Dinozorlar Föyü
Öncelikle bu forumu yeniden hayata döndüren büyüklerimize teşekkür ederim. Foruma 2012-2013 yıllarında kayıt olmuştum, o zamanlar forumda çok aktif değildim, kullanıcı adım ise, o dönem gençliğimin verdiği vurdumduymazlık ile '' Pit Bull ''du. Smile 
 Şuan yaşım 30 ve o zamandan beri silah konusundaki terbiyeyi, disiplini bu forumdan öğrendim diyebilirim. Burada hala eski üyelerden olan büyüklerimizi görmek de ayrıca güven verici.
Herkese selamlar, saygılar.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sahin'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba
Foruma sanırım 2012-2013 yıllarında üye olmuştum.O zamanki kullanıcı adımı hatırlayamıyorum. Kendimi bildim bileli silahlara meraklı olduğum için (mekanik ve hedef atıcılığı, asla canlıya atmak avcılık değil) , foruma üye olur olmaz her gece sabahlara kadar yazıları incelemeleri okumak en büyük keyfim olmuştu ama beni uykusuz bıraktığı için aynı zamanda eziyet de Smile O dönemde forumda olan başta Lupus olmak üzere tüm üstatların paylaştıkları harika bilgilerin yanısıra , silah gibi şakası olmayan bir konudaki taviz vermez ciddiyetleri beni daha da bağlamıştı foruma. Bildiğim herşeyi buradan öğrendim neredeyse diyebilirim.Daha sonra uzun yıllar yurtdışında yaşadım forum kapandı ama her silahla ilgili bir konu aklıma düştüğünde bir yokladım google ı. Sonunda yeniden açılmış harika. Emeği geçen dostların eline sağlık. Keşke Lupus üstadı da görebilseydik tabi. Bu arada 2022 yılında yeniden TR ye döndüm. Yıllardır yaşadığım Ukrayna Kharkiv şehrinden savaş nedeniyle ayrılmak zorunda kalmıştım.Savaşı yaşayınca, kötü günler için kişisel silahlanmanın ve herşeye hazır olmanın paranoyak bir fantezi değil hayatın bir gerçeği olduğunu yaşayarak deneyimledim.
Bu arada mesleğim Mimarlık ve yaşım 55 Smile
Tüm dostlara yeniden merhaba
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kharkivchanin'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.Musti267,Sn.Şahin ve Sn. Kharkivchanin foruma tekrar hoş geldiniz.
Daha katılacak pek çok dost var.Bu aralar forum yavaş gidiyor. Özellikle eski forumdan
tanıdığımız arkadaşlardan paylaşımlar bekliyor ve iyi forumlar diliyoruz.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba
İlk yivsiz tüfeğimi bu forumdan edindiğim bilgiler ile almıştım. 2013 yılında üye olmuştum. Şimdi 40 yaşındayım. Bir dönem skeet atıcılığı maceram oldu ama uzun sürmedi. Elektrik teknikeriyim, İstabul'da yaşıyorum. Herkese iyi forumlar.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AbdullahAydinlik'e teşekkür ederiz.
Bul
Herkese çok çok selamlar.
Eski foruma 2009 da katılmıştım. Nick değişmedi. Bu forum sayesinde silah bilgi hazinemize çok değerler kattık ve çok kıymetli insanları tanıma imkanı yakaladık. Yaş 44 oldu. Silah bilgi birikimi konusunda her gün daha çok bilgi edinmeye gayret ettik. Eminim ki öğreneceğimiz çok şey daha var ve bilgi tecrübelerimizi paylaşarak bizden sonraki gelen nesillere aktarabileceğimiz çok tecrübelerimiz var.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpyesilay'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.alpyesilay,yanlış hatırlamıyorsam Berettanız vardı ve bununla ilgili paylaşımlarınız.Tekrardan hoş geldiniz.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için barış06'e teşekkür ederiz.
Bul
(21-10-2025, 17:12)barış06 yazdı: Sn.alpyesilay,yanlış hatırlamıyorsam Berettanız vardı ve bununla ilgili paylaşımlarınız.Tekrardan hoş geldiniz.

Doğrudur efendim. Hoşbulduk. O Beretta hala envanterde. Envanterin vazgeçilmezi. 2010 2018 arası aktif olarak Glock 19 kullandım. 2017 deki silah ithal kısıtlamalarına kızıp Glock 19, CZ 75B, Beretta F81, SW 686 yı envanter dışı ilan edip bir süre Beretta 92 ile yola devam ettim. Sonrasında yine rahat duramayıp 2018 şubatta Sarsılmaz Sar9 aldım. Sarsılmaz Sar9 yıllarca envanterde kaldı, fakat firma ile ilgili bazı konulara kızıp geçen sene envanter dışı ettim. Sar9 un yanına polimer kardeşi olsun diye 2021 mart ayında Stoeger STR9 C aldım. Güzel çalışan bir platformdu, geçen sene sevdiğim bir ağabeyim elimden aldı. 

2022 de devam eden kaşıntılar doğrultusunda Canik C100, Canik Rival Polimer aldım. Rival ın gezine sinir olup envanter dışı ettim. C100 geçen ay sevdiğim bir kardeşimin envanterine dahil oldu, güle güle kullansın. Stoger STR9C ile yola devam ettiğim 2023 şubat sürecinde heves edip Stoeger STR9 MC aldım. Keyifle kullanır iken aşırı sert şarjör yaylarının bir miktar yumuşaması neticesinde Mkek 9mm Magnum (380 ms v0 @4.6" barrel) tip mühimmatlarda çalışmayıp besleme hatası vermesine işkillenip 2023 aralık ayında envanter dışı ettim. Sn. mavibere nin bir sözü vardır, "kimseye akıllıyız demedik". Muhtemelen bu satırları okurken gülmektedir. Neyse efendim 2023 kasım ayında devlet baba gel sana bir CZ75B vereyim derken gidip 2670 liraya bir CZ75B edindim depodan, 95 üretimi. 3 günlük ağır bakımdan sonra biraz kendine geldi. Single action düz tetikler, yakışıklı horozlar, D type main springler, double tap ler, 15 mt den 200 atım yapıp 7 8 cm lik tek delik grupmanları falan filan binlerce mermi attıktan sonra kenara koyduk. Bu hafta içi kısmet olursa yeni sahibini bulacak Cz75B, envanter dışı olacak. 

Tabi bu arada deliliğe devam, rahat durmaca yok. Canik teknik müdürü Selçuk bey ile irtibatlıyız. Ben diyorum şu konseptlerinize güncelleme yapın striker fire tarz da üretim yapın, tam kurulu iğneli sistem iyi hoş da silahta kapak takımımı oturmaması sebebiyle çok tutukluk oluyor, striker fire tarzı olsa tadından yenmez filan derken, Canik SFT yi bana önerdi. Baktık ettik derken kendimi 2024 nisan ayında MKE de buldum, Canik MKE deki arkadaşımız abime ne vereyim diye sordu, ustam sen bana ordan bir SFT Mete sar, yanına bir de MC9 Tac sar dedim. Silahları alınca sağ olsunlar fazladan şarjörler geldi, 15 li tam el destekli şarjör altları, SFT ye düz tetik fln. Şu canikleri biraz yorayım arıza yapsın da Selçuk beyin başına bela olayım dedim. Canik SFT ve MC9 akla gelebilecek her türlü mühimmat ile denedim. 1 defa dahi tutukluk yaptıramadım. Hatta MC9 larda yaşanan kronik bir sorun var. İcra yay bloğu 2 yaydan oluşmakta. Dış yayın en gerideki boğumu dışarı fırtlayıp sürgünün geri olan hareketini kısıtlamakta. Silahı temizlerken yay arızasını tespit ettim. Bu şekilde dahi sorun çıkartmadı bende. Yeni yayı hemen Canik servis bana gönderdi. 

2025 yılında 45 ten gün alınca 45 lik tabanca alayım dedim. Stoeger STR45 e heves ettim ve aldım. Yok namluyu temizlerdin icra mili kenarları polisaj ederdin derken baktım ki 6 tabanca aslında fazla. Eskilerin bir sözü vardır. Tek tabancası olan adamdan kork, çünkü onu kullanmayı çok iyi bilir. Tek tabanca kalmak da bana zor gelir derken envanterde tutacağım 3 tabancayı seçip 3 ünü envanter kararı aldım geçen ay. C100 envanter dışı edildi. CZ75B kısmet olursa bu hafta sahibine teslim edilecek. Muhtemelen 45 acp de envanter dışı edilir en yakın zamanda. FS92, Canik SFT, Canik MC9 tac kullanılacak 3 tabanca olur.  Tabi bu yol hikayesinin bir de yivsiz ve yivli tüfek ve optikleri ile ilgili versiyonu da var. İnsanları fazla bunaltmayalım.

Saygılarımla.
[+] 16 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpyesilay'e teşekkür ederiz.
Bul
Hoş geldiniz.

Sizde CZ 550 (veya 557) vardı yanlış hatırlamıyorsam. Berettanızın ve 686'nın sökme-takmasıyla ilgili resimli, ayrıntılı çok güzel paylaşımlarınız olmuştu. Şayet arşivinizde duruyorsa ve dilerseniz tekrar yayınlanmaları çok faydalı olabilir.

Saygılar
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(22-10-2025, 01:21)blacksea yazdı: Hoş geldiniz.

Sizde CZ 550 (veya 557) vardı yanlış hatırlamıyorsam. Berettanızın ve 686'nın sökme-takmasıyla ilgili resimli, ayrıntılı çok güzel paylaşımlarınız olmuştu. Şayet arşivinizde duruyorsa ve dilerseniz tekrar yayınlanmaları çok faydalı olabilir.

Saygılar

Teşekkürler üstadım. İlk yivli tüfeğim 2016 da edindiğim CZ 557 Syntetic 30.06 idi. 2016 av sezonunda bir tane dahi domuz vuramayınca tüfek uğursuz geldi dedim. 2017 de devrettim. Akabinde CZ 550 308 aldım. 2019 un yaz ayı mke ye gelen CZ 550 HA Hunter 300 win mag. edindim. Sonrasında 2019 kasımda İstanbul Silah Monza 308 aldım. 2023 de CZ 550 308 win envanter dışı edildi. 2 yivli ile devam. Üstadım benim beretta ve 686 nın detaylı söküm resimleri 15 senelik eski teknoloji çalışmalar. Hali hazırda youtube da yığınla farklı model tabancaların ayrıntılı söküm videoları mevcut. 

Saygılar
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpyesilay'e teşekkür ederiz.
Bul
Sevgili Dostlar Selamlar,
Forumun yeniden aktif olduğunu tesadüfen fark ettim; emek sarfeden tüm üyelere sonsuz teşekkürler.
Forum v1 de denebilecek eski dönemde Braveman mahlasıyla kayıt olmuş ve üyelerle iletişimde bulunmuştum. Şimdi Forum v2 döneminde nedense aynı nick ile kayıt olamadım,  sevgili admin dostlarımız bu konuda bana yardımcı olabilirlerse belki eski isme dönebilirim.

O zamanlar bulundurma sahibi olduğum için buluşmalara pek katılamıyordum ama hala Beretta FS 92 Inox ve Glock 31 bende duruyor; taşımaya geçebildik geçen zaman içerisinde; dolayısı ile umarım daha katılımcı olabilirim ilerleyen zamanlarda.
Yine eski forumdaşlar hatırlayacaktır; o dönemlerde çok seyahat ettiğim için; yolum Nevada, Las Vegas'ta bir poligona düşmüş, oradan epey fotoğraf paylaşmış ve keyifli bir tartışma konusunun başlatıcısı olmuştum. 
Eski ve yeni tüm dostlara tekrar selam eder; sağlıklı ve bol bereketli bir yıl dilerim...
[+] 13 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Opteronist'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi