Yorumları: 16
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 7 mesajda 24
Teşekkür Verildi: 1
04-04-2024, 04:09
(Son Düzenleme: 13-06-2025, 23:21, Düzenleyen: ceycey.)
Arkadaşlar 2023 yılında Mke 'den sıfır aldığım 2022 üretim tarihli Sarsılmaz k2 45 hakkında tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Almadan önce kullanıcı video vede yorumlarını bayağı bi araştırmıştım. İlk üretilen modellerden sonra zamanla yapılan revizyon vede hata giderme çalışmalarından sonra 2018 sonrası üretilen modellerinde sıfır sorun vede az hata payı ile piyasaya sürüldüklerini öğrendim.
Tabanca genel anlamda şimdiye kadar kullandığım tabancalar arasında gerçekten en çok hoşuma giden model oldu. Özellikle 9mm den .45acp mühimmata geçmiş olmanın verdiği farklı heyecanla bu 1 senede yaklaşık 500 adet fişek harcadım. Biliyorum bu rakam bu tabancayı deneyimlemek için yeterli değil ama malesef Türkiye şartlarında ve bu ekonomide şimdilik bu kadar oldu.
Atış esnasında kullandığım fişekler ; Sellier Bellot , Özkursan , Sterling
Bu fişeklerden kaynaklı atış esnasında ne besleme sorunu nede boş kovan tahliye sorunu olsun hiç bir sıkıntı yaşamadım. Hatta birazda kendi çapımda zorlayım diyerek 1 şarjörde gevşek tutuşta denedim ve gene bir sorun çıkarmadı. Fakat tabanca dolu haliyle 1450 gr olunca atış yaparken insanı biraz yoruyor. Birde şöyle bir şey var ; Üst kapak geride kilide takılı değilde yerinde ise şajörde tam kapasite 14 adet Sellier Bellot marka fişek varken tabancaya yerleştirmeye çalıştırırsanız alttan şarjörün girmesi için büyük bir baskı uygulamak zorundasınız. Özkursan vede Sterling marka fişeklerde bu sorunu yaşamıyorsunuz. Bunun sebebide Sellier Bellot fişeğin micro metre olarak yerli markalara göre biraz daha etli olmasından kaynaklanıyor. Gez ayarı hakkında konuşacak olur isek 9mm ye göre biraz daha yüksek basınç olduğu için gez ayar vidasının belli bir atış sonrası basıncın etkisi ile kendi kendine hareket ettiği söyleniyordu. Böyle bir sorunda yaşamadım.
Tabancanın dış aksamında kozmetik olarak bir kusur göremedim. Fakat iç aksamda özellikle üst kapak içinde bazı yerlerde cnc izleri mevcut. Kabzedeki tutma kertikleri piramit şeklinde olsa imiş biraz daha havalı olurdu diye düşünüyorum. Kızaklardaki tölerans payına gelince ne çok ne de az. Standart sarsılmaz töleransları.
Netice olarak cz platformunda sorunsuz bir şekilde çalışan 14+1 kapasite .45ACP fişek kullanan bir yerli alınacak ise bence mükemmel bir seçim.
Saygılarımla hürmetler.
Yorumları: 21
Konuları: 11
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 36
K2 45 bence şuan ülkedeki en iyi tabanca..
Bu tabancanın kabze kapağı hariç her yerine mıknatıs gezdirdim, inanılmaz ama gerçek , tabancanın tümü 420 çelik ( en güçlü çelik )
Tümü 420 çelik üretimi tabanca başka varmı bilmiyorum, varsada çok nadir olduğunu düşünüyorum.
- çift hareketli
- tek emniyet ile kızak ve tetik kilitleme
- 45 acp
- 13+1 şarjör
Olması zaten standart üstü olduğunun ispatı.
K2 45 sahibi arkadaşları tercihlerinden dolayı tebrik ederim.
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 893
Teşekkür Verildi: 473
(21-09-2025, 19:06)Radihoca yazdı: K2 45 bence şuan ülkedeki en iyi tabanca..
Bu tabancanın kabze kapağı hariç her yerine mıknatıs gezdirdim, inanılmaz ama gerçek , tabancanın tümü 420 çelik ( en güçlü çelik )
Tümü 420 çelik üretimi tabanca başka varmı bilmiyorum, varsada çok nadir olduğunu düşünüyorum.
- çift hareketli
- 45 acp
- 13+1 şarjör
- K2 45 ülkedeki en iyi tabanca kesinlikle değildir.
- Dünyanın 1 numaralı tercihi olan ve rüştünü dünya çapında kanıtlamış olan silahın %70'inde mıknatısınız çalışmayacaktır çünkü plastiktir
- Bir tabancada kullanılan çeliğin, üretim kodundan ziyade, o çeliği işleyen son kullanıcının uyguladığı ısıl işlemler bir tabanca çeliğinin kalitesini/dayanımını belirler. Bu konuda da Türkiye çok gerilerde olmasa da önünde pek çok ülke vardır zaten aksi olsaydı üretim sorunlarımızın çoğunu çözebilecektik metalurji alanı Türk sanayisini kısıtlayan en büyük faktörlerden biri olmuştur
- Emniyetin kızağı kilitlemesi şeklindeki kullanım 90'ların sonundan itibaren ciddi tüm üreticiler tarafından terk edilmeye başlanmıştır çünkü taktik kullanımda bunun dezavantajları vardır
- H&K ve FN 13 üzeri kapasite sunabiliyorlar
Ben K2 45'i seviyorum (ismi, gezi ve üzerindeki yazıları çok kötü) gerçekten çift sıra 45 ACP için güzel bir tabanca, bulundurma harcı "0" olsaydı kesinlikle alıp bir kenara koyardım.
O model bence kolay kolayda her üreticinin yapmaya cesaret edebileceği bir tabanca değil. Ancak standart üstü olduğunu veya ileri sürdüğünüz argümanlarla tercih edenlerin tebrik edilmesini gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Bence tercih edenler ruhsat harcıyla, sahip oldukları ürün arasında gelişen maddi skalanın açıklığına daha çok kafa yoracaklar yenileme zamanları geldiğinde.
Ben böyle düşünüyorum.
Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
(23-09-2025, 01:12)alpSaral yazdı: (21-09-2025, 19:06)Radihoca yazdı: K2 45 bence şuan ülkedeki en iyi tabanca..
- çift hareketli
- 45 acp
- 13+1 şarjör
- Dünyanın 1 numaralı tercihi olan ve rüştünü dünya çapında kanıtlamış olan silahın %70'inde mıknatısınız çalışmayacaktır çünkü plastiktir
- Bir tabancada kullanılan çeliğin, üretim kodundan ziyade, o çeliği işleyen son kullanıcının uyguladığı ısıl işlemler bir tabanca çeliğinin kalitesini/dayanımını belirler. Bu konuda da Türkiye çok gerilerde olmasa da önünde pek çok ülke vardır zaten aksi olsaydı üretim sorunlarımızın çoğunu çözebilecektik metalurji alanı Türk sanayisini kısıtlayan en büyük faktörlerden biri olmuştur
- Emniyetin kızağı kilitlemesi şeklindeki kullanım 90'ların sonundan itibaren ciddi tüm üreticiler tarafından terk edilmeye başlanmıştır çünkü taktik kullanımda bunun dezavantajları vardır
Ben K2 45'i seviyorum (ismi, gezi ve üzerindeki yazıları çok kötü) gerçekten çift sıra 45 ACP için güzel bir tabanca, bulundurma harcı "0" olsaydı kesinlikle alıp bir kenara koyardım.
O model bence kolay kolayda her üreticinin yapmaya cesaret edebileceği bir tabanca değil. Ancak standart üstü olduğunu veya ileri sürdüğünüz argümanlarla tercih edenlerin tebrik edilmesini gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Bence tercih edenler ruhsat harcıyla, sahip oldukları ürün arasında gelişen maddi skalanın açıklığına daha çok kafa yoracaklar yenileme zamanları geldiğinde.
Ben böyle düşünüyorum.
Saygılarımla. AlpSaral kardeşim k2 45 ülkedeki en iyi yerli tabancamı yoksa değilmi bilmem ama bu tabancayıda kıyaslarken emsalleri ile kıyaslamak gerekiyor. Bahsettiğiniz kıyaslama yaptığınız tabancalar FN HERSTAL FNP45 ile HK 45 hem ithal hemde polimer tabancalardır. Şayet bu konu ince işçilik vede ithal mevzusu ise ozaman bende bu sektörün ferarilerinden olan Cabot 1911 .45acp , infinnty derim. Yerli üretim 11.43 mm çapında çelik tabanca kıyaslaması yapacak isek platform olarak ya 1911 yada cz platform seçeneğimiz var. K2 45 in 1911 platformuna göre biraz daha kaba olmayışı vede 14+1 fişek kapasitesini baz alırsak yerli çelik .45acp mühimmat kullanan tabanca olarak bence şu anda en iyisi. Namlu kilit sistemine gelince dünyaca ünlü polimer marka Glock şu anda bu sistemi kullanmıyormu ? Şu sayfada lütfen ithali öveceğiz diye yerli tabancaları hiçe sayma yapmayalım. Şayet yerli üretime destek vermeyecek isek bu sektör nasıl gelişecek. Bu formdaki herkes biliyor beline cabot 1911 takmayı.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Öner Avcı'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Öner Avcı'e teşekkür ederiz.
• alpSaral (23-09-2025)
23-09-2025, 18:24
(Son Düzenleme: 23-09-2025, 18:25, Düzenleyen: alpSaral.)
(23-09-2025, 15:46)Öner Avcı yazdı: (23-09-2025, 01:12)alpSaral yazdı: (21-09-2025, 19:06)Radihoca yazdı: K2 45 bence şuan ülkedeki en iyi tabanca..
- çift hareketli
- 45 acp
- 13+1 şarjör
Ben böyle düşünüyorum.
Saygılarımla. AlpSaral kardeşim k2 45 ülkedeki en iyi yerli tabancamı yoksa değilmi bilmem ama bu tabancayıda kıyaslarken emsalleri ile kıyaslamak gerekiyor. Bahsettiğiniz kıyaslama yaptığınız tabancalar FN HERSTAL FNP45 ile HK 45 hem ithal hemde polimer tabancalardır. Şayet bu konu ince işçilik vede ithal mevzusu ise ozaman bende bu sektörün ferarilerinden olan Cabot 1911 .45acp , infinnty derim. Yerli üretim 11.43 mm çapında çelik tabanca kıyaslaması yapacak isek platform olarak ya 1911 yada cz platform seçeneğimiz var. K2 45 in 1911 platformuna göre biraz daha kaba olmayışı vede 14+1 fişek kapasitesini baz alırsak yerli çelik .45acp mühimmat kullanan tabanca olarak bence şu anda en iyisi. Namlu kilit sistemine gelince dünyaca ünlü polimer marka Glock şu anda bu sistemi kullanmıyormu ? Şu sayfada lütfen ithali öveceğiz diye yerli tabancaları hiçe sayma yapmayalım. Şayet yerli üretime destek vermeyecek isek bu sektör nasıl gelişecek. Bu formdaki herkes biliyor beline cabot 1911 takmayı.
Öner bey;
Neye bu kadar tepki gösterdiniz anlamadım. H&K veya FN'den daha kaliteli olduğu iddiasında iseniz buyurun açıklayın. Tasarımı bile "alıntı" bir silahı sırf Türkiye'de üretiliyor diye neden bu kadar övdüğünüzü de anlamıyorum. Sarsılmaz'da benim gibi düşünüyor olmalı ki fiyatlandırma politikası bunu gösteriyor zaten.
Ben sayın Radihoca'nın paylaşımına dair katılmadığım noktaları dile getirdim ve bazı hatalarını kendimce düzelttim, doğru bilgisi olan gelir benim yanlışımı da düzeltir ama hamasetle değil veriyle!
Namlu kilit sistemine mesajımda hiç yorum yapmadım ancak madem konuyu açtınız alt kilitlenme H&K'nın kendi patentli sistemi yeryüzünde üretilmiş olan tüm tabancalardan daha iyi bir sistem neden biliyor musunuz çünkü namluyu çelik veya alaşım bir şasi üzerinde taşımayan tek polimer gövdeli tabancalar H&K üretimi olanlardır. Üst kilitlenme ise Sig Sauer'in Browning'in tasarımı üzerine geliştirdiği tasarımdır. Bakın kaç firma saydık hala Sarsılmaz'a gelemedik.
Ben hayatımda hiç bir tabancayı yerli veya ithal diye ayırmadım ancak 150 senedir tabanca üretenle 50 senedir kopya tabanca üretip kendi dizaynını hala yapamamış markaları bir tutmam. Bunu kınamıyorum yanlış anlaşılmasın bu bir yaklaşım bunu iyi yaparsanız başarılı da bir yaklaşım, ancak diğerinin konumu daima farklı olur.
Ben "fikri mülkiyete" çok inanan birisiyim o yüzden buna saygı duyulmalı diye düşünüyorum, Çek'in sıfırdan hayata geçirdiği bir tasarım üzerine ürün yapıp, ona dünyanın en iyisi dememi benden beklemeyin lütfen ben onu diyecek gruba dahil değilim. Bunu söylemek K2 45'e de haksızlık olur, o yeri belli, fiyatına (ABD kampanyalı satış fiyatı 230$ şu anda 10 bin lira bile değil bence üzerinde durmamız gereken konu budur) mütenasip performans sergileyen yukarıda da ifade ettiğim gibi "benimde sevdiğim bir tabanca".
Saygılarımla.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
• Sabri (23-09-2025), turkmenoglu (25-09-2025)
(23-09-2025, 18:24)alpSaral yazdı: (23-09-2025, 15:46)Öner Avcı yazdı: (23-09-2025, 01:12)alpSaral yazdı: (21-09-2025, 19:06)Radihoca yazdı: K2 45 bence şuan ülkedeki en iyi tabanca..
- çift hareketli
- 45 acp
- 13+1 şarjör
Ben böyle düşünüyorum.
Öner bey;
Neye bu kadar tepki gösterdiniz anlamadım. H&K veya FN'den daha kaliteli olduğu iddiasında iseniz buyurun açıklayın. Tasarımı bile "alıntı" bir silahı sırf Türkiye'de üretiliyor diye neden bu kadar övdüğünüzü de anlamıyorum. Sarsılmaz'da benim gibi düşünüyor olmalı ki fiyatlandırma politikası bunu gösteriyor zaten.
Ben sayın Radihoca'nın paylaşımına dair katılmadığım noktaları dile getirdim ve bazı hatalarını kendimce düzelttim, doğru bilgisi olan gelir benim yanlışımı da düzeltir ama hamasetle değil veriyle!
Namlu kilit sistemine mesajımda hiç yorum yapmadım ancak madem konuyu açtınız alt kilitlenme H&K'nın kendi patentli sistemi yeryüzünde üretilmiş olan tüm tabancalardan daha iyi bir sistem neden biliyor musunuz çünkü namluyu çelik veya alaşım bir şasi üzerinde taşımayan tek polimer gövdeli tabancalar H&K üretimi olanlardır. Üst kilitlenme ise Sig Sauer'in Browning'in tasarımı üzerine geliştirdiği tasarımdır. Bakın kaç firma saydık hala Sarsılmaz'a gelemedik.
Ben hayatımda hiç bir tabancayı yerli veya ithal diye ayırmadım ancak 150 senedir tabanca üretenle 50 senedir kopya tabanca üretip kendi dizaynını hala yapamamış markaları bir tutmam. Bunu kınamıyorum yanlış anlaşılmasın bu bir yaklaşım bunu iyi yaparsanız başarılı da bir yaklaşım, ancak diğerinin konumu daima farklı olur.
Ben "fikri mülkiyete" çok inanan birisiyim o yüzden buna saygı duyulmalı diye düşünüyorum, Çek'in sıfırdan hayata geçirdiği bir tasarım üzerine ürün yapıp, ona dünyanın en iyisi dememi benden beklemeyin lütfen ben onu diyecek gruba dahil değilim. Bunu söylemek K2 45'e de haksızlık olur, o yeri belli, fiyatına (ABD kampanyalı satış fiyatı 230$ şu anda 10 bin lira bile değil bence üzerinde durmamız gereken konu budur) mütenasip performans sergileyen yukarıda da ifade ettiğim gibi "benimde sevdiğim bir tabanca".
Saygılarımla.
Sevgili Alpsaral kardeşim. Benim yorumuma rağmen ısrarla k2 45 i ithal tabancalarla kıyaslıyorsun. Öncelikle teknik verileri ezberlemeden bu verileri hangi lansmanı hangi lansmanla , hangi platformu hangi platformla , çeliği çelikle , polimeri polimerle kıyaslamayaı bilmek lazım. Lütfen ilk yaptığım yorumu okuyun ama anlayarak. Ozaman benim bu tabancayı ithal polimer tabancalarla kıyaslamadığımı anlayacaksınız. Verdiğiniz örnekler bir cz 97 b olsa idi daha tutarlı bir karşılaştırma olacak idi. Yada Tanfoglio .45 acp . Sizin polimer ile çelik tabanca karşılaştırmalarınız yanlış. Tabikide bir polimer tabancanın konforu vede atış rahatlığını bir çelikde aramamak lazım. Tabikide söylediğiniz markalardaki kaliteyi sarsılmazda aramamak lazım.Söylediğiniz tabanca markaları ile sarsılmazı kıyaslamanız manidar.
Biz anlaşamayacağız okuyanlar kendi değerlendirmelerini yaparlar.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
• Sabri (23-09-2025)
Yorumları: 554
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 531 mesajda 3,376
Teşekkür Verildi: 1,080
Sn. Öner Avcı,
Forumlar tartışma platformlarıdır. Değişik görüşlerin tartışılması doğaldır. Ancak üslup önemli. Tanımadığınız birine "Sen" hitabı yerine "Siz" olarak hitap etmek daha uygun olur. Yazının mimikleri yoktur. Sözcükleri de seçerken itina etmek şık olur. Örneğin "manidar" gibi bir sözcük, çeşitli yanlış anlamalara neden olabilir, kalp kırabilir. Heyecanlı ve eleştirel yaklaşımızı takdir ediyorum ancak, lütfen kırıcı olmadan tartışalım.
Sarsılmaz K2-45 e gelince, ülkemizdeki .45 kalibreler içinde pek örneği yok. 1911 platformu değil, CZ platformu da pek değil. CZ gibi desek belki doğru olur. Ülkemizdeki tam metal gövde .45 ler ( Girsan, TİSAŞ, Canik) hep 1911 platformu.
Gerçi siz de eksilerini yazmışsınız, .45 kalibre olarak K2-45 e "En İyi" demek çok iddialı bir ifade. "Neye göre?" sorusunu sormak lazım. Yazdığınız gibi kötü bir tabanca değil, ama en iyi de değil. Diğer .45 kalibre tam metal gövdeli tabancalara göre bence tek artısı çift sıralı 13 ya da 14+1 şarjör kapasitesi. Onda da şarjöre son mermiyi sürmekte herkesin sıkıntısı var. Ayrıca çift sıra şarjörlü .45 kalibre, bu tabancayı hem kalınlaştırıyor, hem ağırlaştırıyor. Taşıma için bence hiç de uygun değil.
Yabancı forumları okursanız kullanıcı raporlarında bazı besleme, dolu şarjörde sürgünün ileri atlamama ya da şarjör kilidinin geri gelmemesi gibi sorunlar bildirilmiş — karmaşık çift-sıra .45 şarjörlerin yay/sıralama toleransına duyarlı olması buna katkıda bulunuyor. Ayrıca servis ve yedek parça ile ilgili sıkıntılar dile getiriliyor. Bu şikayetler "en iyi" görüşüne pek uymuyor.
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
(23-09-2025, 20:30)alpSaral yazdı: Biz anlaşamayacağız okuyanlar kendi değerlendirmelerini yaparlar.
AlpSaral kardeşim.
Şöyle izah edeyim ;
YERLİ ÜRETİM çelik 11.43 mm çapında bir tabanca tercih edecek isek önümüze sadece 3 çeşit bir seçenek geliyor.
1- Sarsılmaz k2 45
2- stoeger cougar 8045 ( str 45 i polimer olduğu için saymıyorum)
3- 1911 .45 acp ler. Tisaş , girsan , bd , vs.
Bana bunlar arasında k2 45 hariç diğerlerinden birini seçip bu k2 45 ten daha iyi dersen buna saygı duyarım sabaha kadar seni dinlerim. Çünkü formun başında dedikki " şayet yerli çelik .45 acp alınacaksa mükemmel seçim" diyerek şahsi düşüncemizi paylaştık.
Muhabbet bu iken sen gelip yok efendim polimer dünya markalarının çalışma prensibinden bahsedersen 1 satır dahi yazarsan seni dolayısı ile yerli düşmanı ithal sevicisi sanırım.
K2 45 i tercih nedenime gelirse;
Bir polimer baretta px4 stormun klonu olan lakin çelik gövdeli stoeger 8045 in döner namlulu mekanizması bana güven vermiyor. Px4 stormun yabancı sayfalardaki videolarda namlu mekanizmasından kaynaklı kitlenme sorunlarını izledim. Ancak stoegerin çelik gövde bu modelinde böyle sorun yaşayan kullanıcı videosuna denk gelmedim. Genede ne kadar hareketli parça okadar sorun mantığıyla bu tabancayı tutmadım.
1911 platformu bana kaba vede fişek kapasitesi az olduğu için pek cazip gelmedi .
Hal böyle iken bu muhabbeti formun sarsılmaz tabancalar bölümünde yerli çelik .45acp den en iyisi hakkında muhabbet edecek isek araya hk nın çalışma prensibini sokmaya ne gerek var ?
(23-09-2025, 21:53)Öner Avcı yazdı: (23-09-2025, 20:30)alpSaral yazdı: Biz anlaşamayacağız okuyanlar kendi değerlendirmelerini yaparlar.
AlpSaral kardeşim.
Şöyle izah edeyim ;
YERLİ ÜRETİM çelik 11.43 mm çapında bir tabanca tercih edecek isek önümüze sadece 3 çeşit bir seçenek geliyor.
1- Sarsılmaz k2 45
2- stoeger cougar 8045 ( str 45 i polimer olduğu için saymıyorum)
3- 1911 .45 acp ler. Tisaş , girsan , bd , vs.
Bana bunlar arasında k2 45 hariç diğerlerinden birini seçip bu k2 45 ten daha iyi dersen buna saygı duyarım sabaha kadar seni dinlerim. Çünkü formun başında dedikki " şayet yerli çelik .45 acp alınacaksa mükemmel seçim" diyerek şahsi düşüncemizi paylaştık.
Muhabbet bu iken sen gelip yok efendim polimer dünya markalarının çalışma prensibinden bahsedersen 1 satır dahi yazarsan seni dolayısı ile yerli düşmanı ithal sevicisi sanırım.
K2 45 i tercih nedenime gelirse;
Bir polimer baretta px4 stormun klonu olan lakin çelik gövdeli stoeger 8045 in döner namlulu mekanizması bana güven vermiyor. Px4 stormun yabancı sayfalardaki videolarda namlu mekanizmasından kaynaklı kitlenme sorunlarını izledim. Ancak stoegerin çelik gövde bu modelinde böyle sorun yaşayan kullanıcı videosuna denk gelmedim. Genede ne kadar hareketli parça okadar sorun mantığıyla bu tabancayı tutmadım.
1911 platformu bana kaba vede fişek kapasitesi az olduğu için pek cazip gelmedi .
Hal böyle iken bu muhabbeti formun sarsılmaz tabancalar bölümünde yerli çelik .45acp den en iyisi hakkında muhabbet edecek isek araya hk nın çalışma prensibini sokmaya ne gerek var ?
Tanımadığın insanları yok şunu sever yok bilmem ne diye itham etme, ben hiç namlu kilidinden bahsetmediğim cevabıma yazdığın cevapta namlu kilitlerinden bahsettin sonra kalkıp bana niye hk'dan bahsediyorsun diyorsun sende idrak sorunu da var öyle görünüyor.
Sen git sarsılmazını lego ile kıyasla mutlu ol.
Hadi bakalım.
|