Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ben ve benim gibi acemi arkadaşlar gerçek anlamda ne istediğini bilmiyor, bazı şeyleri anlamadan sadece reklama övgülere bakarak tüfek alınmamalı. Uzaya çikabilecekmiyim diye tüfek alırsanız çıkamayıp üzülebilirsiniz. Sonrasında; Clio ve bmw yi kıyaslamamalıyız bence. El insaf !! Sıfır baretta 1301 Tactical MY23 Grey 4+1 şuan 82.350 tl fiyatı var.
Sıfır derya xt ise 14.000 tl 5.88 kat fiyat farkı var. 5 tane derya xt alıyorsunuz üstüne para kalıyor.
Aynı mekanizmali ayni kalite de olsa yerli niye 14 bine satsın ki, oda 70 e satar. Hem müthiş ucuz hemde aynı kalitede olsun istiyoruz öyle bir dünya nerede var ?
Parası olan, o parayı vermek isteyen kesinlikle baretta, benelli winchester vs alsın. Ömürlük kullansın. Üstatların defalarca söylediğini gördüm.
Bu kadar farkla tüfek alıyoruz. Üstüne aksa, derya, huğlu gibi buyuk firmalarımız sorunları çözüyor.
Misal aksa t12 de sonradan aldigim jarjörlerin bazıları düşüyordu. Bayi gönderdi firmaya 10 günde çözdü aksa, 4 gün konya gitgel. 14 günde tüfek elimdeydi.
Huğlu tüfeğime yedek namlu yaptırdım. 2 ay dediler.
Çok uzun dedim. Şu gün bu gün 1 ay oyaladılar 1 ayin sonunda yine 2 ay dediler. Aldığım Bozkurt av devreye girdi. 1 hafta sonra geldi yedek namlu. Sorunlarda köklü bayiler daha hızlı çözüyor. Bayinizle iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
Uzun lafın kısası ucuza tüfek alıyoruz. Bunu bir şekil çözüyor yerli firmalarımız. Genelde atölyelerden alanlar buyuk problem yaşıyor. Daha ne olsun. Sorunla karşılaşınca bu sizi soğutacaksa üstatları dinleyin ithal tüfek alın derim.
Bende ekim ayında 2 satınalma belgesi çıkardım.
Biriyle derya lp104 aldım. Diğeri ile kral arms xtac almak istedim fakat bayi de plastik kalitesi çok kötü geldi. Sonra ermox xa4 düşündüm agır geldi. Ama plastik kalitesi kraldan iyi idi. Wi ekstrem tungsten de yakışıklı tüfek ama oda ağır geldi ve m4 klonlarının gaz pistonu küçük oldugu için temizlemek te zor olur diye düşündüm. Derya ise hafif yakışıklı, düz gazlı sistem bir tüfek olarak gözüme çarptı. Fener ve lazer icin yeri hazırdı, tek nokta askı kayışı için aparatı iyi idi. Cerakote kaplama boyasi ile paslanmaya ekstra dirençli idi. Ve temizleme videosunu izledigimde kolay gelmişti.
Mesafe;
İlk atış, ayakta ve desteksiz, fişek züber palla target.
Tüfeğin şarjör yayı yeni olduğu için haliyle fişekleri zor bastım, hatta düzgün bastıramadığım fişeği geri kaçırdı.
Onu çıkartıp tekrar bastım. 2 hafta jarjörde fişek basılı biraktım. Yay ideal hale geldi. Aksa crossfire t12 dikey jarjörlerinin bazılarında 2 ay fişek bırakmak zorunda kaldığım olmuştu. Malesef bu yaylar belli bir standartta üretilmiyor.
Tüfek bahsedildiği gibi düz, gazlı sistem, modifiyeye açık, 12 cal gibi tepen ona göre fiyatı olan, bir tüfek sayın forum üyeleri ve okurları. İlk atışlarımı yaptığımda reddot takılı değildi. Pikatini ray arasından atış yapmak pek hoşuma gitmedi. Ayrıca yanak dayayınca tokatladı belki açı ayar pulu gerekli belki ben hatalı tuttum bilemiyorum fakat. Derya LP104 daha hoşuma gitti. LPA fiber optik nişangahı bu kadar seveceğimi düşünmemiştim açıkçası.
Xt ile sacece 35 atış yaptım.
Lion Practical ile ise 300 atış yaptım.
Soguk yağmur çamur, hayat yoğunluğu derken fazla atışa gidemiyorum. Bundan sonrasında keyif için lp104, hedef çalışmalarım için xt kullanacağım. Kısmet olur ise +1000 ve üzeri tüfek durumunu ilerleyen süreçte sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.