye değişiyor. 

Ben de Beretta 1301 i aldığımda katır gibi tepiyor demiştim. Şarjör uzatma borusu ve üzerine koyduğum red-dot ile ağırlığı 2900 gm dan 3400 gm a çıkınca 32 gram sıkılar artık beni hiç rahatsız etmiyor.

Daha çok geri bildirim geldikçe Derya XT konusunda daha iyi değerlendirme yapmak mümkün olacak. Henüz bu tüfekle atış yapamadığım için şikayetler konusunda objektif bir yorum yapamayacağım.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-11-2024, 15:55)Sabri yazdı: Daha önce yazmıştım. Son kullanıcı geri bildirimleri olmadan reklamlara aldanmamak lazım. Aynı şeyi Retay Masai Mara'da yaşamıştım. Randy Wakeman'a reklamı yaptırılan tüfek, bence fos çıkmıştı.

Yalnız şu geri tepme konusundaki şikayetleri anlamıyorum. Yivsiz tüfekler teperler. Geri tepme, Newton kanunlarının 1. ve 3. süne dayalı fiziksel bir olaydır.  Geri tepmeyi azaltmak için ya tüfek ağırlaştırılır ya da kullanılan fişek gramajı düşük tutulur. Yada geri tepmeyi azaltan araçlar kullanılır. Daha önce bu konuyu forumda yazmıştım:

GERİ TEPME

Bir de hissedilen tepme var, bu da kişiden kişiye değişiyor. 

Ben de Beretta 1301 i aldığımda katır gibi tepiyor demiştim. Şarjör uzatma borusu ve üzerine koyduğum red-dot ile ağırlığı 2900 gm dan 3400 gm a çıkınca 32 gram sıkılar artık beni hiç rahatsız etmiyor.

Daha çok geri bildirim geldikçe Derya XT konusunda daha iyi değerlendirme yapmak mümkün olacak. Henüz bu tüfekle atış yapamadığım için şikayetler konusunda objektif bir yorum yapamayacağım.

Saygılar

Kesinilikle hele ki videoların çokluğu,onca izlenme sayıları ve marka bilinirliği çok iyi algısı yaratıyor.Ama bunu bizzat tecrübe etmem çok iyi oldu bundan sonraki tüfeklerde çok daha dikkatli olucam.
Tüfek ağırlığı konusu beli fener ve dot sonrası biraz daha ağırlaştırıp bunu azaltabilirim.İnşaAllah tüfeğim geldikten sonra başka sorunlarlada boğuşmam ve sorunum düzeltilir.Bi firmanın satış sonrası çok ilgisi olucağına az ilgi ama kaliteli bir tüfek benim için daha iyidir.
Saygılar.
Bul
Sn.Ömer,öncelikle geçmiş olsun.Yeni alınan bir silahın arızalı olması çok can sıkıcı.Arıza
sonrası firmanın yaklaşımını ve gelişmeleri anlatırsanız sevinirim.
Tüfek,daha önce söylediğim gibi,fiyatına göre iyi bir tüfek.Bir silah için 500-1000 atıştan
sonra geçerli bir fikir edinilebilir. Ben zor koşullarda 60  civarında atış yaptım.Sadece bir
fişekte sorun çıktı.O da büyük ihtimal fişek kaynaklı.Bu tüfekte ilk kez sorun çıktığını
duydum. Size rastlaması kötü olmuş.
Bul
Öncellikle tüm yorum yapan herkese teşekkür ederim. Sorum xt400 serisi sahiplerine. Tüfek değiştirilebilir şok ile mi geliyor yoksa sabit şok ile mi? Tüfek terminolojisi ve teknolojisine çok hakim değilim. Derya'nın sitesinde mobil şok ile geldiği söylenmiş bu şok değiştirilebilir olduğu anlamına mı geliyor? Cevabınız için teşekkürler.

İilk tüfek oalrak Derya xt401 serisini almayı düşünüyorum bu tüfek değiştirilebilir şok ile mi geliyor yoksa sabit şok ile mi? Tüfek terminolojisi ve teknolojisine çok hakim değilim. Derya'nın sitesinde mobil şok ile geldiği söylenmiş bu şok değiştirilebilir olduğu anlamına mı geliyor? Cevabınız için teşekkürler.
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
Bul
Bir arkadaşım, tavsiye üzerine İzmir'de ünlü bir silahçılık firmasından Derya XT-401 aldı. Eskiden silah satan mağazalarda alacağınız tüfeği test edeceğiniz bir oda ve kapalı sistem güvenli atış kutusu olurdu. Şimdilerde yangın tehlikesi nedeniyle bunun kaldırıldığı söylenmiş.

Mağazada Test edilmeden silahı teslim alan arkadaşım evvelki hafta sonu, uzun uğraşlarla bulduğu meskun mahal dışı bir alanda silahı test etmek istemiş. Fişeği sürmüş, tetiği çekmiş tık.. Fişek patlamamış. Bir fişek daha tık.. Fişeklerde iğne izi yok. Tüfeği hemen mağazaya götürmüş. Henüz üzerine kayıt edip ruhsat çıkartmadığı için ayıplı mal deyip, değiştirmek istemiş.

