Dikkat. Süresi biten Yivsiz Tüfek Ruhsatı.
Bilindiği gibi, Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesinde yeni tip kart sistemine geçildi ve eski tip sarı ruhsatların 1 Ocak 2025'e kadar yenilenmesi gerekmekte idi (yenileme süresi yıllarca ve defalarca uzatılmıştı ama 1 Ocak 2025 nihai tarih oldu).

Gene bilindiği üzere, eski tip sarı ruhsatlardaki bir kere al, 5 yıl sonra bulundurma şeklinde bir ömür boyu sahip ol uygulaması da tarih oldu.

Yeni tip ruhsata sahip olan arkadaşların ruhsat süresinin bitimi ve zamanında yenileme konusuna dikkat etmeleri gerekli. Ruhsat iptali söz konusu.

[Resim: 54537367615_b92b4640d7_c.jpg]

[Resim: 54537261668_7820fe2b73_c.jpg]

Saygılar
[+] 13 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Emniye'te 5 ocak ta gitmiştik. Yazı gelmedi deyip işlem yapmadılar. Çok saçma iş. Her şey net üzerinden yapılabilir. Sağlık raporu, adli kayıt ,

ödeme belgesi. Her memurun önünde bilgisayar var. Kurtulamadı şu ülke evrakçılıktan ve bürokrasiden.

Tamamla herşeyi. Netten başvur sonra gönder yurttaşın evrakını. Bunun kolay bir yolu olmalı.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
Bul
Şubeye bunu sorduğumda sadece para cezası var dedi. "Tabanca gibi gelip tüfeği falan almıyorsunuz değil mi  ?" dedim, "hayır" dedi. Sarı ruhsat için de süresi geçtiğinde teknik olarak ruhsat iptal olmuş sayılmıyor muydu ?
Bul
Herkese selamlar. Benimde Yivsiz tüfek ruhsatımın süresi 03.09.2025 tarihinde sona eriyordu. 28.08.2025 tarihinde ilgili birime giderek yenileme başvurusunda bulundum. 10 gün içinde yeni tip ruhsatınız adresinize gönderilir dediler. Şimdi E Devlet üzerinden baktığımda adıma kayıtlı herhangi bir ruhsat gözükmüyor. Üstelik yeni ruhsatım da henüz tarafıma ulaşmış değil. Umarım bir sorun olmaz.
Bul
(09-09-2025, 10:05)serhatesk2626 yazdı: Herkese selamlar. Benimde Yivsiz tüfek ruhsatımın süresi 03.09.2025 tarihinde sona eriyordu. 28.08.2025 tarihinde ilgili birime giderek yenileme başvurusunda bulundum. 10 gün içinde yeni tip ruhsatınız adresinize gönderilir dediler. Şimdi E Devlet üzerinden baktığımda adıma kayıtlı herhangi bir ruhsat gözükmüyor. Üstelik yeni ruhsatım da henüz tarafıma ulaşmış değil. Umarım bir sorun olmaz.

Kartı teslim almadıkça e-devlette göremezsiniz.

Kartın gelişi zaman zaman 1 ayı bulabiliyor, biraz sabırlı olun silahın tespiti yapıldıysa gelecektir.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Bul
(08-09-2025, 18:27)Husrev yazdı: Şubeye bunu sorduğumda sadece para cezası var dedi. "Tabanca gibi gelip tüfeği falan almıyorsunuz değil mi  ?" dedim, "hayır" dedi. Sarı ruhsat için de süresi geçtiğinde teknik olarak ruhsat iptal olmuş sayılmıyor muydu ?

Sarı ruhsat eskiden sahibine yivsiz tüfeği 'belirli şartlarda taşıma' ve av yapma hakkı veriyordu. 
Daha sonra avcılık belgesi çıkınca sarı ruhsat sahibine yivsiz tüfeği 'belirli şartlarda taşıma' hakkı vermekteydi.

Sarı ruhsat süre bitiminde iptal olmuyordu. Ömür boyu geçerli bir 'tür' bulundurma ruhsatına dönüşüyordu.

Şu an için gelip, tabanca gibi tüfeği almıyor olabilirler ama yakın bir gelecekte bu durumun değişmesi çok olası.

-Önce sarı ruhsat iptal, karta geçilecek dediler. Zannettik ki mevzu ilave kart parası almak (o da var tabi de).
-Sonradan kart ruhsatlı yivsiz tüfeğin süresi sonunda yenilenmek zorunda olduğu kararı çıktı. Aksi takdirde para cezası dediler.

Son gelen yüzde yüz zamdan sonra ruhsat talebinde, özellikle de bulundurma talebinde azalma dolayısı ile hedeflenen vergi gelirine ulaşılamayacağı çok yüksek ihtimal. Bu durumda yivsiz tüfek harçlarının ve para cezası, kolluğu gönderip teslim alma vs prosedürlerinin çok hızlı değiştiğini görebiliriz, diye tahmin ediyorum. Neticede bunu değiştirmek bir sayfa yazı, bir imza.

O kadar tüfeği toplayacak kadar polis var mı memlekette sorusu akla gelebilir. Olası böyle bir kararı alanı, kararın nasıl uygulanacağı çok enterese etmiyor. En fazla süreyi bir kaç defa uzatırlar.

'Yapacak bir şey yok, madem öyle bizde yivsizle devam ederiz' diye düşünen veya sosyal medyada rahat rahat yazan arkadaşlar bunu unutuyorlar. İhtiyacı duyulan sadece biraz zaman. Sırayla.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(09-09-2025, 13:14)alpSaral yazdı:
(09-09-2025, 10:05)serhatesk2626 yazdı: Herkese selamlar. Benimde Yivsiz tüfek ruhsatımın süresi 03.09.2025 tarihinde sona eriyordu. 28.08.2025 tarihinde ilgili birime giderek yenileme başvurusunda bulundum. 10 gün içinde yeni tip ruhsatınız adresinize gönderilir dediler. Şimdi E Devlet üzerinden baktığımda adıma kayıtlı herhangi bir ruhsat gözükmüyor. Üstelik yeni ruhsatım da henüz tarafıma ulaşmış değil. Umarım bir sorun olmaz.

Kartı teslim almadıkça e-devlette göremezsiniz.

Kartın gelişi zaman zaman 1 ayı bulabiliyor, biraz sabırlı olun silahın tespiti yapıldıysa gelecektir.

Saygılarımla.

Alp bey ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Açıkçası bende endişelenmiş aksi bir durum olduğu kanısına varmıştım ancak açıklamanız kafamdaki soru işaretini giderdi. İyi günler diliyorum. Saygılarımla..
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi