CANİK L120
Youtube'da izlediğim bir videonun tesiriyle tutukluluk yapmaya daha müsait bir platform olduğunu düşünmüş ve bu formda yazmıştım. Hatta bu tabancayı ve platformu bilen değerli büyüklerim benim yanlış düşündüğümü dile getirmişlerdi. Tabi bunları yazdığım esnada tabancayı çok sınırlı olarak kullanmış ve tam olarak tecrübe edememişim ki böyle bir yanılgıya kapılmışım.

Daha sonraları aktif olarak kullanmaya başlayınca anladım ki gerçekten mükemmel bir silah ve mükemmel bir platform. Ön yargılı düşünerek çok büyük haksızlık etmişim. Ömrüm olduğu, imkanlarım yettiği sürece sahip olmak istediğim bir tabanca. Hatta şu harçlar yüzünden muzdarip olmasak, bir adet de orijinali olan CZ 75 B sahibi olmak isterdim. 

Biliyor musunuz sayın 1905sss üstadım benim bu tabancayı tercih etmemdeki en büyük etkenlerden biri de sizin eski forumda bu tabanca hakkındaki paylaşımlarınız. O zamanlar tabanca almak aklımın ucundan bile geçmiyordu, ilgilenmiyordum bile ama okuduklarım aklımda kalmış ki seçeceğim iki tabancadan biri olan L120 tercih ettim. Size minnettar olduğumu bilmenizi isterim. 

Saygı ve hürmetlerimle...
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Ben de sayın 1905sss gibi L120 tabancamın ruhsatını yeni yeniliyorum. Tahmini 1500 atış yaptım. Bir kez bile bir sorun yaşamadım. Tabancamın üzerinde nokta şeklinde ufak kozmetik kusurları var. Bunlar da benim için çok önemli değil Günün sonunda fayda, fiyat ve performans bakımından sorunsuz çalışan bir tabancaya sahibim.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Hunter12'e teşekkür ederiz.
Bul
(30-01-2025, 22:50)Actionman yazdı: Canik S120/L120 gibi Cz Kolonu modelleri web sitesinden kaldırmış.
Siteden kalktıysa üretimine devam etmiyordur, muhtemelen MKE’deki stok tükendiğinde bu model tarihe karışacak.

Konuyla ilgili bilgi aldığım için yazmak istedim, websitelerinde yer almasa da S120 - L120 modellerinin üretimi sonlanmamış, MKE sipariş geçtikçe üretiyorlarmış. Sevenlerine iyi haber niteliğinde.
“Korkmadık, savaştık.”
Bilge Vezir Tonyukuk
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için cos30'e teşekkür ederiz.
Bul
(28-09-2025, 19:55)jfmrk yazdı: Youtube'da izlediğim bir videonun tesiriyle tutukluluk yapmaya daha müsait bir platform olduğunu düşünmüş ve bu formda yazmıştım. Hatta bu tabancayı ve platformu bilen değerli büyüklerim benim yanlış düşündüğümü dile getirmişlerdi. Tabi bunları yazdığım esnada tabancayı çok sınırlı olarak kullanmış ve tam olarak tecrübe edememişim ki böyle bir yanılgıya kapılmışım.

Daha sonraları aktif olarak kullanmaya başlayınca anladım ki gerçekten mükemmel bir silah ve mükemmel bir platform. Ön yargılı düşünerek çok büyük haksızlık etmişim. Ömrüm olduğu, imkanlarım yettiği sürece sahip olmak istediğim bir tabanca. Hatta şu harçlar yüzünden muzdarip olmasak, bir adet de orijinali olan CZ 75 B sahibi olmak isterdim. 

Biliyor musunuz sayın 1905sss üstadım benim bu tabancayı tercih etmemdeki en büyük etkenlerden biri de sizin eski forumda bu tabanca hakkındaki paylaşımlarınız. O zamanlar tabanca almak aklımın ucundan bile geçmiyordu, ilgilenmiyordum bile ama okuduklarım aklımda kalmış ki seçeceğim iki tabancadan biri olan L120 tercih ettim. Size minnettar olduğumu bilmenizi isterim. 

Saygı ve hürmetlerimle...

Sayın  jfmrk,

Silahınızdan memnun olmanıza çok sevindim. Bilmeden iyi bir işe vesile olmuşum. Yerli silahlar maalesef bazen üzüyor, can sıkıyor. Ama L120 alanların yüzü güldü o zamanlar. 

Şu an da bir şey diyemem. Aradan yıllar geçti. Hala aynı kalitedemi bilmiyorum. İnsan tavsiye etmeyede korkuyor. İstikrar yok çünkü yerli üretimde.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz.
Bul
Üç forumdaşımızın L120'ye sahip olduğu görünmekte. 

Bulundurma ruhsatlı tabancada ağırlık çok önemli olmadığından çelik gövdeli S120 daha iyi bir seçenek olmaz mıydı?
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(09-10-2025, 19:29)blacksea yazdı: Üç forumdaşımızın L120'ye sahip olduğu görünmekte. 

Bulundurma ruhsatlı tabancada ağırlık çok önemli olmadığından çelik gövdeli S120 daha iyi bir seçenek olmaz mıydı?

Üstadım daha iyi olabilirdi belki, ama benim aklımda kaldığı kadarıyla forumda L120 daha fazla konuşuluyordu. Youtube'da (kafkas silahçılık - gunsmith serdar öz - maskeli atıcı vs.) izlediğim videolarda da genelde L120'den bahsediliyordu. Öyle olunca benim tercihim de bu tabancaya kaymış oldu. 

Harçlar normal seyrinde devam etmiş olsaydı, ruhsat yenileme zamanında bu tabanca içinde taşıma ruhsatı almayı düşünüyordum. Hafif olması avantaj sağlayacaktı. Ancak yapılan artışlar aklımızı başımızdan aldı. İndirim konusunda bir gelişme olmayacağı da hemen hemen kesinleşmiş gibi oldu. Velhasıl kelam L120'mizin özgürlüğüne kavuşması hayal oldu. 

Saygılarımla...
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın blacksea ben L 120 yi 2015 yılında kampanyalı fiyatından (1.250 TL ) satın almıştım. S120 ile arasında o zaman ciddi bir fiyat vardı. Aradaki fark ile fişek alıp poligonda atışa gitmiştim.  Canik S120, L120, C100 model tabancası olupta memnun olmayan biri ile henüz karşılaşmadım. Ruhsat yenilemeden önce yol belgesi alıp poligonda 150 fişek atmıştım. Hiç bir sorun yaşamadım. Atış video linkini bırakıyorum.

. https://youtube.com/shorts/uoJr-Fpk9_I?s...Cc6cTSYK1L
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Hunter12'e teşekkür ederiz.
Bul
Değerli forumdaşlar , kesin olmamakla beraber , sadece aldığım bir duyum olmak üzere , Yurt Savunma/Canik firması tp serisinin yanında horozlu silahların üretimine devam edecek ve cz platformundan farklı olarak düşünülenin double stack/2011 klonu üzerinde olduğu söyleniyor. Söylentiler doğru mudur acaba?
Bul
Samsun yurt savunma firmasının Canikkato 2011 model bir 9 mm. tabancayı çoktan satışa çıkarması gerekiyordu. Biraz geç kaldığı için çıkaracağı model Co witness red dot takılabilir compact ve competition olmak üzere en az iki farklı model ile sahaya çıkıp piyasayı sallaması gerekiyor.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Hunter12'e teşekkür ederiz.
Bul
(10-10-2025, 14:48)P.Guard yazdı: Değerli forumdaşlar , kesin olmamakla beraber , sadece aldığım bir duyum olmak üzere , Yurt Savunma/Canik firması tp serisinin yanında horozlu silahların üretimine devam edecek ve cz platformundan farklı olarak düşünülenin double stack/2011 klonu üzerinde olduğu söyleniyor. Söylentiler doğru mudur acaba?

Canik popüler kültürün şişirdiği 2011 modeline yatırım yapmaz diye tahmin ediyorum. Daha işe yarar, daha gündelik bir model üstüne çalışmaları hepimizin hayrına olur.
“Korkmadık, savaştık.”
Bilge Vezir Tonyukuk
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için cos30'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi