Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 534
Teşekkür Verildi: 353
Ben olaya farklı bir boyuttan girmek istiyorum ama genel olarak teknolojik gelişmeleri her zaman oldukça faydalı bulduğumu baştan söylemeliyim.
Göz doktoru yada benle aynı sıkıntıları paylaşan olan forumdaşlar var ise beni çok iyi anlayacaklardır,benim gözüm hem miyop hem astigmat numaralarda düşük değil,30 yıla yakın lens kullandım ama artık göz lensi kabul etmediği için sıklıkla gözlük kullanıyorum,lensin ayrı sıkıntıları var gözlüğün ayrı sıkıntıları var,son yıllardada presbiyopi başladı ve hızlı biçimde ilerliyor,üçü bir arada gözlükte aldım ama ona alışmak gerekiyor ve camın sadece bir noktasından baktığınızda net görebiliyorsunuz,yakını görebilmek içinde ancak cisimleri aşağı indirdiğinizde başarılı olabiliyorsunuz ,astigmatta aynı şekilde tek noktadan en net gösteriyor,geçen Shadow 2 ile atış yaparken lens vardı gözümde ,arpacığı göremedim yakın gözlük taksam lensin üzerine bu seferde uzakta hiç birşeyi göremiyorum,şimdi bu kadar uzun sıkıcı niye yazdım,red dot la bunların hiç biri olmuyor,astigmattan dolayı yıldız vs gibi görüyorsunuz ama görüyorsunuz onun için çok sıkıntı değil.
O yüzden benim için yukarıda açıkladığım nedenlerle yüzde yüz on red dot.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• sentinel (25-02-2025)
Yorumları: 26
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 21 mesajda 41
Teşekkür Verildi: 23
(25-02-2025, 17:27)Achilles yazdı: Ben olaya farklı bir boyuttan girmek istiyorum ama genel olarak teknolojik gelişmeleri her zaman oldukça faydalı bulduğumu baştan söylemeliyim.
Göz doktoru yada benle aynı sıkıntıları paylaşan olan forumdaşlar var ise beni çok iyi anlayacaklardır,benim gözüm hem miyop hem astigmat numaralarda düşük değil,30 yıla yakın lens kullandım ama artık göz lensi kabul etmediği için sıklıkla gözlük kullanıyorum,lensin ayrı sıkıntıları var gözlüğün ayrı sıkıntıları var,son yıllardada presbiyopi başladı ve hızlı biçimde ilerliyor,üçü bir arada gözlükte aldım ama ona alışmak gerekiyor ve camın sadece bir noktasından baktığınızda net görebiliyorsunuz,yakını görebilmek içinde ancak cisimleri aşağı indirdiğinizde başarılı olabiliyorsunuz ,astigmatta aynı şekilde tek noktadan en net gösteriyor,geçen Shadow 2 ile atış yaparken lens vardı gözümde ,arpacığı göremedim yakın gözlük taksam lensin üzerine bu seferde uzakta hiç birşeyi göremiyorum,şimdi bu kadar uzun sıkıcı niye yazdım,red dot la bunların hiç biri olmuyor,astigmattan dolayı yıldız vs gibi görüyorsunuz ama görüyorsunuz onun için çok sıkıntı değil.
O yüzden benim için yukarıda açıkladığım nedenlerle yüzde yüz on red dot.
Red dot nişangah ile canik mete s'e ekli mecanik mo1 i bir süre kullandım. Evet şahsımda da az da olsa (0.25) astigmat ta o kırmızı küçük noktayı bir nebze flu ve ezik-büzük görme durumundan muzdarip oldum. Fakat bu benim nişan almama mani olmadı ama esas konu savunma amaçlı ve özellikle gizli taşıma olduğunda şahsen karmaşık yapıda bir silah istemem. Mevcut envanterimde günlük taşımada g19 gen 5 i bile fazlasıyla kaba görmeye başlamış iken diğer detaylar fazla gelmektedir.
Yorumları: 173
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 151 mesajda 465
Teşekkür Verildi: 420
25-02-2025, 22:50
(Son Düzenleme: 25-02-2025, 23:04, Düzenleyen: sentinel.
Sebep: ekleme
)
Sn. P.Guard'ın belirttiği handikapları sırayla ele alıp fikirlerimi ifade etmek isterim. Kesinlikle doğru bir şekilde tespit edilen bu handikapların kullanıcı ve sistem üzerindeki etkilerine bakalım;
Adaptasyon süreci: Buraya sadece alıştığımız araç ve techizatları değil bir çok değişik durum ve faktörü ekleyebiliriz. Sürekli kullandığımız silahta bile stabil halden dinamik hale geçerken dahi bu sürece maruz kalırız. Örnek olarak soğuk atış/sıcak atış arasındaki performans farkını veya eğitim alanı ve çalışma alanı arasındaki performans farkını gösterebiliriz. Adaptasyon farklı senaryolarla geliştirmemiz gereken bir yetenektir. Yaşanabilecek bütün olası durumları simüle edecek kadar çok çalışma planlanıp uygulanabilir değildir. Mesela belirli bir duruma göre çalışılan manevradaki ısrar farklı bir durumda da o manevraya meyil verebilir ve kişiye hata yaptırabilir. Kemik gibi sert olmaktansa çevreye şartlara göre şekillenip uyum sağlanmalı. Biraz kelime kalabalığı yaptım burada ama adaptasyonun kaçınılması gereken bir süreç değil sürekli değişiklerle uyarılması gereken bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Daha yeni ve daha hızlı bir arabaya geçme imkanı olan bir kişinin ben eski arabama alıştım artık onunla daha gidiyorum demesi mantıklı olmaz. Şöförlüğünde bir eksiklik varsa beklenen bunu geliştirmesidir. Tabii bu bir mecburiyet midir? Hayır. Ama birisiyle ölüm kalım yarışına girecekse neden olmasın?
Efor, zaman ve maliyet: Bu atıcılık işinde girerken bir kere tamamlanıp bir daha gerek duyulmayan bir seviye olarak düşünülüyorsa o zaman gereksiz görülebilir. Benim gördüğüm bir türlü bitmiyor sonu gelmiyor. Bu giderler silah kullanıcısı için zaten sabit.
Arıza olasılığı: Şuan ki durumda, uygun model seçimi, doğru montaj ve kullanıcı hatası olmadan her şey olması gerektiği gibiyse göz ardı edilebilir seviyede. Silah ve muhimmat arızasından daha düşük bir ihtimal ve çalışmaya engel değil.
Moda: Geçen bir instagram paylaşımında tabanca sürgüsünde dahili bir reddot gördüm, sürgünün bir parçası olarak açılıp kapanıyordu. Yine tabanca boyutu termal sistemler çıkmaya başladı. Gelecekte bunlara yeni teknolojik özellikler de eklenecektir. Bu iş daha da karışacak gibi.
Ağırlık: Birkaç subcompact tabancaya baktığımda dolu ağırlıkları 750-800 gram civarı geliyor. Yine mikro reddotlar 20-30 gram civarı. Ortalama bir mikro reddot 2-3 fişek ağırlığında ve bu ağırlık tabancaların %2-3 civarında. Reddotsuz ağırlığı reddotlu modellerden fazla olan tabancalar da var.
İz/Belirginlik: Buna diyecek pek bir şey yok. Ben kıyafetlerde tabanca potlaşmasını tabancanın tamamından veya kabza çıkıntısından anlayabiliyorum. Sanırım kullanılan kılıf, yerleşim yeri ve kıyafetin reddottan daha çok rolu var. Bu silah taşıma konforu ile ilgili tespitim genelde silahın rahatsız edici bir şey olduğu. Bunu böyle kabul etmek gerek. Kılıf vasıtası ile konfor iyileştirilebilir ama tamamen yok olmaz.
Daha bir çok karşı arguman getirilebilir. Önemli olan bunların sizi ne kadar etkilediği. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi gibi bir adım yukarı çıkmadan yeni ihtiyaçları hissedemiyoruz. Şu an bir kuru 14'lüsünün şarjörüne bastığı 13 mke fişeği yeterli görüp mutlu olan insanlar aslında yanılmıyorlar. İhtiyaçlarına göre bunlar fazla bile olabilir.
Genel kabul görmüş bu argümanların sürekli olarak ortaya konmasından dolayı farklı bir açıdan fikirlerimi yazmak istedim. Farklı görüşleri de keyifle okuyacağım. Ben reddotların bu haliyle getirisinin götürüsünden fazla olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla...
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
09-03-2025, 17:42
(Son Düzenleme: 09-03-2025, 22:58, Düzenleyen: ceycey.)
(02-12-2024, 19:09)sentinel yazdı: Bir makalede amerikadaki bazı polis departmanlarının çalışmalarında eğitim ve etkinlik verimliliğini arttırdığı yönünde ortaya çıkan olumlu sonuçlar nedeniyle reddotları standart teçhizata ekleme konusunu değerlendirdiğini okumuştum. Grafiklerdeki veriler de bu verimliliği doğrulamış. Aslında bu cihazlar çok da yeni sayılmazlar, uzun zamandır denenip, revizyonlardan geçerek rafine hale geldiler. Bugün artık yüksek standartlar ve yoğun bürokrasi sebebiyle yeniliklere karşı dirençli kurumların bile envanterlerine girmeye başladılar.
Sn.Sabri'ye çok yerinde,güncel bir konu açması ve tercümesi nedeniyle teşekkür ediyorum.
Yıllar önce Glock polimer tabancaların seri şekilde üretimine başlayıp, tabancalar ülkemize ithal
edilince, bir kesimin müthiş direnciyle karşılaştı. Tabancaya "naylon, plastik" denilip, "plastikten
tabanca olmaz,"tabanca dediğin çelikten, kabzası da ahşaptan olur" cümleleri sık sık söylenmeye
başladı.Bir kesim de "arkadaşlar,acele etmeyin,bekleyelim,deneyelim" dediler.
Yıllar geçti,şimdi bütün tabanca firmaları önce polimer tabanca yapıp, sonra diğer alternatiflere
bakıyorlar.Polimer tabancalar mutlak bir egemenlik sağladılar.(Tahmin ediyorum,satılan her 10
tabancanın en az 7 tanesi polimer gövdelidir.)
Reddot olayına da ben bu açıdan bakıyorum.Önceleri çok eleştirildi,tepki gösterildi. Yukarıda
Sn.Sentinel'in yazdığı gibi;reddotlar yeni çıkmadılar,denenip,revizyondan geçerek kullanışlı hale
geldiler.Yavaş yavaş firmalar tabanca kutusuna o tabancaya uygun reddot koymaya başladılar.
Belki de bir süre sonra reddotsuz tabanca satılamaz hale gelecek.Yeniliklere açık olmak gerektiğini,
en azından reddetmeden önce fırsat verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Reddotlar ilk çıktığında ben de yararlı olacağına ihtimal vermiyordum.Ama,zamanla atışların ve
tabancaların aranan aksesuarları oldular.Youtube'deki atış videolarına bakın,genelde tabancalarda
reddot takılı.
HS11 Pro tabancam için reddot arayışına girdim.Araştırdım,soruşturdum.Hatta bir reddot aldım,
istediğim gibi olmadı.Sonunda uygun bir tane buldum.Şu anda uygun kılıfla kullanıyorum.Onunla
yaptığım atışlar konusunda da paylaşım yapacağım. Saygılar.
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,361
Teşekkür Verildi: 1,074
(09-03-2025, 17:42)ceycey yazdı: Belki de bir süre sonra reddotsuz tabanca satılamaz hale gelecek.Yeniliklere açık olmak gerektiğini, en azından reddetmeden önce fırsat verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sn. ceycey,
Görüşünüze katılıyorum. 10 sene kadar önce tüfeğimin üzerinde reddot vardı, tüfeği omuzlayınca, iki gözüm açık kırmızı noktayı hedefte görmeye alıştım.
Ancak bir öğrenme eğrisi var. Hala tabancada, kırmızı noktayı hemen bulamıyorum, tabanca tüfeğe göre daha oynak. Kırmızı noktanın amacı hızlı hedef bulmak, ancak alışma sürecinde bir süre gecikme sıkıntısı yaşanıyor.
Harekete duyarlı red-dotlarda bazen bir gecikme oluyor, cihazın seçiminde bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca iyi bir sıfırlama ve bence mutlaka co-witness şart.
Değişime direnç her çağda rastlanan bir durum ama zamanla bu direnç kırılıyor.
Tabancanızdaki red-dotunuzu kazası, belasız günlerde kullanmanızı dilerim.
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Yorumları: 39
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 31 mesajda 81
Teşekkür Verildi: 112
Özetle , gizli taşımada red dot kullanımının iyi olmadığını, silahı çektiğinizde beynin ışığı bulmak için aceleyle size ışığı aratacağını, böylece olması gerekenden daha fazla silahı hareket ettireceğinizi bu sürede vakit kaybedildiği için bir şekilde beynin atış yap baskısıyla atış yapacağınızı anlatıyor. Red dot kullanan kişinin mutlaka bunu çalışması ve öğrenmesi gerektiğinden bahsetmiş. Red dot kullanan birisi olarak stresli durumlar için kesinlikle haklı olduğunu söylemeliyim. Arpacık gez ile atış yapmak çok daha kolay.
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz.
• AliGalip (01-04-2025), jfmrk (02-04-2025), Sabri (01-04-2025), Yarımcalı (01-04-2025)
02-04-2025, 20:16
(Son Düzenleme: 02-04-2025, 20:39, Düzenleyen: sentinel.
Sebep: düzenleme
)
(01-04-2025, 14:02)Oceanborn yazdı:
Özetle , gizli taşımada red dot kullanımının iyi olmadığını, silahı çektiğinizde beynin ışığı bulmak için aceleyle size ışığı aratacağını, böylece olması gerekenden daha fazla silahı hareket ettireceğinizi bu sürede vakit kaybedildiği için bir şekilde beynin atış yap baskısıyla atış yapacağınızı anlatıyor. Red dot kullanan kişinin mutlaka bunu çalışması ve öğrenmesi gerektiğinden bahsetmiş. Red dot kullanan birisi olarak stresli durumlar için kesinlikle haklı olduğunu söylemeliyim. Arpacık gez ile atış yapmak çok daha kolay.
Video ile ilgili yorumum; Silahı çektiğinizde reddot'u çerçevenin içinde göremiyorsanız sorun reddotla ilgili değildir. Bu kavrama ve nişan hattı oluşturmada yeterli kas hafızasına sahip olmadığınızı veya hedefe giden süreçte bir hata yaptığınızı gösterir. Bu durumdaki kişi için mekanik nişangahta da sonuç değişmeyecektir. Fark reddotların mekanik nişangaha göre sorununuzu daha belirgin hale getirmesidir. Sebepler sonuçlardan önce gelir.
Olay örgüsü içinde değerlendireceksek de acil müdahalede her zaman nişahgah aranmaz bazen saldırganı (avantajlı) etkisiz hale getirmek yerine sadece karşılık verebiliyor olmak bile size (dezavantajlı) kaçınma veya sakınma manevrası yapabilecek imkanı kazandırabilir. Bu durumdaki kişi için de yürütülen mantık hatalıdır.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
• Achilles (03-04-2025), ceycey (02-04-2025)
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,361
Teşekkür Verildi: 1,074
(02-04-2025, 20:16)sentinel yazdı: Silahı çektiğinizde reddot'u çerçevenin içinde göremiyorsanız sorun reddotla ilgili değildir. Bu kavrama ve nişan hattı oluşturmada yeterli kas hafızasına sahip olmadığınızı veya hedefe giden süreçte bir hata yaptığınızı gösterir.
Sn. Sentinel,
Videodaki konuşan zat'a haksızlık etmeyelim. Söyledikler benim de bizzat deneyimlediklerimdir.
Silah camiasında "kas hafızası" denilen konu, aslında kasla ilgili değil, beyin ile ilgili bir olaydır. Tıptaki ismi: Praksi... Beynimizin bizim için yeni olan veya daha önce yapmadığımız hareketleri veya etkinlikleri planlaması, planı uygulaması, tekrar aynısını yapabilmesi durumudur. Örneğin bisiklete binmek bir praksi olayıdır. Bir kere beyin bisiklet üzerinde dengeli durmayı algılayınca, ondan sonra devrilmeden gidersiniz.
Bir de "Öğrenme eğrisi" diye bir kavram var: "Öğrenme eğrisi", birinin yeni bir beceri veya bilgi edinme hızıdır. Terimin eğri yönü, öğrenmenin ilerlemesini harcanan zamana veya emeğe göre çizen grafiksel gösterimden gelir. Eğri genellikle düşük başlar ve başlangıçta çok fazla şey bilmenizin olası olmadığını gösterir.
Özellikle de, tabancayı hedefe yönlendirme — ya kılıftan çekerek ya da hazır bir pozisyondan hedefe doğrultma — genellikle zor bir kısım. Atıcı pencereye bakar ve hemen noktayı göremez. Tabancayı hareket ettirip noktayı aramak zorunda kalır. Bu sorun yalnızca tabanca optiklerine özgüdür. Uzun namlulu bir silahla, omuz desteği ve yanak desteği, her seferinde optiğe göre gözünüzü aynı pozisyona yerleştirir. Bu konuda düşünmenize bile gerek kalmaz. Silahı kaldırırsınız ve nokta her zaman oradadır. Ben on yıldır tüfekte reddot kullanıyorum, tüfeği omuzladığımda hiç zorlanmadan kırmızı noktayı hedefte görmeye alıştım.
Ancak bir tabancada bu üçüncü ve dördüncü temas noktalarına sahip değiliz. Tabanca, referans noktası olmadan önümüzde asılı durur. Demir nişangâhlarda, görüş resmimizi temizlemek için ön nişangâhın yeterince bir kısmını görebiliriz. Ancak kırmızı nokta kullanırken bunu yapmak mümkün değildir. Tabancayı doğru noktaya yönlendirmezsek, pencereye baktığımızda nokta hiç görünmez. Metal nişahgahla praksi (ya da sizin deyiminizle kas hafızası) kazanan birinin bu sıkıntıyı yaşaması olağan. Eğer Cowitness yapılabiliyorsa sıkıntı olmaz, çabuk alışırsınız. Ama değilse alışma biraz zaman alır.
Başkalarını bilemem ama şu an itibariyle beni geciktirdiğini biliyorum. Eğer tabanca ile çatışmaların çoğu 3-5 metre içinde oluyorsa, uygun kılıf sorunu olan, gizli taşımada kılıftan çekerken üstüme başıma takılan, hedefi bulmamı geciktiren bir aleti savunma amaçlı kullanmayı tabancamda düşünmem. Onun yerine bir tabanca feneri çok daha fazla işime yarayacaktır.
Yanlış anlaşılmasın, yeniliklere hiç karşı değilim. Yaşım bayağı ileri, ama beceriksiz de sayılmam. Tüfekte başarıyla ve hızlı hedef bulmada kullandığım kırmızı nokta nişangahı şu an için (belki alışıncaya kadar) tabancamda kullanmayı düşünmüyorum.
İşte böyle....
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• ceycey (02-04-2025), Oceanborn (02-04-2025), sentinel (02-04-2025)
02-04-2025, 22:03
(Son Düzenleme: 02-04-2025, 22:06, Düzenleyen: sentinel.
Sebep: ekleme
)
(02-04-2025, 21:28)Sabri yazdı: (02-04-2025, 20:16)sentinel yazdı: Silahı çektiğinizde reddot'u çerçevenin içinde göremiyorsanız sorun reddotla ilgili değildir. Bu kavrama ve nişan hattı oluşturmada yeterli kas hafızasına sahip olmadığınızı veya hedefe giden süreçte bir hata yaptığınızı gösterir.
Sn. Sentinel,
Videodaki konuşan zat'a haksızlık etmeyelim. Söyledikler benim de bizzat deneyimlediklerimdir.
Silah camiasında "kas hafızası" denilen konu, aslında kasla ilgili değil, beyin ile ilgili bir olaydır. Tıptaki ismi: Praksi... Beynimizin bizim için yeni olan veya daha önce yapmadığımız hareketleri veya etkinlikleri planlaması, planı uygulaması, tekrar aynısını yapabilmesi durumudur. Örneğin bisiklete binmek bir praksi olayıdır. Bir kere beyin bisiklet üzerinde dengeli durmayı algılayınca, ondan sonra devrilmeden gidersiniz.
Bir de "Öğrenme eğrisi" diye bir kavram var: "Öğrenme eğrisi", birinin yeni bir beceri veya bilgi edinme hızıdır. Terimin eğri yönü, öğrenmenin ilerlemesini harcanan zamana veya emeğe göre çizen grafiksel gösterimden gelir. Eğri genellikle düşük başlar ve başlangıçta çok fazla şey bilmenizin olası olmadığını gösterir.
Özellikle de, tabancayı hedefe yönlendirme — ya kılıftan çekerek ya da hazır bir pozisyondan hedefe doğrultma — genellikle zor bir kısım. Atıcı pencereye bakar ve hemen noktayı göremez. Tabancayı hareket ettirip noktayı aramak zorunda kalır. Bu sorun yalnızca tabanca optiklerine özgüdür. Uzun namlulu bir silahla, omuz desteği ve yanak desteği, her seferinde optiğe göre gözünüzü aynı pozisyona yerleştirir. Bu konuda düşünmenize bile gerek kalmaz. Silahı kaldırırsınız ve nokta her zaman oradadır. Ben on yıldır tüfekte reddot kullanıyorum, tüfeği omuzladığımda hiç zorlanmadan kırmızı noktayı hedefte görmeye alıştım.
Ancak bir tabancada bu üçüncü ve dördüncü temas noktalarına sahip değiliz. Tabanca, referans noktası olmadan önümüzde asılı durur. Demir nişangâhlarda, görüş resmimizi temizlemek için ön nişangâhın yeterince bir kısmını görebiliriz. Ancak kırmızı nokta kullanırken bunu yapmak mümkün değildir. Tabancayı doğru noktaya yönlendirmezsek, pencereye baktığımızda nokta hiç görünmez. Metal nişahgahla praksi (ya da sizin deyiminizle kas hafızası) kazanan birinin bu sıkıntıyı yaşaması olağan. Eğer Cowitness yapılabiliyorsa sıkıntı olmaz, çabuk alışırsınız. Ama değilse alışma biraz zaman alır.
Başkalarını bilemem ama şu an itibariyle beni geciktirdiğini biliyorum. Eğer tabanca ile çatışmaların çoğu 3-5 metre içinde oluyorsa, uygun kılıf sorunu olan, gizli taşımada kılıftan çekerken üstüme başıma takılan, hedefi bulmamı geciktiren bir aleti savunma amaçlı kullanmayı tabancamda düşünmem. Onun yerine bir tabanca feneri çok daha fazla işime yarayacaktır.
Yanlış anlaşılmasın, yeniliklere hiç karşı değilim. Yaşım bayağı ileri, ama beceriksiz de sayılmam. Tüfekte başarıyla ve hızlı hedef bulmada kullandığım kırmızı nokta nişangahı şu an için (belki alışıncaya kadar) tabancamda kullanmayı düşünmüyorum.
İşte böyle....
Saygılar
Sn. Sabri, dediklerinize katılıyorum. Benim ifade etmek istediğim reddotun sorunun kaynağı olmadığı. Denklemden nişangahları çıkartırsam kendimi daha iyi ifade edebilirim. Çünkü silahı doğrulturken nişangahları söküp gözümüzü bağlasak dahi farklı bir beyin-kas kordinasyonu gerçekleştirmiyoruz. Bir sebepten doğru nişan hattı kurulamıyor. Atış yapmadan önce durum bizim nişangahı kontrol etmemize izin veriyorsa bunu düzeltip atış yapıyoruz. Alışkanlık sebebi ile mekanik nişangahta bu daha kolay ve hızlı gelebilir ama reddotlar doğru nişan hattı kurmamıza mani değildir. Yok durum nişangah kontrolüne izin vermeden ateş etmemizi gerektiriyorsa zaten düzeltme yaparak kaybedeceğimiz zaman kaybı argüman olamaz.
Yoksa ben bir kişinin alışkın olduğu yöntemde daha hızlı olmasına karşı değilim.
Saygılarımla.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
• bilhan (03-04-2025), ceycey (03-04-2025), Sabri (02-04-2025)
Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 534
Teşekkür Verildi: 353
Yeni yeni red dot un benim için olan bir faydasını daha keşfettim,ben solağım baskın gözüm sağ ve çift göz açık atış yapıyorum,genelde silahı sağıma doğru kaydırıyorum ki sağ gözüm nişan hattına gelsin, gez arpacıkla sol gözle düzgün nişan almam çok zor oluyor,red dot kullanırken yine fazla çift görme olsada silahta, reddotun kırmızı noktasını rahat görebiliyorum,yani baskın gözüm sağda olsa reddot varken sol gözlede düzgün nişan alıp atış yapabiliyorum.
Saygılar.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• bilhan (29-04-2025), sentinel (29-04-2025)
|