Colt Python
Colt Python:

Smith Wesson’dan sonra dünyada en çok satılan ikinci revolver markası olan ve “Revolverlerin
Cadillac’ı/Rolss Royce'u” denilen Colt’un bu en üst revolveriyle ilgili bir konunun olmaması forum 
adına eksiklikti.Bu eksikliği birlikte tamamlayalım. Arkadaşların da katkıda bulunmalarını rica ediyorum.

[Resim: egepkbn.jpg]

Colt’un Yılan serisinin (Python,Anaconda,King Cobra) en tanınanı Python’dur. ABD’de Colt's 
Manufacturing Company tarafından 1955 yılından itibaren 2,5-3-4-6 ve 8 inç namlu boylarında
üretilmeye başlanmış, bu durum 2005’e kadar devam etmiştir.2020 Yılında revize edilerek ve
güçlendirilerek, 4 ile 6 inç, 2022 yılında ise 3 inçlik Python tekrar üretilmeye başlanmıştır. Yeni
Python’la ilgili forum linkimiz : https://www.tabancatufek.com.tr/showthread.php?tid=312

[Resim: ohdy085.jpg]

[Resim: tcn8r87.jpg]

[Resim: 3zie9kl.jpg]

Colt tasarımcıları 2.Dünya Savaşı sonrası mükemmel özelliklere sahip, özel sınıf, fabrika üretimi
bir revolver üretmek istiyorlarmış .357 Magnum o zamanlar sadece 20 yaşında olan yeni bir
mermiymiş ve 38 Special en popüler mermiymiş.  Python’un ,başlangıçta büyük gövdeli, çift etkili
ve 38 Special mermili  hedef tabancası olması amaçlanmış; sonradan mermi tipi 357 Magnum 
olarak değiştirilmiş.357 Magnuma uyum sağlamak için silindir ve gövde uzatılmış. Bu riskli  karar,
dünyanın en iyi revolverlerinden birinin ortaya çıkmasını sağlamış.

[Resim: 2r40cmf.jpg]

Kısaca Python,tek/çift hareketli tetik sistemine sahip,6 adet 357 Magnum/38 Special mermi 
kapasiteli, ABD yapımı, çelik gövdeli bir revolverdir.

[Resim: 3wwokth.jpg]

İki renkte üretilmiş olup,bunlar çelik üzerine kaliteli  4-5 kat meneviş boya ve paslanmaz çeliktir. 
Meneviş boyanın rengi lacivert renge yakındır.(Royal) Yeni nesil Colt'lar sadece paslanmaz çelik
olarak üretiliyor.

[Resim: s88c10l.jpg]

[Resim: j1bv2se.jpg]

Tabanca bir çok ülkenin kolluk kuvvetlerince ve sivil silah severlerce kullanılmış. MKE 1990’lı
yıllarda bu tabancalardan ithal ederek sivillere satmış.10 yıl öncesine kadar yurtdışından permiyle
getirilip, satılıyordu. Ancak, permi fiyatlarının 5.000 Dolarlara ulaşmasıyla tabancanın ülkemize
girişi yavaşladı. Koleksiyonerler ya da Python meraklıları dışında kimse tabanca parasının üzerine
5.000 Dolar vermek istemiyor.Yeni nesillerinin yakın zamanda MKE' tarafından ithal edilerek
satılacağını duydum.

Şimdi tabancanın özelliklerine ve farklı yönlerine bakalım:

-Klasik Python, Colt’un en iyi ustalarınca yapılmış, bir çok parçası elle alıştırılmıştır.Özellikle meneviş
ve paslanmaz çelik polisajı büyük dikkat ve hünerle yapılmıştır. Python,Colt’un en prestijli ürünü 
olduğundan; ancak diğer revolverleri üreten ustalar arasından 10 yılını dolduranların Python yapmasına
müsaade edildiği söylenir.

-Bu ince işçilik,silindir ve zamanlama kolu ayarında da kendini gösterir.Tabancanın bu zamanlama ayarları
 bozulduğunda tamir edebilecek çok az usta olduğu söyleniyor.Poligonlardaki bir çok Python’un zamanlama
 ayarı bozuktur.

-İnce işçilik namlu ve diğer parçalarda da aynıdır. Namlusu son derece kaliteli malzemeden ve ince işçilikle
 yapılmış olup, namlu ağzı taçlaması mükemmele yakındır.

[Resim: axfj98t.jpg]

-Namlu altındaki ağırlık namlu boyu kadardır. Bu tabancanın dengeli olmasını sağlayan 
faktörlerden biridir.
[Resim: tm9hcin.jpg]

-Çift hareketli tetik yolu SW’lerdeki gibi çok uzun olmayıp,yine SW kadar sert değildir.Tek 
harekette tetik yolu ve yumuşaklığı hemen hemen SW kadardır.

[Resim: kkal7f8.jpg]

-Bütün bu etkenler atış isabeti ve hassasiyetini getirmiştir.Bu konuda bir çok revolverden daha
 iyidir. 38 Special atışlarında geri tepme çok az hissedilir.

[Resim: lt2lohe.jpg]

-U şeklindeki gezleri ayarlıdır. Nişangah sistemi rahat nişan almanıza yardımcı olur. Namlu üstünde
 havalandırma delikleri vardır. Bunlar Python’un karakteristik özelliklerinden biridir.

[Resim: odkoz0x.jpg]

-SW’lerin aksine top çıkarmak için düğmeyi geriye çekmek gerekir.Yine SW’lerin aksine top saat
yönünde döner. İğne horozda değil gövdededir.

[Resim: chi14g7.jpg]

-Python,emsalleri SW ve Ruger’e  göre çok daha kırılgan ve hassastır, çok fazla sayıda Magnum
atışa gelmez. Bu yüzden  Python’u alanlar,daha çok zarafeti ve ince işçiliği yüzünden tercih etmişlerdir.

[Resim: qwtl0vv.jpg]

Özetlemek gerekirse, Colt Python, ince işçiliği,zarafeti,mükemmel görünüşü ve atış isabetliliği
ile “Revolverlerin Cadillac’ı” kabul edilmektedir. Atışı son derece keyiflidir.Ancak,diğer markalara 
göre daha kırılgan ve hassastır.Ayarları bozulduğu takdirde,yapacak usta çok az olduğundan,
atış antremanlarının38 Special ile yapılması tavsiye edilmektedir.

[Resim: nnyh6j9.jpg]

Lupus üstadın Python’u diğer revolverlerden farklı ve aranılır yapan özellikleri hakkındaki bir soruya
verdiği 25.01.2009 tarihli  cevap :

"Birinci özelliği, topun saat yönünde dönme yönüdür.
İkincisi, bu topun kilitlenme sistemindeki geometri ve zamanlama farklılığıdır. Top altta fişek 
yataklarının tam ortasından değil, hafif yan yüzeylerinden kilitlenir. Geriden sert ve kalın bir pimle
değil, daha geniş yüzeyli bir tabla ile kilitlenir. Önden ise kilitlenmez, serbest olarak salınır. Top diğer
silahlardan farklı olarak, atış esnasındaki nihai kilitlenme pozisyonuna, horoz düşüşüne çok yakın 
bir zamanda ulaşır. Silahın mükemmel mermi dağılım özelliklerini sağlayan etkenlerden birisi de  
atış esnasında topun namlu ağzı ile olan hassas buluşmasıdır.
Üçüncüsü, silahın horozunu, tetiğini ve alt top kilitlerini, bir tek maşa yay çalıştırır ve bu yay Python'un
kalbi sayılır. Bu hassas yaya, özel olarak her silahta ayrı ayrı ayarlanmış ve oturtulmuş parçalar eklenince,
horozunu kurduğunuzda mekanizmadan insanı mest eden bir saat şıkırtısı gelmektedir. Akıcı bir çift hareketli
tetik, dokunmatik bir tek hareketli tetik, Python'un diğer hassas özellikleri ile birleşince, atışı her şeyiyle tam
bir keyif olan bir revolver ortaya çıkıyor.
SW silindiri dönme ekseni, iki yerden kilitlenir. Colt' un çift hareketli revolverlerinin silindirleri ise dönme
ekseninde sadece bir yerden kilitlenir. Colt silindirlerinin '' ejektör '' ü namluya kilitlenmez.
Python'un bu keyif veren özellikleri, maalesef bazı handikapları da beraberinde getirmektedir. Atış hassasiyeti
konusunda mükemmel özellikler sergileyen top kilitleme geometrisi ve zamanlaması, silahı SW ve Ruger gibi
üreticilerin modellerine göre daha frajil bir hale getiriyor. Özellikle ayarlarının muhafazası oldukça zor bir silah
olan Python'u, ABD'de bile sadece bir kaç usta hakkı ile ayarlayabilmektedir. Bu nedenle de, mümkün olduğu 
kadar .38 Spl ile atış yapıp, kullanılacağında .357 magnum ile doldurulması önerilen bir silahtır. Gördüğünüz 
gibi dikensiz gül yok."

Ortaç üstadın bu konuda çektiği inceleme ve atış videolarını da ekleyelim:

İkinci elde Python'lar temizlik durumuna ve rengine göre 3.500-5000 Dolar arasında satışa
çıkartılıyor.Yıllar önce bir polis arkadaşımın 2,5 inç Python'u ile 3 top atış yapmıştım.Zarif ve narin 
bir tabanca.Narin bir tabanca kullanmak bana göre değil.

Saygılarımla.
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Her şeyiyle mükemmel bir revolver olmasına rağmen emsali olan SW 686’ya nazaran zayıf olan top kilitleme mekanizması beni bu silahtan biraz soğutuyor. Zamanında severek kullandığım halde SW 686 dan sonra hep bir yanını eksik hissettim. Her ikisini aynı anda incelediğinizde demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Ancak herşeye rağmen açık subuk harçlar olmasaydı mutlaka envanterimde bulunacak bir silahtı.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için melihaga'e teşekkür ederiz.
Bul
İlginize teşekkür eder, içinde bulunduğumuz 2025 yılının ikinci yarısında MKE'de satışa sunulması beklenen COLT partimizde PYTHON 6" , 4.25" ve ANACONDA 6" ile KING COBRA 3" modellerimizin de az miktarda mevcut olacağı bilgisini sunarım. Saygılarımla
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için CZ-COLT Türkiye'e teşekkür ederiz.
Bul
(30-01-2025, 10:59)CZ-COLT Türkiye yazdı: İlginize teşekkür eder, içinde bulunduğumuz 2025 yılının ikinci yarısında MKE'de satışa sunulması beklenen COLT partimizde PYTHON 6" , 4.25" ve ANACONDA 6" ile KING COBRA 3" modellerimizin de az miktarda mevcut olacağı bilgisini sunarım. Saygılarımla

Merhabalar, 
Bugün itibari ile sağlık kurulu raporumuzu "yivli silah" ibareli olarak aldım. Rapor ücreti 1500 TL ödedim. Tabanca alım işleri için evrakları toplamaya devam ediyorum ama asıl önemli olan COLT tabancalar ne zaman gelecek bir tahmin alabilir miyim? Hangi modeller olacak o konuda da bilgi rica ediyorum. Piton 4 inç düşünüyorum ama tecrübe tavsiyesi de benim için önemli.. Saygılarımla Loc'Lu
Beretta A400 Xplor Action Slug - Mossberg 590 Marinecote - Beretta 92FS
Bul
ilginize teşekkür ederiz.
Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde MKE'ye tedarik edilerek serbest piyasaya sunulması planlanan COLT marka tabancaların Eylül-Ekim 2025 civarında MKE'ye teslim edilmesi planlanmaktadır.
Bu partide tedarik edilmesi planlanan modellerimiz şunlardır:
357 MAG.  PYTHON 6" (SP6WTS)
357 MAG. KING COBRA 3"(SB3BB)
357 MAG.  PYTHON 4.25"(SP4WTS)
44  MAG.  ANACONDA 6"(SP6RTS)
45 ACP.  DEFENDER (07800XE)
45 ACP. COMPETITION STAINLESS (O1070CCS)
45 ACP. GOLD CUP (O5070GCL)
45 ACP GOLD CUP NATIONAL MATCH (O5870A1)
45 ACP GOLD CUP TROPHY (O5070XE)
9X19 MM COMBAT COMMANDER (O4942XE)
45 ACP COMBAT COMMANDER (O4940XE)
45 ACP. COMBAT ELITE GOVERNMENT(O1070CE)
10 MM AUTO DELTA ELITE MKIV (O2020XE)
45 ACP. COMBAT ELITE COMMANDER (O4080CE)
9X19 MM COMBAT ELITE COMMANDER(O4082CE)
9X19 MM COMBAT ELITE GOVERNMENT(O1072CE
45 ACP. COMPETITION PLUS (O1070CCP-TT)
45 ACP GOVERNMENT ST. STEEL (O1911C-SS)
Değerli COLT sever müşterilerimize göstermekte oldukları ilgiden ötürü tekrar teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için CZ-COLT Türkiye'e teşekkür ederiz.
Bul
Yeniden merhabalar;
Ben 357 MAG. PYTHON 4.25" ile araştırma yaparken 2020 ve 2021 modellerinin olduğunu, bazı modellerde zamanlama denilen hata olduğu ve tamire gitmesi gerekiyor şeklinde duyumlar aldım. Bu gelen tabancaların hangi (2020-2021) seri olduğu bellimi.? Ülkemizde tamir için gerekli alt yapı varmıdır konularında bilgi talep ediyorum..
Yaptığım araştırmada çok sevilen baş tacı, vitrinin gülü şeklinde yorumlar var ama iş arızaya gelince üzüyor.. Saygılarımla.. Loc'lu
Bul
İlginize teşekkür ederiz.
Teknik servisimiz COLT marka tabancalara da uzun yıllardır bakmakta olup, bu güne dek Türkiye'ye gelen COLT'larda bahsedilen türde bir hata görülmemiş ve bu yönde herhangi bir tamirat da yapılmamıştır.
Ancak, söz konusu hatanın bazı yerli tabancalarda görülebildiği bilinmektedir. Saygılarımızla
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için CZ-COLT Türkiye'e teşekkür ederiz.
Bul
(15-07-2025, 23:06)LocLu yazdı: Yeniden merhabalar;
Ben 357 MAG.  PYTHON 4.25" ile araştırma yaparken 2020 ve 2021 modellerinin olduğunu, bazı modellerde zamanlama denilen hata olduğu ve tamire gitmesi gerekiyor şeklinde duyumlar aldım. Bu gelen tabancaların hangi (2020-2021) seri olduğu bellimi.? Ülkemizde tamir için gerekli alt yapı varmıdır konularında bilgi talep ediyorum..
Yaptığım araştırmada çok sevilen baş tacı, vitrinin gülü şeklinde yorumlar var ama iş arızaya gelince üzüyor.. Saygılarımla.. Loc'lu

Sn.loclu Colt yılan isimli revolver serilerinin üretimini uzun bir süre önce durdurmuştu.

Belirttiğiniz sene aralıklarında üretimlere yeniden başladılar.

Ancak ilk üretilen bu silahlarda sadece zamanlama değil kaliteyle ilgili sorunlarda yine Amerika'da ki kullanıcılar tarafından çokça paylaşıldı.

Teknik sorunların sonraki modellerde giderildiğine dair raporlar var, hatta pek çok tabancayı Colt geri çağırdı.

Tüm bu olaylar ABD'de yaşandı. Bu silahlar Türkiye'ye gelmedi (permi ile getiren varsa o başka tabi)

Dolayısıyla Colt Türkiye'nin "bize böyle bir arıza gelmedi" demesi gayet doğal, getirecekleri silahlarda muhtemelen yeni serilerden olacaktır, elbette firma temsilcisinin bunu teyit etmesi gerekir.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Mke’de 5 haneli döviz rakamlarını bu son baharda göreceğiz bence.
si vis pacem, para bellum
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
(28-07-2025, 19:19)Actionman yazdı: Mke’de 5 haneli döviz rakamlarını bu son baharda göreceğiz bence.

Önceki parti colt piton 4 inç tabanca kaç dolardan satışa çıktı hatırlayan varmı? Ben baktım hep yurtdışı fiyatları denk geliyor. Neyle karşılaşacağımı az çok bilirsem hazırlık daha kolay olur.. İlginize teşekkürler Loc'Lu..
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için LocLu'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi