Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 534
Teşekkür Verildi: 353
Sayın Kemal3436,
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Canik firması gerçekden ilgileniyor sağolsular ama benim sorunumun tutuş kaynaklı olduğuna karar verdi Canik firması,3 defa fabrikaya gitti geldi her seferinde tabancanın bir sorunun bulunmadığı söylendi atış videoları gösterildi,siz yanlış tutuyorsunuz dendi,ben ve yaklaşık 5 arkadaşım mc9 yanlış tutuyor,aynı sorunları tekrar ve tekrar yaşadığımı söyleyince yine getirin bakalım dediler(bu arada şarjörlerin hepsindeki yay uygun değildi, çok uzun ve yumuşakdı onlar değiştirildi)inanın vakit bulup 4. defa götüremedim,kafamda olan iyi bir usta bulup garantiyi yakmak uğruna tutuşuma uygun hale getirebilmek.
Bu arada Türkiye de çok yok ama Amerika da benim çekdiğim sıkıntılarla ilgili bir çok video var,sayın Shepherd ın paylaşdığı linklere bakarsanız görebilirsiniz.
Saygılarımla.
Yorumları: 14
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 36
Teşekkür Verildi: 126
(30-04-2024, 19:03)acillues yazdı: Sayın Kemal3436,
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Canik firması gerçekden ilgileniyor sağolsular ama benim sorunumun tutuş kaynaklı olduğuna karar verdi Canik firması,3 defa fabrikaya gitti geldi her seferinde tabancanın bir sorunun bulunmadığı söylendi atış videoları gösterildi,siz yanlış tutuyorsunuz dendi,ben ve yaklaşık 5 arkadaşım mc9 yanlış tutuyor,aynı sorunları tekrar ve tekrar yaşadığımı söyleyince yine getirin bakalım dediler(bu arada şarjörlerin hepsindeki yay uygun değildi, çok uzun ve yumuşakdı onlar değiştirildi)inanın vakit bulup 4. defa götüremedim,kafamda olan iyi bir usta bulup garantiyi yakmak uğruna tutuşuma uygun hale getirebilmek.
Bu arada Türkiye de çok yok ama Amerika da benim çekdiğim sıkıntılarla ilgili bir çok video var,sayın Shepherd ın paylaşdığı linklere bakarsanız görebilirsiniz.
Saygılarımla.
Sayın acillues,
Yurtdışına ihraç edilen modellerde bu tarz sorunlar olmasının sebebi Türkiye'de kullandığımız kaliteli ! fişeklerin sağlıklı çalışabilmesi için iğne yayı,şarjör yayı, irca yayı gibi parçaların daha sert olması oluyor genellikle. Yüksek gramajlı fişekler kullanıldığı takdirde bu sorun ortadan kalkıyor. Bu sebepten dolayı yurtdışına ihraç edilen modellerin saydığım parçaları bize gelenlerden farklı olarak daha yumuşak ihraç edilmeye başlandı. Şans kaza olarak sizdeki silahın yaylarının bu düşük gramajlı fişekleri atmaya uygun olan yaylara sahip olma olasılığı aklıma geliyor. çevrenizde aynı model silah varsa yaylarını değiştirerek atış yapmayı denerseniz tahminimce sorununuz çözülecektir. saygılarımla.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Engin055'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Engin055'e teşekkür ederiz.
• Achilles (01-05-2024)
Yorumları: 25
Teşekkür Alındı: 19 mesajda 38
Teşekkür Verildi: 106
Bende de bir süredir aynı silahtan var çok değil 4-5 kez atışa gittim hiç bir sorun yaşamadım. Yalnızca aldığımdan günden itibaren sürgü düşürme mandalı ve irca yayı biraz sert, bu nedenle kurması ve sürgü düşürmesi bir tık zor oluyor. O da çok sorun değil gibi.
Yorumları: 4
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 2
Teşekkür Verildi: 4
Mc9 sahibiyim. Yaklaşık 150 atım yapma fırsatım oldu. 1 2 sefer şarjörde fişek olmasına rağmen sürgü geride kaldı, el ile sürgüyü indirip atış yapmaya devam ettim. Amerika'da sorun yaşayanlar problemi 124 grain mühimmat kullanarak çözdüklerini söylüyorlar. Ayrıca MC-9'un ilk 30.000 adet üretileni ile sonraki üretilenlerin fişek rampası farklı şekilde diye biliyorum. Amerika'da garantiye giden silahların namlusunu değiştirip gönderiyorlar. Bizde öyle bir şey olma ihtimali yok maalesef.
Yorumları: 70
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 43 mesajda 109
Teşekkür Verildi: 32
Merhabalar herkese, geçtiğimiz hafta İstanbul MKE’den bir MC9 aldım, şuana kadar 400 fişek attım hepsi MKE marka, ortalama olarak her şarjörde en az 3-4 kez sürgünün tam kapanmaması sorununu yaşadım… Poligon görevlileri Luger veya düşük basınçlı mermi tercih etmemi tavsiye etsede bu kulağa mantıklı gelmedi yabancı forumlarda okuduklarımda aksine yapısı sebebiyle yayın sert olduğunu ve zamanla alışacağını söylediler. Sizlerin deneyimleri nelerdir? Başta bu sorunu yaşayıp sonrasında düzelenler oldu mu? Teşekkürler..
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9