Firma yetkilileri silahın satışı ile kaydının emniyete düştüğünü, değiştirmenin bürokratik zorluklarını anlatıp, arkadaşımı tüfeği fabrikaya göndermeye ikna etmişler. Hafta sonu olduğu için Noterden ihtar da çekemeyeceği için razı olmuş.

Tüfek henüz fabrikadan gelmedi. Gelince gelişmeleri aktaracağım.

Tavsiyem, 
  • Bir silahı test  etmeden almayın
  • Test etmeden kesinlikle ruhsat çıkarmayın (satın almadan sonra ruhsat çıkartmak için bir ay süreniz var)
  • Çalışmayan veya sorunlu bir silah satın aldıysanız, değiştirilmesini isteyin (Ayıplı malın aslında değiştirilmesi gerekir, bence bürokrasisi alıcı değil satıcıyı ilgilendirir)
  • En kısa sürede noterden ayıplı mal olarak ihtarname çekin
  • Olmadı iliniz tüketici hakem heyetine başvurun

Yasal süreçleri hukukçu forumdaşlarımız benden daha iyi açıklayabilirler. 

Sonraki gelişmeleri silah fabrikadan gelince aktaracağım.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Üzücü bir durum.Bu tüfek hakkında foruma yansıyan ikinci şikayet oldu.
Sn.Sabri gereken her şeyi yazmış.Tüfeğin alınması sırasında fatura kesilirken
sisteme giriş yapılıyor.Bu nedenle tüfeğin hemen değişmesi mümkün değil.
O yüzden firma ile irtibata geçip onarılmasını istemek gerekir. Bu arada
ayıbın bildirilmesini atlamamak lazım. Bu bildirim şekle tabi değil,ancak
sağlam olan noter yoluyla yapılması.Firma arızalı parçayı değiştirecektir.
Ancak,firmanın itibarı da doğal olarak azalacaktır.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Öncelikle herkese merhabalar saygıdeğer forum üyeleri.

Genç bir kardeşiniz olarak yakın zaman içerisinde ilk tüfek olarak bende bir adet Derya Xt-419 sahibi oldum ve aynı şekilde pişman oldum. Kozmetik ve mekanik problemler sonucu tüfeğimi servise gönderdim kozmetik sorunlara çok takılmasamda mekanik problemler yaşamak gerçekten can sıkıcıydı. Büyük bir hevesle aldığım ilk tüfeğim kursağımda kaldı resmen.

Sonrasında besleme problemi dolayısıyla tüfeğimi servise gönderdim bugün itibari ile 36 gündür tüfeğim serviste ve her aradığımda bu hafta göndereceğiz diyolarlar ama hala gelen giden yok. Alacak arkadaşların bunuda göz önünde bulundurmasını tavsiye ederim.

Tüfeğim servisten geri gelebilirse yaşadığım problemler hakkında bir yazı yazmayı düşünüyorum ki almayı düşünen arkadaşlar faydalansın.

Saygılar.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için tlhdgn'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.tlhdgn,öncelikle foruma hoş geldiniz.Bu ara yerli yivsiz tüfekler  aşağıdaki linkteki 
konuda tartışılıyor.

https://www.tabancatufek.com.tr/showthread.php?tid=96

Genel kanaat,yerli yivsiz almanın piyango bileti almak gibi olduğu.Şanslıysanız sağlam olanı
size çıkabilir.
4-5 Ay önce Derya XT 401 aldım.60 Fişekle denemesini de yaptım.Bir kez tahliye sorunu
yaşadım.O da büyük ihtimalle fişek kaynaklıydı.Ben tüfekten memnunum.Denememi
anlattıktan sonra 3 kişinin aldığı aynı model tüfek sorunlu çıktı ve iki tanesi fabrikaya
gönderildi. Fabrika onarıp geri göndermiş.
Bu durumda iki ihtimal var.Ya firma talep çok olunca kaliteyi bozdu ya da yukarıda yazdığım
gibi piyango bana çıktı. Bekleyip göreceğiz.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Eski forumda ustatların sürekli belirttiği bir söz vardı. " Yeni çıkmış silah alınmaz " silahtaki duzeltmeler kullanıcı geri dönüşlerine bağlı revizyonlar, üretim standardizasyonun oturmasına bağlı olarak modelin düzelmesini beklemek en mantıklı karar.
( Forumdaki silah sahibi üyelerimize binanen yazmiyorum, genel olarak yazıyorum )

Saygılar
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Hoş bulduk Sn.ceycey yorumlarınızda gayet haklısınız, piyangonun bana çıkmamasından mı desem yoksa belirsizliğin getirdiği sıkıntıdan mı desem bilemiyorum bir miktar üzgünüm sadece. Zaten sizlerin yerli yivsizler hakkında yorumlarını okuyarak bunların yaşanma ihtimalini bilerek seçimimi yaptım, dediğiniz gibi günün sonunda problem çözülür ise zaten memnuniyetimizi belirtmekten de geri durmayız. Bekleyip göreceğiz.

Sn.Shepherd eski forumun üyesi ve bir müdavimi olarak bu durumları bilmeme rağmen sabırsızlık yaptık efenim ne yapalım toyluk işte Smile
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi