Silah Severlerin Psikolojik Durumu
Ben üye olduğunu bilmediğim için kendisini özel mesajla davet etmiştim. Üye olmasına çok sevindim. Yarın yeni silahına kavuşuyor. Tercihini merak ediyorum doğrusu.
Bul
Video 
Silah sever olmasa da gerçek bir paranoyak.
İstanbul Büyükçekmece'de halüsinasyon gördüğü öne sürülen Aziz Ç. binanın girişine sığınarak kendi kendine çatıştı. Mahallede korku dolu anlar yaşanırken olay güvenlik kamerasına yansıdı.

ETRAFI GÖZETLEYİP ATEŞ AÇTI

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Celaliye Mahallesi İstasyon Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, aldığı alkolün etkisiyle halüsinasyon gördüğü öne sürülen Aziz Ç. (38) bir binanın girişine sığınarak sokağa kurşun yağdırdı. Zaman zaman kapı aralığından etrafı gözetleyen Aziz Ç.'ye kurşun yağdırmaya devam etti.
Olayda şans eseri can kaybı ve yaralı olmazken yakalan Aziz Ç. sağlık kontrolü nedeniyle hastaneye götürüldü. Aziz Ç.'nin evinde yapılan aramada ise 88 adet tüfek ve tabanca mermisi ile 5 bıçak ele geçirildi. Aziz Ç. polis merkezindeki ilk sorgulamasında olay yerinden ayrıldıktan sonra silahı attığını ama tam olarak nereye attığını bilmediğini ifade etti.

https://www.sozcu.com.tr/apartmana-sigin...sti-p41479
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Bul
(27-04-2024, 00:12)Shepherd yazdı: Silah sever olmasa da gerçek bir paranoyak.

Bu olayın silah severlikle kesinlikle ilgisi yok. Altını kazırsanız bambaşka şeyler çıkacaktır

ABD de yapılan araştırmalar silah kullanan kişilerin artmasının, silahlı saldırı, soygun oranını düşürdüğünü ama bunun tam tersine  kitlesel silahlı salırıların arttığını gösteriyor.  Sık sık gazetelerde ABD de mass shooting denilen, bir kişinin çok insana ateş açması şeklinde baskınlar okuyoruz. Daha geçenlerde Moskova'da dört terörist bir tiyatroya baskın yaparak onlarca kişiyi öldürdü.

Lisa Geller tarafından Injury Epidemiology dergisinde yayınlanan bir makalede silahlı şiddet olayına neden olan kişilerin yaklaşık üçte ikisinin aile içi şiddete uğramış olduğunu göz önüne serdi:

Bu makaledeki değerlendirmelerde  2014-2019 yılları arasında 110 kitlesel silahlı saldırıda

1. Faillerin %59,1 i aile içi şiddete uğramış kişiler
2. Faillerin %9,1 i kişisel bir aile içi şiddet yaşamışlığı var
3. %68,2 olay aile içi şiddetle bağlantılı
4. Olayların sadece %31,8 inin öyküsünde aile içi şiddet görülmemiş

Ölümcül saldırıların %83,7 si aile içi şiddetle bağlantılı.

İlk eğitimimiz aile içinde oluyor. Mutsuz, huzursuz, aile içi şiddetin yaşandığı durumda çocukta ağır psikolojik travmalar ortaya çıkıyor. Bunun sonucunda uzun bir liste halinde verilen psikolojik sorunlar yaşanıyor. Aile içinde şiddet gören bireylerde daha sonraki yaşamında şiddete eğilim de belirgin artıyor.

Hep söylüyoruz ya. EĞİTİM ŞART...

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Efendim bu tip saldırıları yapan insanlar normal insanlar gibi silahları seven veya korunma ihtiyacı için silah edinen insanlar değil.
Sizinde belirttiğiniz gibi klinik ve  adli kişilik yapısına sahip sağa sola zarar vermek için sağdan soldan edindiği silahlara edinen manyaklardır.
Haberdeki paranoyak büyük ihtimal madde etkisinde halusilasyon görüp kendi kendine çatışıyor. Silahi da ruhsatsız.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi