Sağlık raporu hakkında bilgi paylaşımı
(23-04-2024, 13:35)acillues yazdı: aralık ayında birşey demediyseler, sizin sağlık raporunuzda 2 yıl geçiyor demektir,

Bulundurma ruhsatı için yine 2023/Şubat ayı içerisinde başvurumu yaptım.
Muhtemelen dediğiniz gibi olacak.

Taşıma ruhsatı içinse 2023/Aralık ayının 10'u / 15'i gibi evrakları hazırlayıp dosyamı teslim ettim. Ancak benim ilk müracaatım olduğu için, Emniyet Müdürlüğü, mahalle karakoluna bildiriyor. Karakoldan bir polis memuru işyerine gelip kontrol ediyor. Böyle bir firma varmı, müracaat eden şahıs gerçekten bu firmanın sahibi veya ortağımı diye. Sonra karakol bu bilgi formunu tekrar emniyete gönderiyor. Tamam bu şahıs/bu firma doğrudur diye. Malum aralık ayı da en yoğun oldukları zaman. Süreç uzun olunca işlemler de yıl sonuna kadar yetişmedi. Dosyayı iade ettiler. Yılbaşından sonra tekrar müracaat etmeniz gerekiyor.
Sağlık olsun, bunda da bir hayır vardır, hemen gidiyim Ocak ayında müracaat ediyim diyemiyorsunuz çünkü vergi dairesinden ciro yazısı almak için kurumlar beyannamesinin verilmesini bekliyorsunuz. Bunun da verilme süresi Nisan ayı sonuna kadar. Yeniden müracaat yapmak için Mayıs ayını bekliyorum, başvuru yaptığımda sağlık raporunun süresi o zaman belli olacak.

Bunlardan ayrı olarak 19 - 20 bin TL gibi bir rakam fazladan ödemem gerekiyor ruhsat harcı için.
2023 müracaatlarında, 2022 cironuzun 45 milyon olması yetiyordu. 
Bu sene bu rakamı 120 milyona yükselttiler. Dolayısıyla bir önceki yıl hak ettiğinizi bir sonraki yıl hak etmiyor olabilirsiniz. 
Örnekle açıklamam gerekirse 
2022 yılı cironuz 50 milyon, 2023 cironuz 100 milyon olsun. 2023 yılı içerisinde taşıma için müracaat edebiliyorken, 2024 yılı içerisinde müracaat edemiyorsunuz ve yaptığız herşey boşa gitmiş oluyor.

Ben evrakları hazırlayınca nasıl olsa satın alma evrakım çıkacak diye H11 pro satın aldım, parasını ödedim. Evrak çıkmadı, devir yapamadık, tabanca karşı tarafta ben bu tarafta bekleyip duruyorum. Biz eskisini alamadan MKE'ne yeni partiler geldi. Gerçi 29 Nisanda satışa çıkacakları için yine yetişemezdik. Kavuşursan aşk olurmuş, kavuşamazsan kara sevda. Biz kavuşamadık kara sevda olduk. Benim H11 hikayem de böyle başladı. Devamını Rab'bim hayırlı etsin İnşallah.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın jfmrk,
Adınıza çok üzüldüm çok kötü denk gelmiş,dediğiniz gibi bu sene istenen 2023 cirosu hesaplanan beklenenin çok üstünde çıkdı,şükür ki anladığım kadarı ile tutduruyorsunuz,malesef satın alma kağıdı alamadan kesinleşmiyor bu iş,bir çok evrağın tarihi bitiyor yeniden isteniyor,bende zamanında bir kaç defa sağlık raporu,vergi borcu yokdur yazısı aldığımı hatırlarım,hatta bir kere tam 8 ay uğraşdırdılar ,müdürün masasında bir imza bekledi dosya,pasaportta usulsüzlük olmuş, tutuklanmalar falan olmuşdu,durdular silah ruhsatı vermeyide,iki büro iç içe gibiydi ozamanlar,kimsenin dosyasını imzalamadı yeni gelen müdür,sürekli süresi biten evrağı yeniliyordum,ozaman internettende hiç birşey alınmıyor fiziki gidip almanız gerekiyor,sabıka kaydı,vergi borcu yokdur yazısı...
Allah sabır versin.
Saygılarımla.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın acillues öncelikle teşekkür ederim.
Ciroyla ilgili sıkıntımız olmadı çok şükür.

Bulundurma ruhsatı için dosyayı teslim ettiğimde, 15 gün sonra ara, evrakın çıkmış olursa gelip alırsın dediler. Dedikleri gibi 15 gün sonra da satın alma belgem çıkmıştı. Ben yine aynı olacak zannettim ama hiçte öyle değilmiş.

Benim salak kafam, zaten silah taşımam 17 bin TL vermeye gerek yok, bulundurma olsa bana hem yeter hem artar diye düşündüm. 1 sene önce kaçtığım paranın bugün üç katını ödemek durumunda kaldım. Smile)
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Silahlardan birinin ruhsat süresi dolunca yine tuttum hastanenin yolunu. Dahiliye doğrudan kan tahlili ile başladı. Geçen yıldan itibaren yeni uygulama böyle, çok sıkı tutuyoruz silah ruhsatlarını dedi. Bütün doktorlar istisnasız eski kayıtları tek tek inceledi. Bir gün doktorlara görünmek için yeterli olmadı. Sıram gelmeden içeri alan doktor bir tane oldu. Kapris havalarda uçuşuyor. KBB uzmanı bana uzun uzun kulağımın durumunu anlattı, sabırla dinledim. Sonuçta bu engel değil ama 5 sene sonra bu gidişle zor dedi. Buna da şükür dedik. Göz de yaş itibarıyla ilerleme durmuş. Derkeeen, psikiyatri servisine ikinci gün ulaştık. Zorunlu hizmetini yapan gencecik bir bayan psikiyatrist klasik sorularını (ne işin olur senin tabancayla beyefendi diye başlayıp devam eden klasik sorular) sorarken bir yandan eski kayıtlarımı inceledi. 2007 yılından beri testlere giriyormuşsunuz deyince, aslında çok daha eskiden beri ruhsatlarım var, mmpi testi o tarihte başladı deyince çok hoşlanmadı cevabımdan. Fakat inatla meslek itibarıyla silah sahibi olmamam gerektiğini bana izah etti durdu. Eskiden reaksiyon gösteriyordum, artık sadece tebessüm ediyorum. Buraya kadar anlattıklarım konunun standart ve alışıldık kısmı. Bir hafta sonraya mmpi randevusu aldım. Randevu günü yani dün test salonuna gittim. 2 farklı olayla karşılaştım. Bir kız vardı, 20 yaşlarında falan, kiloluca ve klasik köylü giyimli. Amca ben tabanca alacağım dedi. Testin bütün sorularını ve vereceği cevapları internetten bulmuş, ezberlemiş, yarım saatte işaretledi gitti. İkinci tuhaf durum ise, kırklı yaşlarda yine köylü bir çiftin babaları ölmüş. Bir tabanca kalmış, karı koca rapora müracaat etmişler. Hangisi rapor alabilirse hatıra diye tabancayı o devralacakmış. Fakaaat kadın doğru dürüst okuyamıyor. Bir soruyu bir kaç dakikada ancak okuyor. Kocası ise ikide bir oooof sorular çok zor deyip duruyor. Psikolog kadının siz okuyun, ben cevap vereyim talebini kabul etmedi. İki saat süreniz var, bitiremezseniz kalırsınız dedi. Bir taraftan internetten temin edilebilen ve önceden çalışılabilen sorularla baştan sonucu garanti eden kızımız, öbür taraftan okuma yazması yetersiz olduğu için muhtemelen kişilik sapması sonucunu alacak ve babasının tabancasını muhafaza edemeyecek köylü çiftimiz. yaptığımız işler belki ideal koşullar altında teoride doğru ama pratikte gerçek karşılığı ne?
Bul
Sayın Pinus,

Hangi il ve hastanede yaşadınız bunları?

Kan testi pek alışıldık bir durum değil ama daha öncede forumda birisi bu konuda paylaşım yapmışdı.

Saygılarımla.
Bul
(17-05-2024, 12:05)Achilles yazdı: Sayın Pinus,

Hangi il ve hastanede yaşadınız bunları?

Kan testi pek alışıldık bir durum değil ama daha öncede forumda birisi bu konuda paylaşım yapmışdı.

Saygılarımla.

Bartın Devlet Hastanesi. Ben daha önce Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dahiliye servisinde muayeneye kan testi+akciğer grafisi+ekg ile başlamıştım. Bu hafif kalır. Cool
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Pinus,

Allah sabır versin,malesef bir standartı yok bu işin,ama alacağınız rapor büyük ihtimalle 2 sene geçerli olacakdır,eğer 2 sene içinde ruhsat yenilemeniz olursa yada yeni bir silah almak isterseniz,yeni bir rapor almanıza gerek kalmayacaktır.

Saygılarımla.
Bul
Sayın Üyeler,
Şubat 2024 tarihli sağlık raporum var ancak rapor üzerinde yivli/yivsiz av tüfeği almasında sakınca yoktur ibaresi var.
Yakın zamanda bulundurma ruhsatı için başvuru yapmayı planlıyorum bu raporu başvuruda kullanabilir miyim? Tahminim kullanamayacağım yönünde ama bilgisi olan varsa ve cevap verebilirse sevinirim.
Teşekkürler.
Bilhan Mutlu
Bul
(17-05-2024, 14:30)bilhan yazdı: Sayın Üyeler,
Şubat 2024 tarihli sağlık raporum var ancak rapor üzerinde yivli/yivsiz av tüfeği almasında sakınca yoktur ibaresi var.
Yakın zamanda bulundurma ruhsatı için başvuru yapmayı planlıyorum bu raporu başvuruda kullanabilir miyim? Tahminim kullanamayacağım yönünde ama bilgisi olan varsa ve cevap verebilirse sevinirim.
Teşekkürler.
Bilhan Mutlu

Yivli ibaresi olduğu için kabul etmeleri gerekir ancak bu durumlar tamamen personelin inisiyatifine kaldığından bir denemenizi öneririm eğer şubedeki personelle ilişkiniz varsa önceden sorabilirsiniz ama bence hiç sormadan verin deneyin derim.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-05-2024, 14:53)alpSaral yazdı:
(17-05-2024, 14:30)bilhan yazdı: Sayın Üyeler,
Teşekkürler.
Bilhan Mutlu

Yivli ibaresi olduğu için kabul etmeleri gerekir ancak bu durumlar tamamen personelin inisiyatifine kaldığından bir denemenizi öneririm eğer şubedeki personelle ilişkiniz varsa önceden sorabilirsiniz ama bence hiç sormadan verin deneyin derim.
Çok teşekkürler üstadım.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi