STOEGER STR9-C

Selamlar. Bugün kimlik başvurumu yaptım. Ardından poligona geçip, 50 Turan ammo, 10 özkursan poligon mermisi ile sorunsuz atış gerçekleştirdim.

[img][url=https://ibb.co/1qZgJKH][Resim: IMG-20250115-WA0023-copy-977x1302.jpg]
Şarjörlerin 13-16 kapesitesini tamamen doldurmakta zorlanmadım, daha önce buna benzer sorunlar okumuştum.

Stoeger firması 1080 TL olan iç taşıma kılıfını 720 TL ye satabileceğini söyledi, sipariş oluşturdum fakat henüz gelmedi. 
[img][url=https://ibb.co/zRhXtY1][Resim: IMG-20250115-WA0021-copy-787x1050.jpg]

E devlet üzerinden mermi istihkakı için şifre oluşturup, mke ve sterling poligon mermilerini satın aldım.

[img][url=https://imgbb.com/][Resim: IMG-20250115-WA0017-copy-600x450-copy-600x450.jpg]

Fotoğrafları ancak yükleyebildim, bunlar bugün çektiğim fotoğraflar. Poligona uğrayıp 30-40 kadar mermi attım gayet keyifliydi. Teşekkürler
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Yamtar'e teşekkür ederiz.
Bul
[img][url=https://ibb.co/1qZgJKH][Resim: IMG-20250115-WA0023-copy-977x1302.jpg]

Merhaba,
Bugün biraz vakit bulup poligon ziyareti yaptım, 5 Metrede çalışıyorum. Henüz nasıl atış yapmam gerektiğini anlayamadım, patlama korkusundan dolayı göz kırpmam kontrol edilebilir düzeyde şuan ve tabancaya yabancılık çekmeden atış gerçekleştirdim.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Yamtar'e teşekkür ederiz.
Bul
Hayırlı uğurlu olsun öncelikle. Str 9c kullanım ve kalite açısından bence çok başarılı. Mermi seçme vs gibi küçük problemden tutukluk yapacak bir silah değil. Günlük taşıma içinde uygun. Ben 2 senedir kydex kılıfta kurulu şekilde kasıkta taşıyorum. Defalarca yere atarak tetik ve iğne emniyet sistemini test ettim hiç bir zaman iğnenin kapsüle vurmasını bırakın düşmedi bile. Yaklaşık 7-8k arası atışta bir defa dahi tutukluk yaşamadım. Tek sevmediğim yönü kılıfsız belde taşıdığım zamanlarda şarjör düşürme mandalı kemerin baskısına maruz kalırsa şarjör çıkabiliyordu. Düşürme mandallarını biraz daha sert net ve güçlü yapmalılar
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Ali 99AS'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-01-2025, 22:02)Ali 99AS yazdı: Hayırlı uğurlu olsun öncelikle. Str 9c kullanım ve kalite açısından bence çok başarılı. Mermi seçme vs gibi küçük problemden tutukluk yapacak bir silah değil. Günlük taşıma içinde uygun. Ben 2 senedir kydex kılıfta kurulu şekilde kasıkta taşıyorum. Defalarca yere atarak tetik ve iğne emniyet sistemini test ettim hiç bir zaman iğnenin kapsüle vurmasını bırakın düşmedi bile. Yaklaşık 7-8k arası atışta bir defa dahi tutukluk yaşamadım. Tek sevmediğim yönü kılıfsız belde taşıdığım zamanlarda şarjör düşürme mandalı kemerin baskısına maruz kalırsa şarjör çıkabiliyordu. Düşürme mandallarını biraz daha sert net ve güçlü yapmalılar

Teşekkür ederim üstad, bugün stoegerden aldığım kılıf geldi. Dediğiniz gibi şarjörün düşmesi bende de oldu, ayrıca kertikler bazen rahatsız ediyordu. Gün boyu kasıkta deri kılıfta herhangi bir problem yaşamadan taşıdım. Alternatif markam canikti, tetik emniyeti yok diye stoeger tercih ettim. 100 e yakın atışta sorun yaşamadım. Bende çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum, atış kabiliyetimi geliştirirsem daha fazla keyif alacağım.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Yamtar'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba üstadlar, str 9 tabancam için fiber optik gez arpacık almak istiyorum. Sebebi şu; geçen gün poligon etkinliği düzenledik arkadaşım Canik Ls 9 modelinin gez ve arpacık takımının yüksek olması atış isabeti mi arttırdı gibi geldi, sizin fikirleriniz nelerdir? Ekte fotoğrafını koyduğum set için ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler.

Merhaba üstadlar, str 9 tabancam için fiber optik gez arpacık almak istiyorum. Sebebi şu; geçen gün poligon etkinliği düzenledik arkadaşım Canik Ls 9 modelinin gez ve arpacık takımının yüksek olması atış isabeti mi arttırdı gibi geldi, sizin fikirleriniz nelerdir? Ekte fotoğrafını koyduğum set için ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler.

https://www.stoegerstore.com.tr/urun/str...uz-arpacik
Bul
(02-02-2025, 00:35)Yamtar yazdı: Merhaba üstadlar, str 9 tabancam için fiber optik gez arpacık almak istiyorum. Sebebi şu; geçen gün poligon etkinliği düzenledik arkadaşım Canik Ls 9 modelinin gez ve arpacık takımının yüksek olması atış isabeti mi arttırdı gibi geldi, sizin fikirleriniz nelerdir? Ekte fotoğrafını koyduğum set için ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler.

Selamlar,
Yüksek gez ve arpacağı genelde tabancasında reddot takılı olanlar tercih ediyor. Stoeger'in mevcut nişangahı çok iyi. Bir de yüksek arpacık, taşıma sırasında rahatsızlık verebilir yani karnınıza, belinize batabilir. Bunu da dikkate alın.
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
AliGalip
(02-02-2025, 00:35)Yamtar yazdı: Merhaba üstadlar, str 9 tabancam için fiber optik gez arpacık almak istiyorum. Sebebi şu; geçen gün poligon etkinliği düzenledik arkadaşım Canik Ls 9 modelinin gez ve arpacık takımının yüksek olması atış isabeti mi arttırdı gibi geldi, sizin fikirleriniz nelerdir? Ekte fotoğrafını koyduğum set için ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler.

Selamlar,
Yüksek gez ve arpacağı genelde tabancasında reddot takılı olanlar tercih ediyor. Stoeger'in mevcut nişangahı çok iyi. Bir de yüksek arpacık, taşıma sırasında rahatsızlık verebilir yani karnınıza, belinize batabilir. Bunu da dikkate alın.

Sn. hocam, yeşil renk olan fiber optik stokta yok örneklerine yabancı sayfalardan baktım, dediğiniz gibi yüksek olacak. 

Poligona uğrayıp biraz atış yaptım daha çok alışıyorum. Selamlar

[img][Resim: IMG-20250205-WA0016-copy-338x450.jpg]
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Yamtar'e teşekkür ederiz.
Bul
[img][Resim: IMG-20250213-WA0014-copy-600x450.jpg]
Selamlar, bugün poligon ziyareti yaptık. 30 mke mermisi, 20 özkursan olmak üzere toplam 50 mermi attım. Tutuşumdan kaynaklı da olabilir ama sanırım Özkursan poligon mermilerinde sürgü geride kalmıyor. Tutukluluk vs. sorunu yaşamadım.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Yamtar'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-02-2025, 01:01)Yamtar yazdı: [img][Resim: IMG-20250213-WA0014-copy-600x450.jpg]
Selamlar, bugün poligon ziyareti yaptık. 30 mke mermisi, 20 özkursan olmak üzere toplam 50 mermi attım. Tutuşumdan kaynaklı da olabilir ama sanırım Özkursan poligon mermilerinde sürgü geride kalmıyor. Tutukluluk vs. sorunu yaşamadım.

Şarjörünüzde bir arıza meydana gelmiş olabilir ben hiç kariılaşmadım. Bu arada yaklaşık 9k atıma gelen tabancamın namlusunda set kırıkları oluşmaya başladı en yakın zamanda fotoğrafları paylaşırım. Çok üzücü bir durum. Tam yerlide kaliteyi yakaladığımız düşünürken hayal kırıklığı yaşattı.
Si Vis Pacem Para Bellum...
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Ali 99AS'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-02-2025, 01:01)Yamtar yazdı:  Tutuşumdan kaynaklı da olabilir ama sanırım Özkursan poligon mermilerinde sürgü geride kalmıyor. 

Sn. Yamtar,

Teşhisiniz doğru, sürgünün son mermiden sonra geride kalmaması tutuşunuzdan kaynaklı. "Nereden biliyorsun?" diyeceksiniz. Eh, arasıra benim de başıma geliyor da ondan. Benim STR-9C'nin Sürgü salma mandalı Kabzeyi kavrayan elimin başparmağının altında kalıyor. Tabancayı çok sıkı kavradığımda başparmak sürgü salma mandalına basılı kaldığından, sürgü geride kalmıyor son atıştan sonra kapanıyor. 

[Resim: Ekran-Resmi-2025-03-30-20-37-02.png]

Bu olayın attığınız mermi ile ilgisi yok yani...

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi