Prohunt 2026
03-06 Haziran 2026 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecek. Maalesef bu sene de katılımcı listesinde Sarsılmaz, Canik, Tisaş, Girsan göremedik. Ben aynı zamanda motosiklet kullanıcısıyım. Bilenleriniz vardır her sene Motobike fuarı düzenleniyor aynı yerde ama uzun yıllardır Honda, Yamaha gibi dev markalar fuara katılmıyor. Bizim fuar da biraz Motobike'a benzedi, yıllar içinde yavanlaştı. Neyse ki bilet fiyatlarını Motobike'dan insaflı tutup 200 TL olarak belirlemişler. Saygılar.

[Resim: prohunt2026.png]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Husrev'e teşekkür ederiz.
Bul
Bir aksilik olmazsa orada olacağım. Umarım yivli tüfekler konusunda yenilikler vardır. Geçen sezon ürünlerini yine sergileyecekler gibi.
Beretta A400 Xplor Action Slug - Mossberg 590 Marinecote - Beretta 92FS
Bul
Nerdeyse, birbirinin aynısı stantlar , hiç bir bilgi veremeyen stant görevlileri ,  askeri silahlara benzetilmiş bir sürü yivsiz modelleri , tüfekleri elinize alamamanız için ya tetik korumasından duvara sabitleyen kilitler , ya da oldukça kısa tutulmuş halat kilitler.  Fenomenlerin peşinden ayrılmayan , ancak ziyaretçilerin yüzüne bile bakmayan firma yetkillileri, Yani değişen bir şey yok. Geçen senelerden hiç bir farkı yok.

Çinliler de farklı stantlar açmışlar ancak dil engelinden anlaşamadık. (ingilizce bilmeyen elemanlarla fuar etkinliği yaparak , ne türlü bir tanıtım yapılması amaçlanmış , inanın anlayamadım )

Beni tek mutlu eden olay  uçar av , Ethem Uçar'ı görmek oldu. Kalitesini belli eden bir stant kurmuş.

Kısaca gitmiş olmak için gittim. Gidemeyenlerinde çok bir şey kaçırmayacakları düşüncesindeyim.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Cömert'e teşekkür ederiz.
Bul
Değerli forumdaşlarım,

Çoğumuzun Prohunt'ı gezme imkanı yok. Bir firma temsilcisi 1 saatlik bir dolaşma videosu çekmiş. Fuar hakkında bir fikir edinebiliyoruz. Elbette sunucunun görüşleri kendine ait. İyi seyirler:

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Fuara gittiğimde pek kayda değer bir şey dikkatimi çekmedi. Bir Akdaş silahın neven model ismi ile 2011 platformu aklımda kaldı bir de vector optics ürünleri.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
Bul
Hatsan yivli av tüfeklerini tanıtmış gören inceleyen oldu mu acaba?
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Bul
(07-06-2026, 15:54)alpSaral yazdı: Hatsan yivli av tüfeklerini tanıtmış gören inceleyen oldu mu acaba?

Sn alpsaral,

Son ruhsat harç bindirmeleri ve de kullanımının av günü dışında giderek zorlaştırılması nedeniyle ki daha önce de yazdım defalarca, bu sebeple yivli tüfeği yılda maximum 104 gün gibi kullanma durumu doğuyor ama tabanca taşıma ruhsatı harcı alınıyor, şahsen ben soğudum. 

Fuarda gördüğüm yivsiz üreticileri tabancadan sonra büyük hızla yivli işine de girmekte. Dış pazarlarda müşteri yakalayamazlarsa ve MKE iznini de alırlarsa yılda 10-20 tüfek satarlar herhalde. Hatsan'ın tüfeğine de ilk paragraftaki neden dolayısı ile öylesine baktım. Yivli uzmanı falan değilim ama gördüğüm kadarıyla mekanizma akıcılığı, bolt şekli ve açısı vs daha gidecek yolu var gibi. 

Bizdeki klasik bolt hareketli yivlilerin hepsi aynı sistem. Remington 700 sistemi olarak adlandırılıyor hatta bazıları Rem 700 ile parça uyumuna da sahipmiş. Aslen bahsi geçen sistemin adlandırılması Rem 700 sistemi değil, itmeli besleme (push feed) sistemi. 
https://www.tabancatufek.com.tr/showthread.php?tid=666

Ülkemizde bu tüfeklerin kullanım durumu ve malum şartlar gereği yerli yivli tüfekler arasında uçurum fark olduğunu düşünmüyorum. Yani bir tabanca veya y. oto yivsiz kadar önemli değil düşüncesindeyim.

Şahsi düşüncem, fuarda gördüklerim içinde en iyisi ise Monza gibi görünüyor. Bu benim fikrim, belki de Monza sahibi olduğumdan bana öyle geliyordur.

6.5 creedmor ve .308 kalibrede burgulu flüt namlu (spiral fluted barrel) yapmışlar. Henüz MKE veya başka yere satışı olmamış. Aynı üretimi MKE satışı olmayan Kral Arms ta yapmış. Belki de yivlide gelecek konsept budur.

[Resim: 55320755509_6095d3e56a_b.jpg]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi