Sağlık raporu hakkında bilgi paylaşımı
Kenilerince bazı haklı sebepleri var, genelde yivsiz tüfek almaya çalışanları yaban hayatı için potansiyel bir tehdit olarak görüyorlar. 
Diyalog yolu ile aşılabilir kanısındayım.
si vis pacem, para bellum
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
(21-07-2025, 01:35)Actionman yazdı: Kenilerince bazı haklı sebepleri var, genelde yivsiz tüfek almaya çalışanları yaban hayatı için potansiyel bir tehdit olarak görüyorlar. 
Diyalog yolu ile aşılabilir kanısındayım.

Sayın Actionman;

Kendi tecrübemden söyleyebileceğim kadarı ile hem kendi hemde yakınlarımın aile hekimlerine "muayene edip şüpheye düştüğün yerde en yakın sağlık kuruluşuna sevk etmeniz lazım" dediğimde direkt red eden ve "zaten oraya gideceksiniz ben vermiyorum" deyince diyaloğa girmek pek mümkün olmuyor. Keşke dediğiniz gibi olsa.

Saygılarımla
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
Bul
Geçtiğimiz pazar günü sağlık raporu için Beşiktaş Sait Çiftçi devlet hastanesinden randevu aldım, pazartesi günü için yani dün.

Sabah 8:15'te hastaneye girdim, kurul raporları için ayrı bir kayıt bankosu açılmış ve 4 personel var. Ayakta fotoğraf çekilip kaydım yapıldı ardından vezneye gidip ücreti ödedim. 1500 tl (kredi kartı ile ödeme yaptım)

Küçük bir kağıt ile gideceğim doktorlar vezneden tarafıma verildi. Sonra sırayla gezmeye başladım.

Okullar tatil olduğu için hastane yoğun değil benim gibi rapor almaya gelen sayısı fazla bu nedenle doktorlarda hemen hiç sıra yok.

8:50 gibi başladığım muayeneler tam 10:00'da bitti. Göz'de normal hasta sırası olduğu için orası 25 dk.civarında sürdü onun dışında ışık hızı.

Doktorlar bitince son kez kayıt yaptırdığınız yere gidip bitti diyorsunuz o kadar.

Sormayı unuttum, raporun geçerlilik süresini çıkınca (ve tabi ne sürede çıktığını) bu mesajı düzenleyerek paylaşacağım.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Rapor bugün e-devlete düşmüş. 2 yıl geçerliliği var
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Silah ruhsat işlemleri için 4 Ağustos Pazartesi günü Hatay da sağlık raporu işlemlerine başladım. Psikiyatri MMPI testi ve madde paneli istediği için tahlil sonuçlarının çıkması için ertesi güne sarktı. Göz muaynesinde göz ölçümleri ve görme alanı testleri yapıldı. KBB odimetre testlerini istedi. Nöroloji ve genel cerrahi muayenelerine girdim. 2 günlük koşuşturma ile hastane koşuşturması tamamlandı. Raporum 2 gün içinde e nabız uygulamasına düştü. 2 Yıl geçerliği var. 

Saygılarımla...

LAMRETOEJ
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için LAMRETOEJ'e teşekkür ederiz.
Bul
(06-08-2025, 00:44)alpSaral yazdı: Geçtiğimiz pazar günü sağlık raporu için Beşiktaş Sait Çiftçi devlet hastanesinden randevu aldım, pazartesi günü için yani dün.

Sabah 8:15'te hastaneye girdim, kurul raporları için ayrı bir kayıt bankosu açılmış ve 4 personel var. Ayakta fotoğraf çekilip kaydım yapıldı ardından vezneye gidip ücreti ödedim. 1500 tl (kredi kartı ile ödeme yaptım)

Küçük bir kağıt ile gideceğim doktorlar vezneden tarafıma verildi. Sonra sırayla gezmeye başladım.

Okullar tatil olduğu için hastane yoğun değil benim gibi rapor almaya gelen sayısı fazla bu nedenle doktorlarda hemen hiç sıra yok.

8:50 gibi başladığım muayeneler tam 10:00'da bitti. Göz'de normal hasta sırası olduğu için orası 25 dk.civarında sürdü onun dışında ışık hızı.

Doktorlar bitince son kez kayıt yaptırdığınız yere gidip bitti diyorsunuz o kadar.

Sormayı unuttum, raporun geçerlilik süresini çıkınca (ve tabi ne sürede çıktığını) bu mesajı düzenleyerek paylaşacağım.

Saygılarımla.

Alp bey ben geçen hafta Tuzla Devlet hastanesinde tamamladım ben raporu , 550 soruluk psikiyatrik test, kan ve idrar tahlilleri de istediler siz onlardan bahsetmemişsiniz Sait Çiftçi de bunlar istenmeden mi rapor veriliyor? eğer öyle ise çok pişman oldum Tuzla ya başvurduğuma Sad
Bul
(09-08-2025, 19:40)Kharkivchanin yazdı:
(06-08-2025, 00:44)alpSaral yazdı: Geçtiğimiz pazar günü sağlık raporu için Beşiktaş Sait Çiftçi devlet hastanesinden randevu aldım, pazartesi günü için yani dün.

Saygılarımla.

Alp bey ben geçen hafta Tuzla Devlet hastanesinde tamamladım ben raporu , 550 soruluk psikiyatrik test, kan ve idrar tahlilleri de istediler siz onlardan bahsetmemişsiniz Sait Çiftçi de bunlar istenmeden mi rapor veriliyor? eğer öyle ise çok pişman oldum Tuzla ya başvurduğuma Sad

Psikaytrist (veya psikolog ben aralarındaki farkı tam bilmiyorum) muayene etti elbette. Bazı soru-cevap oldu ayrı bir test yapmaya gerek görmedi sanıyorum. İlk aldığımda (yine Sait Çiftçi hastanesinde) o testi bende çözmüştüm ancak sonraki muayenelerimde gerek görülmedi.

Öyle sanıyorum sistemden görebiliyor doktorlar önceki raporları.

Saygılarımla.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul

Saygılarımla.

Üstadım hastaneye gitmeden hazırlanması gereken evrak, fotokopi vs. var mı? Eskiden eczaden son 6 ayın ilaç kağıdını alırdık sanki..

Resim orada çekiliyor demişsiniz, sanırım götürmemize gerek kalmıyor.

Çok teşekkürler,
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-09-2025, 15:58)1905sss yazdı:

Saygılarımla.

Üstadım hastaneye gitmeden hazırlanması gereken evrak, fotokopi vs. var mı? Eskiden eczaden son 6 ayın ilaç kağıdını alırdık sanki..

Resim orada çekiliyor demişsiniz, sanırım götürmemize gerek kalmıyor.

Çok teşekkürler,

Hocam İstinye DH'de yakın zamana kadar ilaç listesi, sabıka kaydı filan ile gidiyordunuz. (Şu anda nasıl bilmiyorum)

Sait Çiftçi'de sadece kimlik yeterli başka bir belge istenmiyor.

Yine de tavsiyem mevcut bir ruhsatınızı yanınızda bulundurun özellikle psikologlar bazen görmek isteyebiliyorlar.

Saygılarımla.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Üç ay kadar önce İstanbul Haseki Hastanesinden geçerlilik süresi 2 Yıl olarak aldım, Psikiyatri testi uzundu, doktor kollarıma baktı (herhalde madde kullanımına dair) bir kaç soru "neden silah istiyorsun" gibisinden, idrar ve kan tahliline gerek yok dedi ve beni test sorularına yönlendirdi. ortopedi kısmı çok kalabalıktı (sanırım SSK veya malulen emeklilik talepleri için çok inceliyorlar ve zaman alıyor) benim işim yere çömel, ellerini kaldır gibi bir kaç hareket sonrası tamamlandı. Psikiyatri hariç her doktorda yaklaşık 30 saniye kaldım, işitme testi cihazı da kendine göre zaman aldı..
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için mustafanar'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi