20-10-2025, 15:17
(03-03-2025, 00:38)Köstenceli35 yazdı: Elbette sevimli bir durum değil belkide hayırlara vesile olacaktır sahte fişeklerle yapılan kuru tetik çalışmalarında iğnenin özelliğini kaybedip kirima uğrayacağı ağırlık kazanmaya doğru gidiyor ozaman atış becerilerini kaybetmemek için kuru tetik çalışması yapacak olan operatör çalışmayı nasıl yapmalı sahte fisekle mi fiseksizmi ?Sayın köstenceli geçmiş olsun . Silahın son durumu nedir? Merak ediyorum. Süreç sıkıntısız tamamlanır inşaallah.
Kuru tetik çalışması ile ilgili deneyim mi aktarmak istiyorum. 12Ga skit tüfeğim için içinde yay, kapsül yeri pirinç olan şeffaf plastik Dami tabir edilen fişek aldım. Bir müddet kullandıktan sonra pirinç kapsülün iz yaptğını ve ezildiğini gördüm. İğnenin zarar göreceğini düşünerek kullanımı bıraktım.
Couger fl tabancam için boş kovana deriden çekirdek şekli vererek taktım. Kullanmaya başladım. Bir zaman sonra kapsülün çok fazla ezildiğini ve çukur oluştuğunu gördüm. Ezilen kapsülü çıkartıp kapsül yerine kauçuk parça takarak yapıştırıcı ile sabitledim. Öyle kullandım. Kauçuk metale kıyasla deforme olmadı. Metal kapsüle iğne vurdunda kauğuçuğa göre daha fazla metal sesi çıkardığını yaptığım incelemeler sonrasında fark ettim.
Sonuç olarak Kuru tetik düşürmede kullanılan sahte mermiler iğnenin çarpması sonucu zarar görüyor. İlk kullanımda iğnenin zarar görmesini engelliyor gibi görünsede uzun zaman kullanımdan dolayı bozulmaya uğruyor. Bozuk şekliyle iğneyi ne kadar koruduğu bellideğildir. Ben Kuru tetik çalışmalarında kullanımının çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Antreman iğneleri kullanılması faydalı olacaktır.
Tek silahı olan biri silahına antreman iğnesi takmak istese, teknik bilgi ve beceriye sahip olmalı. Ayrıca iğneyi değiştiği zaman silah asıl kullanım amacı dışına çıkacak ve silah sahibi güvenliği için aldığı silahtan istifade edemeyecektir. Kuru terik çalışma ülkemiz şartlarında elzem olarak gözükse de kas hafızası oluşturmak için imkanlar dahilinde gerçek mermilerle yapılan antremanın çok daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

![[+]](https://www.tabancatufek.com.tr/images/collapse_collapsed.png)